In acest articol, vorbim despre repararea gaurilor in pereti sau tavan placat cu rigips. Poate va intrebati cum se repara rigipsul daca il lovim si se sparge. Accidental putem lovi sau zgaria peretele din rigips si trebuie reparat. In cele ce urmeaza va spun cate ceva despre aceste reparatii: cum se fac, unelte necesare, ce materiale se folosesc si cum putem rezolva aceasta problema fara a contacta un meserias.

Cum reparam rigipsul zgariat. Daca am zgariat peretele din rigips cu mobilierul sau alt obiect, trebuie sa reparam si vopsim peretele. Unelte necesare: spaclu, cancioc, cater, smirghel 120 granulatie si pensula. Materiale necesare: amorsa, chit imbinari si vopsea lavabila nuanta peretelui.

Gletul folosit pentru placi rigips.

Gletul folosit la placile din rigips trebuie sa fie usor de finisat,

sa suporte grosime mare pentru nivelare. Pe rigips eu folosesc glet pentru nivelare. Inainte de folosirea gletului, toate imbinarile trebuie reparate cu banda de fibra si pasta de imbinari rigips. De asemeni, colturile exterioare sunt armate cu coltare din aluminiu fara plasa, fixate in pasta de imbinare. Gletul pentru nivelare se aplica numai dupa ce pasta de imbinari este uscata. Pe spatiul unde folosim pasta de imbinari, nu se freaca cu smirghel inainte de aplicarea gletului de nivelare. Daca construiti arcade, scafe din rigips sau alte ornamente din gips carton, recomand gletuirea in intregime si finisarea cu smirghel de granulatie 120.

Se poate aplica lavabil peste var,

daca zugraveala veche a fost facuta cu var pasta si varul se prezinta in conditii bune ( adica nu este umflat ). In caz ca zugraveala veche s-a facut cu var praf ( la sac - nestins ), aplicarea vopselei lavabile e cam riscanta. Se poate aplica dar mare atentie la pregatirea peretilor pentru vopsire.

Am sa va spun cate ceva despre cum sa pregatim peretele si cum aplicam vopsea lavabila peste var. Cu toate ca recomand curatarea si gletuirea peretilor inainte de aplicarea vopselei lavabile, nu toti dispunem de bani pentru o zugraveala ca la carte, dar cu o cheltuiala minima putem da un aspect frumos camerei si ce e cel mai important, curatenia.

Aflati cate ceva despre chituire, curatare si vopsirea usilor vechi de interior. Usile din interiorul apartamentului se pot schimba cu termopan, lemn masiv, usi metalice sau la comanda. Multi nu ne permitem sa facem aceasta schimbare.

Sa presupunem ca am zugravit camera si nu avem bani sa schimbam usa. Iata pasii care trebuie urmati pentru vopsirea unei usi.

Primul lucru care trebuie facut este reparam si sa facem sa se inchida usor ( fara sa frece pe toc sau sa joace din balamalele vechi ). O tragem din balamale si scoatem balamalele din usa si toc. Scoatem pe rand fiecare balama. Cum fixam balamalele sa nu aiba joc. Prima data incepem cu usa.

Va prezint cum arata componentele unui flex, dupa un an jumate de folosinta. Acest flex l-am cumparat de nevoie. Am avut de lucru la cineva in alta localitate. Pe ultima suta de metri, s-a hotarat sa pardosesc holul si bucataria cu gresie. Aveam neaparat nevoie de un polidisc.

Primul magazin de scule electrice intalnit, si cumpar cel mai ieftin polizor unghiular de acolo. Un an jumate am lucrat cu el numai la interioare taierea tevilor calorifere, fierul din placile BCA, gresie, faianta si beton ( am facut canale in beton, pentru ingroparea pexalului, atunci cand montam cabina de dus fara pereti ). De la un timp, arborele de iesire din reductor a inceput sa aiba putin joc. Nu am reusit sa scot acest arbore.

In acest tutorial am sa va prezint modul in care lipesc, chitui si vopsesc baghetele de polistiren tavan. Baghetele pentru decor tavan se aplica la colturile interioare dintre tavan si pereti. Pentru a da contur tavanului, se poate aplica aceste baghete din polistiren.

Pe vremuri se aplica baghete din ipsos. Acestea erau turnate in forme cu lungimea de 50 cm. Se lipeau cu ipsos preparat cu aracet. Chituite cu ipsos, erau vopsite sau varuite, diferite nuante. Acum gasim pe piata baghete din polistiren cu lungimea de 2 m. Acestea sunt albe sau colorate, si de mai multe grosimi sau forme. Montarea acestor baghete. Modul de aplicare a baghetelor difera de la meserias la meserias. Fiecare are stilul lui de lucru.