Cum finisam pe langa tocuri cu smirghel, smirgheluire colturi spaleti

Dupa gletuire trebuie sa finisam gletul cu smirghel. Finisarea cu smirghel a spaletilor si colturilor exterioare necesita mai multa atentie din partea dvs. In acest tutorial cu imagini si video, vorbim despre finisarea corecta a spaletilor si colturilor gletuite, usi sau ferestre, termopan sau lemn.

La slefuirea pe langa geamuri sau usi, mai precis pe langa tocuri, trebuie sa evitam zgarierea tocariei. Daca slefuiti spaletii cu masina de slefuit sau cu smirghel pus pe suport, cand frecati langa toc acesta se zgarie. Zgarieturile lasate pe tocuri in urma smirgheluiri gletului se vor umple in timp cu praf si ies in evidenta. Sa evitam zgarierea lor trebuie frecat cu mare atentie, cel mai important este sa nu atingeti tocul cu glet, smirghel sau vopsea lavabila.
La slefuirea gletului pe langa tocuri, se foloseste o bucata de smirghel. fara alt suport sau masinarie pentru slefuire glet. Asezam smirghelul in palma si apasam cu degetul aratator pe unul din colturile smirghelului. Prin miscari lente si repetate tragem in sus si jos pe lungul spaletului, coltul smirghelului pe care presam cu degetul trebuie sa frece cat mai aproape de tocul ferestrei fara sa-l atinga.

colt glet finisatcolt glet

cum se foloseste smirghel gletfinisare glet glafuri
Colturile exterioare gletuite se freaca cu smirghel asezat pe un suport ( burete cu smirghel sau bucata de extrudat ). Prin miscari repetate de-a lungul coltului, slefuiti cu smirgherul fara sa presati prea tare. Coltul metalic trebuie sa ramana vizibil, asa cum vedeti in imagini.
glaf colt usa finisat
Cam asta am vrut sa scot in evidenta cu acest tutorial, mare atentie sa nu zgariati tocurile si dupa slefuirea gletului, colturile metalice sa arate cat mai bine.

Articole Similare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu