Inlocuire capacel carbuni rotopercutanta stern

Bormasina rotopercutanta stern, si nu numai, are un sistem foarte slab de fixare a carbunilor. Arcul carbunilor este strans si fixat cu un capacel pe filet. Problema este ca acest capacel a fost fabricat dintr-un material foarte prost.

Acest capacel se poate bloca putin din cauza materialelor sau a prafului si cu timpul daca vreti sa umblati la carbuni, aceste capacele se sparg foarte usor la fortarea cu surubelnita. Asa am patit eu cand foloseam bormasina pe percutie. Masina se opreste brusc, verific stecherul in prelungitor, totul era ok. Carbunii nu erau verificati de mult timp asa ca primul pas a fost sa desfac acele capacele pentru inlocuirea carbunilor.
Nu aveam carbuni de schimb dar trebuia sa ma asigur care este problema. Desfac primul capac si constat ca acel carbune e jumate, nu era de acolo problema. La al doilea capac, nici nu fortez putin desfiletarea si poc. Capacul sa facut praf, cinci bucatele, probabil era deja crapat ca prea usor a cedat. In fine...  bormasina sa oprit din cauza intrerupatorului de la prelungitor :)
Problema cu bormasina STERN
capacele carbuni stern
Carbunii erau la jumatate dar problema acum era cum sa fac rost de capac, trebuia sa continui treaba. Am tot incercat tot felul de improvizatii pana am gasit ceva care a functionat. Un diblu de opt, taiati acel capat cu palaria, din palarie trebuie luat foarte putin cu caterul si filetati. Daca nu intra prin filetare si fortat, adica la patent nu cu mana, incercati sa faceti alt diblu.
dinlu plasticinlocuire capacel carbuni bormasina
Astfel de metoda te scoate din impas, rotopercutanta functioneaza perfect, cel putin pana faceti rost de capacel. Mai jos vezi video

cum se inlocuieste capacul carbunilor rotopercutantei

Articole Similare:

2 comentarii: