Video tutorial fixare pexal in mufe

Tutorial cu videoclip despre strangerea pexalului in mufe

In acest articol arat cum se fixeaza pexalul, strangerea pe garnituri. Conectori, teuri, talpi sau coturi, toate aceste piese pentru ramificatii si instalare pexal, sunt folosite pentru instalatii sanitare si sunt prevazute cu garnituri ( nu avem nevoie de canepa sau teflon pentru etansarea pexalului pe mufe ). Taiem pexalul, daca nu avem foarfeca speciala pentru pexal, taiem cu bomfaierul - panza pentru metal. Taietura trebuie sa fie dreapta, daca nu reusiti taietura puteti indrepta cu ajutorul cutterului. Marginea interioara a capatului pexal trebuie tesita - daca este tesita pexalul nu agata in garnituri si intra usor.

Impingeti pexalul pana la capat, marginea taiata a pexalului trebuie sa intre in acel cant din mufa ( capatul pexalului trebuie sa atinga acea saiba plasticata din mufa ). Tragem inelul metalic si piulita. Prin strangerea piulitei pe filet inelul strange pexalul pe garnituri ( folosim chei reglabile - utila si cheie fixa 22 - 24 ). Nu trebuie strans prea tare, dupa terminarea instalatiei se face proba cu apa si atunci mai putem strange un filet - doua, daca este nevoie.
cot 90 pexalmufarea pexaluluipiese pexal
Instalatia sanitara pe pexal este usor de facut dar e bine sa faceti aceasta instalatie la exterior, daca ingropati instalatia si aveti probleme cu mufele este dificil sa inlocuiti un cot - trebuie sa scoateti placi de faianta sau sa spargeti peretele - lasati instalatia pe exterior prinsa in bride.

Este important cand faceti o instalatie sanitara pe pexal sa pozati frumos conductele. Lasati un robinet principal la exterior - in afara de robinetul principal din masca e bine sa avem robinet de trecere afara, in baie sau bucatarie - de la acel robinet plecam cu instalatia, in caz ca se intampla ceva cu instalatia avem acces rapid la acel robinet de unde oprim imediat apa. Despre cum se face instalatia unei bai cu pexal vorbim in alt tutorial.
instalatie baie pexal
Articole Similare:

6 comentarii:

  1. Utile informaţii. Niciodată nu poţi şti când vei avea nevoie de ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce faci daca se rup agata ganitruile de la conectorul de pexal? se gasesc de schimb? se pune teflon in loc ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca gasiti garnituri separat. Eu nu am patit asta pentru ca largesc putin capatul pexalului sau il razui la capat pe interior cu caterul si nu agata garniturile pieselor pentru pexal.

      Cu teflon nu cred ca etanseaza asa cum o face pe garnitura.

      Ștergere
    2. Am o intrebare cum pot face o legatura de pe istalatie de varom pe pedal

      Ștergere
    3. O legatura de pe instalatie varom pe instalatie pexsal

      Ștergere
  3. informații utile si interesante,mai ales pt cei care meșteresc.Multumim meserie.

    RăspundețiȘtergere