Cum se repara crapaturile si fisurile peretilor

Despre reparatia crapaturilor in pereti


Crapaturile apar in locurile unde peretele este crapat pe interior ( bca, tencuiala sau legaturi pe colt la placile din beton, in urma unor lovituri sau trepidatii.

Aceste fisuri se pot repara cu chit pentru imbinari, adeziv sau ipsos.

Pentru o mai buna rezistenta in timp este recomandat sa adaugati plasa de fibra pe fisura.

Cum reparam crapaturile cu banda fibra si chit imbinari

Curatati cu spaclul crapaturile si udati din plin cu apa.
crapaturi fisuri peretecrapatura reparatierepara crapaturi fisuri

Preparati chit pentru imbinari intr-un cancioc si adaugati pe fisura. Presati bine cu spaclul, chitul trebuie sa patrunda in fisura peretelui, dupa care lipiti banda ( banda de fibra trebuie pusa imediat pe chitul proaspat ).
reparatia fisurilorcrapaturile peretilor
Peste banda indreptati cu chit ( ipsos imbinari ). Pe chitul uscat se poate trage o mana de glet, tot cu spaclul, finisati cu smirghel si reparatia e gata. Urmeaza amorsa si aplicati vopsea lavabila sau var ( depinde in ce este facuta zugraveala ).
crapatura peretecrapaturi perete reparate
perete varuit
Articole Similare:

9 comentarii:

  1. Scuze ca intreb aici, nu are legatura cu postarea dar cum se foloseste banda de mascare? Am lipit pe un perete banda de protectie pentru a delimita zona varuita de cea pe care urma sa o dau cu vopsea. Cand am dezlipit banda am avut surptiza sa iasa cu tot cu var, ba chiar cu bucati intregi din tencuiala. Mi-a stricat bunatate de pereti in baie. Nu am presat atunci cand am lipit-o. Zilele astea vreau sa ma apuc iar de renovat baia si nu mai am chef sa muncesc degeaba. Stiu ca postaea e cam veche, totusi sper sa o imi raspundeti ca sa nu repet boacana. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se lipeste scoci de hartie sau alta banda pe var. Dupa ce ati terminat de varuit partea de sus, trasati cu sfoara si oxid praf nivelul pana unde doriti sa vopsiti, de la linia trasata in jos varul care ramane se smirgheluieste, stergeti tot braul pana in linie cu carpa umeda de praf.

      Dupa uscare: In caz ca braul a mai fost vopsit, pregatim ceva vopsea putin mai mult diluata intr-o cutie, vopsim toate raparatiile pe care le-am facut cu ipsos, vopsim tot ce trece var sub linie si toate astea se fac la pensula. Dupa uscarea totala a vopselei la linie si reparatii ( uscare unseamna sa pui mana si sa nu prinda vopseaua ), vopsim braul o mana cu pensula la linie si colturi iar cu trafalet micut cu tavita, restul. Lasati sa se usuce si mai dati o mana de vopsea.

      Trebuie sa iasa foarte bine daca faceti cum am spus si aveti rabdare sa se usuce vopseaua foarte bine.

      Ștergere
    2. Multumesc frumos, sper sa imi iasa de data asta.:)

      Ștergere
  2. Buna ziua! Sm o intrebare! Am avut calciu pe pererele din camera de zi, care a fost dat jos, dar a ramas huma. Mesterul nu a dat jos toata huma, ci asa, doar pe alocuri. Faptul ca in perete sunt cateva fisuri, mesterul a propus solutia cu plasa. Va intreb si pe dumeavoastra: e viabila solutia chiar daca nu e data jos toata huma, acolo unde cade si vine cu plasa, apoi glet? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca sunt portiuni ramase de huma sau var si acestea se curata cu spaclul, trebuie curatate. Fisurile trebuie reparate cu ipsos si banda imbinari si dupa ce amorsati toata suprafata peretilor veniti cu plasa fibra si adeziv. Dupa uscarea adezivului trebuie amorsat si aplicate doua maini de glet finisaje. Ramane slefuit, desprafuit, amorsat la bidinea si vopsea lavabila doua maini.

      Fiecare meserias are stilul lui de lucru si el stie care este situatia acolo si ce trebuie facut. Lucreaza si garanteaza ceea ce face asa ca nu aveti de ce sa va faceti griji.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns! Numai bine!

      Ștergere
  3. Buna ziua,
    In urma cu 8 luni cand blocul era in constructie am trans instalatia pentru aerul conditionat pentru a masca traseul prin bucatarie aerul fiind montat pe hol. Acum doua zile cand au venit baietii s monteze aerul conditionat am fost nevoit sa sparg peretele pana la caramita din dreptul usii unde urma sa fie montat pana la contor deoarece ce-i care au tras instalatia inainte au dus toate firele de la unitatea exterioara la panou. Intrebarea este cu ce pot umple acum aceea crapatura care este destul de mare undeva la 60-70 cm lungime si 10 cm latime.

    Multumesc
    Catalin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ipsos pentru constructii sau modelaj. Udati cu apa canalul, preparati ipsos in cancioc si umpleti. Prima oara umpleti marginile santului pe o parte si alta ( trageti ipsos cu spaclul din centrul sparturii spre exterior ). Dupa ce trage, este tare, adaugati o mana de ipsos pe centru grosime maxima 2 cm. Lasati iar sa traga si acum umpleti la nivel cu peretele.
      Important este sa umpleti acest sant treptat, in acest fel iposul prinde bine, nu umfla si reparatia tine cat o sa tina tencuiala peretelui, poate mai bine. Sa decuplati tensiunea de la tablou cand reparati.

      Cand ipsosul este uscat, amorsati, lipiti banda fibra si aplicati glet. Slefuiti, amorsati si vopsiti cu vopsea lavabila.

      Ștergere
  4. Buna ziua! va rog sa imi spuneti , daca am dat cu vopsea pe baza de apa peste un perete care a fost facut cu clei de oase asa cum se facea odata ,, scoarta de copac* si a crapat vopseaua cum pot remedia?

    RăspundețiȘtergere