Poate ati intampinat astfel de problema si va puneti intrebarea: din ce cauza, si ce trebuie facut. Iata cateva motive care pot duce la desfacerea unor placi: suportul nu a fost bine curatat, planeitatea tavanului, suportul nu a fost amorsat, dilatarea si contractia polistirenului.

1. Suportul nu a fost bine curatat
Daca tavanul nu e curatat de var, placile se desfac. Varul se desface cu adezivul folosit la lipire. Asadar, tavanul trebuie curatat de var.

2. Planeitatea tavanului
Tavanul nu este plan. In acest caz placile de polistiren stau arcuite. La abur ele se pot desprinde de adeziv. Planeitatea tavanului se poate rezolva prin placarea cu rigips. ( vorbim doar de planeitate, sa nu aiba burti, nu trebuie neaparat sa avem tavanul la boloboc ).

Tavanele false din polistiren se pot vopsi cu lavabil

Placile de tavan se pot vopsi in totalitate, sau coloram decat modelul acestora. Ramane la alegerea si imaginatia voastra sa alegeti culoarea si ce portiuni vopsiti din modelul placilor. Vopseaua lavabila se aplica cu pensula. Vopsirea placilor se face inainte de lipire. Se poate face si dupa ce lipiti tavanul dar este mai greu si dureaza mai mult. Mai jos am adaugat imagini si video cu tavan fals din polistiren vopsit cu lavabila. Tavanul a fost alb si am vopsit doar frunzele din modelul placilor. Vopseaua lavabila are nuanta peretilor.

Am gasit ceva genial pe blogul lui  Dean din SydneyEl a avut ideea de a face o gradina in geam, din sticle de plastic.

Nu mai stiu cum am ajuns pe blogul lui si am vazut asta. Mi-a placut foarte mult ideea lui, si am hotarat sa scriu despre ea poate va intereseaza si pe voi.

Sigur voi incerca si eu ghivecele din plasticImi place ca nu ocupa mult spatiu. Cum ar fi sa plantam capsuni, flori atarnatoare care sa formeze o perdea verde sau ... Tu ce crezi ca merge mai bine la aceasta gradina verticala?

Sa va spun cate ceva despre lipirea tavanului fals din polistiren. Placile de tavan fals se gasesc in magazinele materiale de constructii, in pachete cu 8 placi - doi metri patrati. Pretul variaza in functie de model si culoare. Cum alegem modelul potrivit.

Modelul si culoarea se alege dupa preferinta fiecaruia. Sfatul pe care vi-l dau este sa alegeti un model cat mai drept. Cu cat spatele placii este mai drept, se lipeste mai bine. De ce? Placile de polistiren se lipesc pe tavan cu un adeziv special. Adezivul nu se pune pe toata suprafata placii ( arat mai jos in video cat adeziv pun pe placa ), daca am pune pe toata suprafata, tot un model cat mai drept am alege pentru reducerea cheltuielilor.

Va arat o modalitate de prindere a sinei pentru perdea cu doua canale, pe tavan cu polistiren. In primul rand sa spun cateva cuvinte despre cum se prinde sina in tavan fara polistiren. Scule necesare: rotopercutanta cu burghiu sds de 6, autofiletanta cu burghiu lemn sau metal de 10, capat surubelnita stea, ruleta, ciocan de cauciuc si creion.

Cum se procedeaza. Masuram distanta intre peretele cu geamul si locul unde vrem sa fixam sina pe tavan ( aproximativ 20 cm ). Semnam cu creionul la cele doua capete. Punem burghiul de 10 la autofiletanta si gaurim sina pe centru dupa ce aceasta a fost semnata din 40 in 40 cm ( aproximativ). Sprijiniti sina pe un suport cand gauriti. Daca folositi burghiu pentru lemn, folositi turatia mica ( acesta se infige foarte repede in plastic ).

Am vrut sa scriu despre acest subiect, pentru ca am primit intrebari de genul. Atunci cand ne apucam de vopsit peretii unei camere trebuie tinut cont de mai multe aspecte.
Cum ar fi :
- amorsarea peretelui
- uscarea suportului
- alegerea pigmentului pentru vopseaua lavabila
- intinderea vopselei lavabile
- uscarea peretilor
- nu vopsiti in razele soarelui
- mai multe maini de vopsea

Despre cum se umple distanta intre perete si tocul ferestrei pvc. Dupa cum bine stim, la blocurile din beton, peretii exteriori sunt dubli. Doua placi beton, si intre ele polistiren sau vata de sticla. Dupa ce montam o fereastra termopan, constatam ca placa din interiorul camerei este mai mica, si ramane o diferenta de cativa centimetri pana la tocul pvc. Intre tocul termopanului si perete acel spalet trebuie incarcat sau umplut.

Am sa arat in cele ce urmeaza o solutie de a umple acel spalet astfel incat sa aducem coltul peretelui in drept cu tocul ferestrei.
Scule necesare:
- bormasina cu melc
- doua galeti
- cancioc
- spaclu
- cater
- ruleta
- gletiera
- mistrie
- bidinea
Materiale necesare:
- amorsa pentru tencuiala
- polistiren
- adeziv pentru polistiren
- plasa fibra de sticla
- coltare din aluminiu fara plasa
- chit pentru imbinari
- smirghel de 100
- glet

Coltarele din aluminiu se folosesc pe colturile exterioare dintr-o incapere. Acestea indreapta si protejeaza coltul la lovituri. Coltarele se lipesc cu chit pentru imbinari. Pentru aplicarea coltarelor avem nevoie de o foarfeca pentru tabla, patent, doua spacluri, ruleta, cancioc si chit pentru imbinari. Am sa prezint pasii care trebuie urmati pentru a lipi coltarul din aluminiu.

Lipirea coltarelor din aluminiu. Amorsam peretele. Masuram lungimea coltului cu ruleta si taiem din coltar cu o foarfeca pentru tabla. Cu patentul indreptam capetele coltarului metalic. Pregatim pasta de imbinari in cancioc amestecand cu spaclul mai mic. Cu spaclul mare intindem pasta pe colt ( perete ) dupa care aplicam coltarul apasand cu degetele de sus pana jos.

Instalarea boilerului electric de incalzire a apei, nu este chiar complicata. De curand am cumparat un BOILER electric cu acumulare  PRO R 50 - CARACTERISTICI: Capacitate boiler electric: 50 litri, Putere boiler electric: 1,8 kW , Dispersia termica boiler electric: 0,96 kWh/24h, Presiunea maxima de lucru boiler electric: 8 bar, Temperatura max. boiler [°C]75. Boilerul se monteaza pe perete cu trei dibluri carlig EL de 10.

Bransarea boilerului la instalatia sanitara mai necesita ceva cheltuiala: piese / conducte / manopera. Instalarea o poate face orice instalator autorizat. Am cumparat si instalat boilerul dar nu am apa curenta. Nu numai ca apa vine la program, ( de trei ori pe zi ) dar nu am presiune, si atunci cand vine curge maxim o ora. Foarte rau dar asta e situatia in aceasta comuna. Unde pui ca stau la etajul patru si presiunea este mai mica, timpul de curgere mai scurt, in comparatie cu parterul sau etajul unu.

Presupunem ca locuim la bloc, avem peretii si tavanul din placa de beton. In primul rand curatam bine peretii si tavanul. Aplicam un strat de amorsa. Cumparam polistiren de 3 cm, plasa din fibra, adeziv pentru polistiren, ciuperci ( dibluri pentru polistiren ) si un tub de spuma.

Scule: avem nevoie de doua galeti / gletiera pieptene / gletiera inox normala / mistrie / spaclu mediu / bormasina cu melc pentru amestecat materialul si un cater. In primul rand placam tavanul apoi peretii. Preparam materialul si intindem pe placa cu ajutorul gletierei piepten din inox. Se bate bine pe toata suprafata placii. Facem tot posibilul sa nu ramana spatiu intre placi. Pe marginea placii nu se pune adeziv.

O problema des intalnita la plasele de insecte ale ferestrelor din termopan este aceea ca, tot deschizand-o se desface plasa din rama. Dupa cum bine stim, plasa de insecte este prinsa intr-o rama. Nu e lipita cu silicon. Are o garnitura cauciucata care fixeaza plasa in rama. Pe rama este prins un dispozitiv din plastic, folosind la deschiderea si inchiderea plasei. In acel loc apare problema. Plasa se slabeste, si chiar iese din rama. Cum rezolvam aceasta problema fara sa chemam un meserias, si de ce unelte avem nevoie. Scoatem rama din tocul ferestrei si mai intai o stergem de praf. Avem nevoie de o surubelnita dreapta mai micuta si un cutter.