Faianta intre corpurile mobilei de bucatarie

Despre placarea spatiului intre corpurile mobilei de bucatarie

In acest tutorial aflam cum sa placam acest spatiu cu faianta dupa ce am curatat bine peretele de vopsea sau zugraveala veche. Poate va intrebati prima data se monteaza faianta, sau se da gletul?  ...raspunsul este, dupa ce curatam peretele si amorsam, se monteaza doua randuri de faianta, dupa care aplicam glet pe perete.

Citeste mai jos cum se procedeaza, pas cu pas. Dupa curatarea peretilor si amorsare, montam mobila pe pozitie, trebuie montata pe perete pentru masurarea spatiului care trebuie placat. Dupa montare, trasam cu un creion partea de sus al spatiului liber, traseaza cu creionul sub corpurile suspendate. Pana aici trebuie sa placam in asa fel in cat corpurile care sunt suspendate trebuie sa pice pe marginea faiantei, nu peste.
La corpurile de jos, faianta trebuie sa vina mai jos, cel putin 3 cm. Cand terminam de montat, marginea corpurilor de jos trebuie sa bata pe suprafata faiantei. In imaginile de jos am folosit faianta 20 X 30 cm. Distanta intre corpuri este de 64 cm. Folositi faianta pe nuanta mobilei, daca aveti usile in doua culori cumparati faianta doua culori si montati stil tabla sah.

Inainte sa placam trebuie sa lasam o priza intre corpuri. Daca nu avem trebuie sa tragem fire si lasam firele intre cele doua randuri de faianta. Daca avem posibilitate, peretele este din caramida sau bca, gaurim si montam doza pentru aparat, daca nu lasam firele afara si dupa placare fixam o priza aplicata, vezi imaginile.

faianta mobilafaiantare intre mobila

Placarea randurilor de faianta intre corpuri.
Am luat masuri, stim unde trebuie sa ajungem cu faianta si de unde trebuie sa plecam in asa fel sa respectam cele spuse mai sus. La semnul de jos de unde plecam cu primul rand, fixam in dibluri 6x40 pe orizontala un profil pe care se sprijina primul rand de faianta. Lipim primul rand apoi cel de sus. Adezivul se intinde pe perete cu gletiera piepten, pe verticala, iar pe placi se intinde in asa fel dungile adezivului sa se incruciseze cu cele de pe perete.

spatiul mobila bucatarie

Folositi distantiere de 2 sau 3 mm., in imagini sunt de 3 mm. Culoarea chitului trebuie aleasa cu atentie, acesta trebuie sa dea aspect rosturilor ( despre chituirea faiantei am scris un articol ). Vizitati si alte articole utile de pe acest blog, daca aveti intrebari sau vreti sa adaugati ceva la acest articol, vezi mai jos rubrica de comentarii.

doua randuri faianta Articole Similare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu