Montare sina perdea pe tavan cu polistiren

Va arat o modalitate de prindere a sinei pentru perdea cu doua canale, pe tavan cu polistiren. In primul rand sa spun cateva cuvinte despre cum se prinde sina in tavan fara polistiren. Scule necesare: rotopercutanta cu burghiu sds de 6, autofiletanta cu burghiu lemn sau metal de 10, capat surubelnita stea, ruleta, ciocan de cauciuc si creion.

Cum se procedeaza. Masuram distanta intre peretele cu geamul si locul unde vrem sa fixam sina pe tavan ( aproximativ 20 cm ). Semnam cu creionul la cele doua capete. Punem burghiul de 10 la autofiletanta si gaurim sina pe centru dupa ce aceasta a fost semnata din 40 in 40 cm ( aproximativ). Sprijiniti sina pe un suport cand gauriti. Daca folositi burghiu pentru lemn, folositi turatia mica ( acesta se infige foarte repede in plastic ).
Dupa ce am gaurit punem capetele la sina si urcam pe scaune la locul semnat pentru fixare. Mai avem nevoie de o persoana pentru ajutor. Fiecare cu cate un creion semneaza gaura capatului si una sau doua gauri de la sina ( in functie de cat ajungeti ). Ideal ar fi sa fiti trei persoane, doua tin de la capete nemiscat iar cea de-a treia semneaza toate gaurile ).

Urcam cu rotopercutanta si gaurim tavanul cu burghiul sds de 6. Fixam sina cu diblurile primite in punga cu carlige. Se introduce diblul, si se batem usor cu ciocanul de cauciuc.

Atentie! Daca bateti tare plasticul sinei poate crapa. Filetam suruburile cu autofiletanta si punem capacelul. La capete se folosesc dibluri normale 6x40.


Cum punem sina daca avem tavanul placat cu polistiren de la 2 la 5 cm

Multi dintre noi placam tavanele cu polistiren pentru a nu pierde caldura. In cazul acesta nu se mai pot folosi diblurile sinei, pentru ca sunt scurte si nu ajung pana la plafon. Scule necesare: in afara de sculele descrise mai sus mai avem nevoie de: dibluri cu saiba si burghiu de 6 pentru lemn. Cumparam dibluri cu saiba in functie de grosimea polistirenului lipit pe tavan.
Grosimea polistirenului si diblul folosit:
- polistiren de 2 cm - folosim dibluri de 6 x 60
- polistiren de 3 cm sau 5 cm - folosim dibluri de 6 x 80
Vezi imaginea - diblu pentru sina.

Semnam sina pentru dibluri. Nu mai gaurim cu burghiul de 10. Folosim burghiul de 6 pentru lemn. Se tine sina pe pozitie ( tavan ),si gaurim cu rotopercutanta direct prin gaurile date in sina. Introducem diblurile cu saiba si filetam. Folosim capace albe pentru suruburi. Sper ca a fost util pentru tine.

Afla primul cand mai scriu ceva pe blog..Aboneaza-te prin e-mail, gratuit

sina perdea tavandibluri pentru sina

perdeaua in tavan


perdeaua pe sina
Articole Similare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu