Folosirea tubului spuma poliuretanica cu furtun

In acest scurt tutorial vorbim despre cum se foloseste tubul de spuma poliuretanica cu furtun. Veti afla si cum sa folositi spuma ramasa in tub dupa o perioada indelungata de timp. Despre pozitia tubului la folosire, cum pastram tubul dupa folosire si grosimea maxima a spatiului in care se adauga spuma ( cum putem adauga spuma in spatii mai late de 2 cm ). Recomand sa cumparati tub mare de spuma, 750 ml.

Fata de cele mai mici aveti un mare avantaj la pret. Poate va intrebati, ce sa fac cu atata spuma ca am de montat o usa si spatiul intre toc si perete este foarte mic. Spuma este folositoare atunci cand renovam o baie, bucatarie, camere sau hol.

Spuma poliuretanica o putem folosi la:

spuma poliuretanica folosire
fixarea usilor, fixarea ferestrelor, umplerea golurilor ( goluri sub pervaze, gauri in pereti, tavan, pe marginea aerisirilor, fixarea cazilor fara suporti, umplerea golurilor pe langa conducte si tevi, etc.). Este foarte utila atunci cand renovam un apartament de la zero, in urma decojirii peretilor si tavanelor apar multe gauri si crapaturi care se pot umple cu spuma poliuretanica.

Folosirea tubului de spuma dupa o perioada indelungata de timp

Sa presupunem ca am montat o usa interioara si vrem sa adaugam spuma. Luam tubul, desfacem capacul, scoatem furtunul din orificiul capacului, agitam tubul in pozitie orizontala, filetam furtunul la duza tubului ( nu apasati in momentul filetarii aplicatorului cu furtun ). Tubul cu spuma este pregatit pentru utilizare.

Pana aici ne-am descurcat destul de bine, urmeaza sa adaugam spuma la toc. Tubul se tine in pozitie verticala cu furtunul in jos. Prin apasarea foarte usoara a aplicatorului, adaugam spuma de jos in sus. Daca distanta intre toc si perete este mai mare de 2 cm, adaugati fasii de polistiren, in acest tutorial aveti detalii.

spuma ramasa in tubDupa adaugarea spumei poliuretanice, tineti tubul in pozitie verticala cu furtunul in sus si apasati aplicatorul ( apasa putin aplicatorul, spuma ramasa in duza tubului si teava este impinsa de gaz ). Pastrati tubul intr-un loc unde copii nu au acces si ferit de caldura, in pozitie verticala fara sa desfaceti furtunul. La urmatoarea folosire, dupa cateva zile, agitati tubul, taiati capatul de teava cu spuma uscata si folositi spuma. In videoclipul de mai jos am infundat o gaura in doza care corespunde cu aerisira a blocului, prin gaura intrerupatorului intra miros din subsolul blocului, tubul din care adaug spuma nu a fost folosit de trei luni.

Important: nu lasati tubul la indemana copiilor, pastrati tubul ferit de caldura sau soare, nu apasati aplicatorul tubului daca tubul este tinut in pozitie verticala cu furtunul sus ( gazul din tub este eliminat si nu se poate folosi spuma daca tubul nu are gaz ). Pentru intrebari aveti mai jos rubrica de comentarii.
Articole Similare:

17 comentarii:

  1. Aceasta spuma spre deosebire de cea cu pistol se unfla mult mai mult, chir dublu, asa sa intamplat in cazul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este... depinde si ce fel de spuma se foloseste dar important este sa apasati foarte usor aplicatorul, presiunea tubului arunca prea repede spuma spre deosebire de pistol unde avem un control mai bun la aplicare.

      Ștergere
  2. Se mai poate curata si cu diluant. Eu dupa fiecare utilizare picuram un pic de diluan in gaura din tub si in furtun, iar cu un servetel curatam furtunul pe dinafara. E destul de rapid si eficient, diluantul dizolva foarte repede spuma, si e foarte util daca din greaseala ai murdarit ceva cu spuma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru comentariul util, sunt diluanti speciali pentru curatat pistol spuma poliuretanica.

      Ștergere
  3. Buna ziua, cum repar niste fisuri de exterior? Deci blocul este aiurea facut, acel model care se vede cum sunt aplicate placite de beton si formate apartamentele(sper ca ma intelegi), iar tencuiala dintre placi, dintre apartamente, cade si apar acele fisuri urate. am 3 fisuri de 20-30 cm lungime late de vreo 3 cm si adancime cat jumate de palma, cred ca intra cel putin degetele in crapatura (asta cat pot sa vad din fata blocului, dar va trebui sa escaladez, etaj 2 si atunci voi sti mai exact:) ), si alte 2-3 fisuri mai putin adanci de max. 2-3 cm...si ideea mea era de a infunda acele crapaturi adanci cu spuma, oare as putea sa si tencuiesc cat de cat sa nu se vada spuma poate prea urat cand se va usca, :D??... in dormitorul respectiv, in coltul cu crapaturile apare mucegaiul iarna si este mult mai frig decat in celelalte camere, si credem ca din cauza fisurlor, asa-i?
    as vrea neaparat sa infund crapaturile alea, ca nu stiu cand vom da la pace cu vecinii sa izolam si noi odata blocul si sa-l facem frumos.
    multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spuma e foarte buna in asemenea conditii. Cand spuma e tare trebuie taiata la nivel cu peretii, faceti asta cu ajutorul panzei de bomfaier pentru metal. Peste spuma taiata reparati cu adeziv pentru polistiren. Spor la treaba!

      Ștergere
    2. :) pare mult mai simplu decat ma gandeam:), dureaza mai mult alpinismul care trebuie sa-l fac pe bloc decat lucrarea in sine. multumesc frumos.
      Esti mare Dane, iti citesc demult pagina si imi place ce faci aici. Toate cele bune iti doresc.

      Ștergere
    3. te rog sa-mi mai spui ce fel de adeziv mai exact ?

      Ștergere
    4. Cei de la CERESIT spun ca CT 85 "este extrem de rezistent la conditiile meteorologice extreme (temperaturi foarte scazute sau dimpotriva, foarte ridicate)", mai multe cititi pe blogul lor in acest articol. Multumesc pentru aprecieri nu sunt specialist, din cate am invatat si voi invata impart cu voi pe acest blog. Aveti grija cu cataratul pe fatada blocului!

      Ștergere
  4. Maestre ! M-a lasat HOTA de la bucatarie ! De tot ! Motorul ARS ! Este modelul din poza din stanga la tutorialul Dvs. - De unde cumpar un motor , e pacat de hota este din INOX mai ales ca mobila este pe comanda , hota incastrata deci dimensiune FIXA ! Postez ( nu stiu daca am voie ) Un tel. 0736.954.604. sau ... mugurelene@gmail.com ...+ Cu multumiri anticipate ! Mugur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati citit acest articol? Desfaceti motorul, verificati siguranta ( poate este arsa ), verificati contactele ( de obicei un motor se arde la contactele intre firele subtiri ale bobinei si firele litate care alimenteaza bobina motorului, daca contactul e ars, curatati putin firicelul bobinei, adaugati cositor si lipiti firul cu pistol de lipit ). Dupa lipirea firicelului care alimenteaza bobina trebuie sa fixati cu izolier, aceasta legatura trebuie izolata si fixata altfel se rupe foarte usor ).

      Numai atunci cand sunteti sigur suta la suta ca nu mai puteti face nimic cautati si cumparati alt motor pentru hota. Din pacate din cate stiu eu nu cred sa gasiti astfel de motoare dar merg rebobinate.

      Daca lasati numar de telefon si adresa e-mail din partea mea nu este o problema dar in caz ca primiti spam-uri nu sunt eu vinovatul. Bafta!

      Ștergere
  5. bun articolul, multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara! In urma cu o luna am inceput un tub de spuma PU si am folosit aprox jumatate din el. Acum am vrut sa il folosesc din nou, dar am realizat ca s-a infundat duza lui. Am incercat sa o eliberez cu varful unei pensete, insa mai mult parca am impins-o in jos. Mai am vreo sansa sa desfund acest tub de spuma? ....am incercat si cu furtun nou de la alt tub, dar degeaba. Si nu am in casa nici un diluant special ( doar acetona eventual).

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru a izola un perete cu astfel de spuma , se poate ? Sau trebuie o anumita spuma

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru a izola un perete cu astfel de spuma , se poate ? Sau trebuie o anumita spuma

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut o întrebate am și eu dacă am cumpărat un tub de spuma și nu-l folosesc cât timp poate sta n-e folosit. ??

    RăspundețiȘtergere