Vopsirea peretilor cu lavabila - Cum folosim pensula si trafaletul

Trei videoclipuri utile despre cum sa vopsim peretii cu lavabila. In acest articol veti afla mai multe despre folosirea trafaletului, cum vopsim peretii cu vopsea lavabila. Video despre cum se aplica vopsea lavabila la colturi si miscarile necesare in folosirea trafaletului.

Calitatea vopselei lavabile conteaza foarte mult dupa cum vedeti in videoclipurile urmatoare. Sa acoperim bine o nuanta cu alta trebuie folosita lavabila de calitate, in caz ca lavabila este slaba calitativ trebuie sa repetam aplicarea de doua sau chiar trei ori.
In aceste cazuri avem si dezavantaje: stratul de vopsea pe perete se ingroasa, muncim de trei ori mai mult si rezistenta lucrarii nu este de lunga durata.
lavabila trafalet gratar
Mai intai aplicati vopsea lavabila la colturi, pe langa aparatura instalatiei electrice, glafuri geamuri si usi, dupa care urmeaza sa vopsim cu trafaletul.

Recomandat e sa aveti si un trafalet mic, e bine sa aplicati lavabila cu trafalet foarte aproape de colt.

Vizualizati urmatoarele videoclipuri cu atentie, aveti ce invata, si cititi alte articole scrise de mine pe acest blog.


Articole Similare:

9 comentarii:

  1. As dori sa cumpar o vopsea lavabila de interior Danke la 15 litri si intrebarea mea este urmatoarea:
    Daca utilizez sa zicem 5 litri acum din ea si peste 6 luni sau 9 luni restul de vopsea, aceasta se deterioreaza cu timpul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca cumparati mai multa vopsea lavabila si vreti sa o pastrati cat mai mult timp, important este sa nu diluati cu apa, sa nu colorati si sa fie pastrata cat mai ermetic inchisa.

      Lavabila se pastreaza mai bine daca nu e colorata, diluata cu apa si cutia in care este pastrata este cat mai mica, in asa fel sa nu prinda aer prea mult ( mai e ceva, nu trebuie sa inghete peste iarna sau sa fie pastrata langa cadura prea mare ).

      Ștergere
  2. Buna ziua.Am postat aici pentru ca nu am gasit nimic despre parchet.Intrebarea mea este....rostul de dilatatie intre parchet si perete trebuie neaparat lasat?.Daca da ....ce as putea sa pun sa fac rosul ala...ca sa nu cumpar din magazin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie lasat distanta iar pentru acea distanta puteti folosi bucatele din parchetul pe care-l montati. Dintr-un capat de placa parchet taiati cu pendularul pe latimea placii mai multe fasii cu latimea de 2cm. Aceste bucati taiate pe latimea placii se taie in doua si le folositi la pereti. Sunt multe de spus in legatura cu montarea parchetului si promit ca in curand voi face articole si despre acest subiect. Importanta este plecarea, primele trei randuri. Dupa aceste randuri merge restul parchetului. Daca aceste randuri nu sunt montate bine totul merge din ce in ce mai rau.

      Aceste bucatele de parchet trebuie folosite la plecare, pe peretele de unde plecati. La peretele opus unde terminati montarea parchetului si peretii laterali acolo unde vin capete parchet nu sunt necesare aceste distantiere ( pur si simplu lasati distanta de cativa milimetri atunci cand taiati parchetul ).

      Pe peretele de unde incepeti montarea parchetului trebuie folosite distantiere, cand bateti parchetul daca aceste distantiere lipsesc primul rand se lipeste in perete si nu ramane distanta pentru dilatare.

      Important este ca acest perete sa fie cat mai drept, va dati seama dupa montarea primului rand. Poate sunt locuri unde intra o bucatica de fasie taiata, in alte locuri intra chiar doua sau sunt portiuni unde parchetul se lipeste de perete ( asta se intampla de regula la colturi, in marginea peretelui ). Sper ca aveti peretii drepti. In caz ca nu este drept acest perete luati masuri dupa aranjarea primului rand, semnati cu creionul, desfaceti randul, taiati din placi pe lung sau din capete pana il faceti sa aveti aceasta distanta de grosimea parchetului pe toata lungimea primului rand de parchet.

      Cand totul este ok cu primul rand si la fiecare placa adaugati la perete cate trei bucatele distantiere, apucati-va de randul doi. La imbinarea primelor trei randuri masurati, taiati si imbinati randul. Tot randul doi masurat, taiat si imbinat la capete introduceti-l pe marginea primului rand cu grija sa nu iasa la capete. Imbinati randul doi dupa ce trageti 30 cm. randul de la perete adica primul, este mai usor. Dupa imbinarea si baterea lor le puteti impinge la perete. Asa faceti si cu randul trei. Dupa ce bateti cele trei randuri, impingeti la perete, adaugati distantierele din bucati parchet si continuati ( acum aveti spatiu si peretele de la care ati plecat nu incurca.

      Scuze pentru graba, am scris repede si poate am incalcit cate ceva pe aici dar sunt sigur ca intelegeti esentialul din cele spuse mai sus. Spor la treaba!

      In caz ca mai este ceva intrebati fara jena, nu conteaza articolul la care puneti intrebarea daca se refera la aceasta meserie.

      Ștergere
  3. Daca nu am diluat amorsa si trebuia diluata ce e de facut?tin sa precizez ca am urme urate pe perete pt ca nu a prins lavabila.ce e de facut?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca dau cu smirghel si nu mai dau cu amorsa,prinde lavabila?multumesc

      Ștergere
    2. Prinde dar suportul absoarbe mai mult decat este necesar si este posibil sa nu intindeti bine stratul de vopsea lavabila. Trebuie sa amorsati pentru a inlatura praful, folositi amorsa de aceeasi marca cu vopseaua lavabila si preparati, aplicati exact cum recomanda ei pe eticheta produsului.

      Ștergere