Cum reparam spaletii dupa montarea ferestrelor pvc

Despre cum se umple distanta intre perete si tocul ferestrei pvc. Dupa cum bine stim, la blocurile din beton, peretii exteriori sunt dubli. Doua placi beton, si intre ele polistiren sau vata de sticla. Dupa ce montam o fereastra termopan, constatam ca placa din interiorul camerei este mai mica, si ramane o diferenta de cativa centimetri pana la tocul pvc. Intre tocul termopanului si perete acel spalet trebuie incarcat sau umplut.

Am sa arat in cele ce urmeaza o solutie de a umple acel spalet astfel incat sa aducem coltul peretelui in drept cu tocul ferestrei.
Scule necesare:
- bormasina cu melc
- doua galeti
- cancioc
- spaclu
- cater
- ruleta
- gletiera
- mistrie
- bidinea
Materiale necesare:
- amorsa pentru tencuiala
- polistiren
- adeziv pentru polistiren
- plasa fibra de sticla
- coltare din aluminiu fara plasa
- chit pentru imbinari
- smirghel de 100
- glet

Reparatii spaleti ferestre termopan

Primul lucru care trebuie facut este sa taiem surplusul de spuma in urma fixarii ferestrei. Cu caterul taiem spuma la nivel cu tocul. Urmeaza sa curatam bine peretele cu spaclu, de zugraveala veche.

Dupa curatare se aplica amorsa cu bidineaua sau pensula. Masuram cu ruleta spatiul intre toc si perete sa stim ce polistiren cumparam ( ma refer la grosimea polistirenului ). Preparam materialul ( adezivul pentru polistiren ) in galeata. Adezivul trebuie facut mai gros pentru a sustine bine placa.

Masuram latimea dintre toc si coltul peretelui si taiem din placa de polistiren pe lung ( la un metru lungime ). Aplicam adeziv cu mistria pe placa.Punem polistirenul pe pozitie si batem cu palma pentru fixare.

Introducem adeziv cu spaclul sau gletiera pe margine ( vezi imaginea ). Taiem si punem plasa de fibra pe polistiren. Daca nu manuim bine gletiera si spaclul, trebuie lipit scoci de hartie pe tocul pvc. Dupa ce s-a uscat adezivul se monteaza coltarele fara plasa. Taiem coltarele la dimensiune si prindem in chit pentru imbinari. Urmeaza gletul. Despre aplicarea coltarelor am mai scris aici. Sper ca a fost util acest articol. Spor la treaba!
melc pentru gletreparam langa tocuri

reparam distanta tocadezivul polistiren

adeziv pe polistirenreparam ferestre pvc

zapada tocurile geamuriloradeziv

reparam langa termopaneglaf reparat

adeziv plasa pereticoltul langa ferestre
Umplere spalet, spatiu gol ferestre termopan, cu polistiren. Articole Similare:

2 comentarii: