Tapet camera copil, lipirea tapetului

In acest articol vorbim despre cum se pune, aplica, lipeste, tapetul. Cum decoram camera copilului cu tablou tapet, cum pregatim peretele, cum lipim tapetul, modele de tapet pentru copii, de unde comandam online si cateva sfaturi despre cum plecam cu aplicarea tapetului.

Pregatire perete pentru lipirea tapetului

Alegem peretele pe care vrem sa aplicam tabloul tapet. Peretele pe care lipim tapetul trebuie sa fie gletuit, finisat cu smirghel, amorsat si eu recomand sa aplicati si o mana de vopsea lavabila alba ( priza adezivului pentru tapet este mai sigura ). Nu se lipeste tapet pe var sau tinci.
Daca peretele este vopsit cu vopsea lavabila, verificam sa nu aiba stropi sau alte puncte de materiale ( peretele trebuie sa fie neted ). Dupa verificarea peretelui cu smirghel, aplicam o mana de amorsa la bidinea. Masuram lungimea peretelui pe orizontala.

Trebuie sa incadram tabloul tapet pe acest perete, marginile ramase trebuie sa ramana aproximativ egale. Trasam pe verticala o linie la nivel de la care plecam cu prima fasie tapet.

Verificam si masuram peretele pe verticala. Daca tapetul este mai lung decat inaltimea peretelui totul este ok. surplusul de tapet se taie cu caterul la tavan si pardosea. Daca peretele este mai lung pe verticala decat tapetul, avem o problema datorita faptului ca de obicei plafoanele nu sunt la nivel ( tavanul este inclinat si daca noi lipim la nivel tabloul tapet diferenta ramasa intre tavan si tapet nu ramane egala ). Verificati acest aspect inainte sa lipiti tapetul.

Daca tavanul nu este la nivel, sfatul meu este sa lipim tapetul cat mai sus chiar daca ramane spatiu gol jos. Plecam cu lipirea tapetului din coltul unde tavanul este mai inalt, astfel avem de taiat din celelalte fasii de tapet. Metoda cea mai buna ar fi sa placati tavanul cu rigips.



cum se lipeste tapet

Lipirea tapetului.

Aplicati adeziv pe spatele tapetului cu ajutorul unei pensule. Indoiti capetele spre mijlocul fasiei de tapet. Lasati doua minute dupa care desfaceti si aplicati prima fasie dupa linia trasata la nivel pe verticala.

Dupa eliminarea aerului cu un burete umed, insistati pe margini ( asigurati-va ca pe marginile fasiei de tapet ati dat cu adeziv si acestea sunt lipite ). Urmatoarele fasii de tapet vin lipite dupa aceasta. Mare atentie la imbinarile modelului, nu va grabiti. De fiecare data cand intindem o fasie de tapet sterge surplusul de adeziv care iese pe margini cu burete umed.

Vizualizeaza videoclipurile utile despre lipirea tapetului din acest articol ( sursa video Youtube.com ). Eu va urez, spor la lipit!

Articole Similare:

2 comentarii:

  1. Sa ne traiesti domnu Dan! Utile informatii!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc mult ca ati inteles scopul acestui articol, intr-adevar sunt informatii utile despre cum se pune tapet. Multumesc pentru apreciere si mult succes in ceea ce faceti!

      Ștergere