Reparatia hotei aragaz - motor hota aragaz bucatarie, blocat

In acest articol am sa vorbesc despre cum reparam hota in caz ca motorul este blocat. Daca porniti hota si auziti un simplu bazait, fara ca motorul sa se invarta, trebuie sa vedeti cum rezolvati aceasta problema in cele ce urmeaza.

In primul rand trebuie spus ca orice motor de hota are o siguranta fuzibila de protectie. In moment ce motorul hotei s-a blocat, aceasta siguranta se arde. Ea protejeaza bobinajul motorului, daca aceasta siguranta lipseste si motorul este blocat iar noi tinem hota mai mult de doua minute pornita, bobina motorului se incinta pana cedeaza, se arde.
Cand desfaceti motorul, veti observa grasime pe bobina motorului. Aceasta mizerie, se sterge usor cu o carpa, fara sa frecam cu cutit, surubelnita sau alte scule, lita motorului se poate rupe si nu mai facem nimic cu acel motor.

motor hota aragazmotor hota bucatarie
hota bucatarie defacta hota bucatarie nu porneste

Cum deblocam motorul hotei

Scoatem hota din priza. Desfacem motorul din suruburi. La motor avem doua suruburi lungi care fixeaza miezul acestuia. Scoatem acel miez si observam pe suportii care il tin fixat intre tole, are un fel de rulmenti ( nu sunt chiar rulmenti cu bilute dar tine rolul de rulment ). Aici e problema pe care noi trebuie sa o rezolvam.

Cum deblocam miezul motorului.
Avem nevoie de vaselina. Inmuiati surubelnita in vaselina si adaugati din plin pe langa axul miezului motor. Deplasati acel suport sus - jos, pana acesta culiseaza usor. Stergem cu o carpa mizeria si ungem iar cu vaselina. Dupa acest pas montati motorul.
reparat+hota+blocata
Daca siguranta motorului este arsa, schimbati-o. Eu am pus pe direct pentru ca stiu care e treaba si cand motorul s-a blocat, am si scos din priza ( vreau sa stiti ca hota mea se blocheaza de doua - trei ori pe an ). Cred ca am fost pe intelesul vostru, stiti ce trebuie facut de acum. Pentru a intelege si mai bine am realizat o mica filmare despre cum deblocam motorul hotei ( scuze pentru calitatea filmului, esential este ca se intelege ). Sper ca am fost util celor care au de gand sa-si repare singuri hota.
Articole Similare:

8 comentarii:

  1. Fara suparare ,dar decat sa dai sfaturi dintr-astea mai bine te apucai si puneai niste rulmenti in loc de mizeriile alea de lagare .

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara suparare ,dar decat sa dai sfaturi dintr-astea mai bine te apucai si puneai niste rulmenti in loc de mizeriile alea de lagare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea e foarte buna. Imi puneam si eu aceasta intrebare, oare de ce nu se folosesc rulmenti in loc de aceste lagare la fabricarea motoraselor. Totusi, tutorialul despre aceasta problema e foarte util. Crezi ca toti se pricep sa schimbe acele lagare cu rulmenti? Multi poate nici nu desfac motorul, o arunca si cumpara alta, cu toate ca daca procedeaza dupa cele spuse de mine mai sus hota functioneaza ca noua.

      Multumesc pentru comentariu.

      Ștergere
  3. Ma ajuta cineva? vreau sa cumpar o hota si la date tehnice zice cam asa: capacitate maxima de absorbtie 280 m3/h si mai jos puterea nominala a grupului de absorbtie 450 m3/h. Pe mine , crd a intereseaza 280 m3/h. Ce vrea sa zica putere nominala in m3/h ??

    RăspundețiȘtergere
  4. motoarele de hota sunt o mizerie cu lagare cu bucsi din bronz grafitat, ca sugestie in dreptul lagarelor trebuie pus un disc de pasla asa cum aveau motoarele pe timpiri in care se imbiba putin ulei sau vasilina, problema este ca ulei de la mancare intra in lagare si se depune acolo, de aceea se intepenesc motoarele , teoretic nu ar trebui sa le cureti niciodata doar daca se incarca paletele turbinei, ps foate bun tutorialul

    RăspundețiȘtergere
  5. Sal
    Am si eu o intrebare , cum a-si putea prinde axul motorului in rulment? trebuie sa-l bag fortat prin rulment sau exista si o alta modalitate de prindere. A-si vrea sa schimb bucsele cu relumenti
    Mersi

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna. Am o hota rohnson cu două motoare și mi sa ars becul,l-am schimbat cu un alt bec primit de la magazin si dupa o saptamana a bubuim becul,din acel moment nu mai porneste hota. Ce sa fac in aceasta situatie?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara! Am si eu o hota Falmec care dupa ceva timp de functionare de opreste si nu mai merge motorul. Am pus mana in partea dreapa a motorului si e cam incins. Dupa cateva minute de repaus merge normal. Ma poate cineva cu o recomandare. Am desfacut si curatat tot. Nu este murdara.

    RăspundețiȘtergere