Cum se repara gaura in perete sau tavan rigips

In acest articol, vorbim despre repararea gaurilor in pereti sau tavan placat cu rigips. Poate va intrebati cum se repara rigipsul daca il lovim si se sparge. Accidental putem lovi sau zgaria peretele din rigips si trebuie reparat. In cele ce urmeaza va spun cate ceva despre aceste reparatii: cum se fac, unelte necesare, ce materiale se folosesc si cum putem rezolva aceasta problema fara a contacta un meserias.

Cum reparam rigipsul zgariat. Daca am zgariat peretele din rigips cu mobilierul sau alt obiect, trebuie sa reparam si vopsim peretele. Unelte necesare: spaclu, cancioc, cater, smirghel 120 granulatie si pensula. Materiale necesare: amorsa, chit imbinari si vopsea lavabila nuanta peretelui.
Curatam cu caterul locul zgariat pana la rigips. Desfacem hartia si amorsam cu pensula. Lasam 15 minute sa traga amorsa dupa care preparam in cancioc pasta rigips si aplicam cu spaclul. In 30 minute chitul uscat se finiseaza si mai aplicam o finisare cu chit. Frecam cu smirghel, dam amorsa cu pensula si cand suportul este bine uscat aplicam vopsea lavabila.

Cum se repara gaurile mici in rigips

Daca rigipsul a fost patruns ( e spart ), se curata marginea gaurii cu caterul, udam marginea cu apa sau amorsa, aplicam banda fibra, reparam in doua trei straturi cu pasta de rigips dupa care frecam cu smirghel. Aplicam amorsa cu pensula si dupa ce suportul este uscat vopsim cu vopsea lavabila.

Reparatia gaurilor mari in rigips

Gaurile mari se repara prin adaugare rigips unde avem lipsa. Pentru asta mai intai trebuie sa taiem marginea sparturii in rigips pentru a forma patrat ( e mai usor de decupat rigipsul pe patrat ). Taiem bucata de placa dupa dimensiune si o prindem in profil sau lemn brad.

Se mai poate repara prin lipirea adaosului rigips folosindu-ne de hartia lipita pe suprafata placii. Taiem si decupam cu ajutorul unui cater si panza bomfaier. Lipim si chituim cu pasta rigips de imbinari. Slefuim, amorsam si aplicam vopseaua lavabila. Sper ca a fost util acest articol. Multumesc canalului youtube diydac, pentru videoclipurile utile.
Articole Similare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu