Puncte de pigment cand vopsesc cu lavabila

Puncte de culoare, pigment nediluat sau urme de culoare mai inchisa pe unde frecam cu pensula. Despre asta vorbim in acest articol. Despre probleme intampinate atunci cand vopsim cu vopsea lavabila colorata de noi. Cum sa evitam aparitia punctelor de pigment pe perete, sau mai bine zis, cum sa coloram singuri vopseaua lavabila.

Dupa cum stim, vopseaua lavabila colorata la calculator, robot, sau cum vreti sa-i spuneti, este mult mai scumpa decat vopseaua lavabila colorata de noi ( pentru ca se folosesc produse mai bune, atat pigment cat si vopsea lavabila ). Cu cat comandam o nuanta mai inchisa cu atat e mai scumpa. Avantajul este ca nu intampinam probleme la aplicare.
Alta diferenta este ca nuanta vopselei lavabilei colorata pe calculator, cum o dam asa ramane ( ma refer la nuanta, dupa uscare nu se deschide ). Vopseaua lavabila mai ieftina, colorata de noi, dupa aplicare si uscare, nuanta se deschide.

Cum sa evitam aparitia punctelor de pigment. Atunci cand colorati vopseaua lavabila trebuie sa bateti bine tubul de pigment. Desfaceti galeata de vopsea, amestecati lavabila alba cu mixerul ( amestecatoare glet, adeziv si vopsea lavabila ), desertati intr-o galeata cantitatea de vopsea care vreti sa fie colorata. Luati un borcan de 800, desertati tuburile de pigment ( maxim 3 tuburi ), clatiti tubul cu 25% apa ( strange tubul, adauga capatul in apa si lasa sa traga apa. Zbate tubul si varsa in borcan, asa procedezi cu toate ).
puncte lavabila pereti

Cu o pensula, latimea 4 cm., amestecam foarte bine pigmentul din borcan. Freaca bine cu pensula fundul borcanului timp de 15 minute. Urmeaza sa strecuram pigmentul intr-un alt borcan. Inmuiati o batista in apa curata si legati-o la gura borcanului, lasati putin slabuta sa tina continutul turnat. Desertati usor si frecati cu pensula. Dupa strecurare pensula folosita se spala foarte bine cu jet de apa.

cum colorez lavabilaUrmeaza sa adaugati pigmentul frecat si strecurat in vopseaua lavabila. Adaugati cate putin in timp ce amestecati pana obtineti nuanta dorita. Dupa 15 minute amestecati din nou lavabila colorata. Cu o pensula curata dar umeda, aplicam pe perete intr-un colt si lasam sa traga ( am spus mai sus ca lavabila mai ieftina se deschide la culoare dupa uscare ).

Daca sunteti multumit de nuanta, aplicati vopsea lavabila cu trafaletul. Pentru nuante stridente recomand sa cumparati vopsea lavabila colorata pe calculator ( cu vopsea lavabila ieftina merge sa faceti numai nuante pale ). Daca aveti intrebari, mai jos rubrica de comentarii. Spor la vopsit!
Articole Similare:

Un comentariu:

  1. Am apartamentul facut tot in var.A fost facut de mine de cca 8 ani.La acea vreme am dat jos huma,reparatii am facut cu ipsos in lapte de var,amorsa,glet,var.Nu am nicaieri semn ca ar fi mucegai,nici macar pe balcon.

    As vrea acum sa dau cu lavabil,eu m-am gandit la var lavabil.Ce crezi ?
    Peretii nu necesita nici o reparative.Cum ar trebui sa procedez ca sa inchei cu lavabil ?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere