Baghete decorative polistiren diferite culori

Multi dintre noi ne intrebam unde gasim bagheta decorativa din polistiren colorata.. De obicei in magazine gasim bagheta cu lungimea de doi metri, latimi diferite, dar culori diferite nu se fabrica. O bagheta nuantata schimba aspectul unei camere.

In acest articol vorbim despre

cum vopsim bagheta decorativa aplicata pe coltul dintre tavan si pereti

Decorarea colturilor dintre pereti si tavan cu bagheta decorativa din polistiren este la moda in zilele noastre si astazi vorbim despre cum coloram aceste baghete in nuantele dorite. Dupa ce aceste baghete sunt lipite si chituite, am scris in acest articol despre asta, bagheta care da aspect tavanului se poate vopsi cu lavabila nuanta aleasa de dvs.
Dureaza ceva timp si trebuie sa aveti rabdare, rezultatul este foarte placut. Inainte sa descriu pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru nuantarea baghetelor, va invit sa vedeti cateva imagini gasite pe net:
Daca alegem nuante inchise pentru pereti si tavan , culoarea potrivita pentru bagheta este alba sau nuanta foarte deschisa, imagine1, imagine2, imagine3, imagine4.
Frumoase imagini, asa este? :) Sa trecem la treaba ( vorba aia, cine o repeta continuu? ).

Primul pas este sa alegeti culorile preferate pentru tavan, pereti si bagheta, trebuie sa va ganditi bine ce nuante se potrivesc cel mai bine pentru camera dvs. Nu ma intrebati pe mine ce se potriveste mai bine pentru ca fiecare are gustul lui. Sa presupunem ca bagheta trebuie sa aiba culoarea portocaliu. Cumparati un tub de pigment portocaliu sau culoare preparata portocaliu 300 gr. vopsea lavabila nuantata ( nu cred sa coloreze ei asa putina lavabila dar incercati ).

Vopsim baghetele decorative, daca nu cumparati vopsea lavabila colorata, puneti intr-o cutiuta 300 gr lavabila alba si adaugati pigment dupa preferinte. Lavabila trebuie diluata cu apa curata 10%, amestecam bine si adaugam cate o picatura pigment pana obtinem culoarea dorita. Cu o pensula latime 4 cm. vopsim baghetele si le rezemam intr-un colt pentru uscare ( e bine sa dam o mana de vopsea lavabila inainte de lipire pe colturi, lavabila pe polistiren merge mai greu la prima mana si vopsite inainte usureaza munca ).

Dupa vopsirea baghetelor aplicam o mana de vopsea lavabila pe tavan si pereti, normal ca totul este finisat si amorsat ( aplicati o mana de vopsea lavabila la tavan si una pe pereti cu trafaletul in nuantele dorite ). Urmeaza lipirea baghetelor. lipim si chituim baghetele, daca nu stiti cum se face asta trebuie sa cititi si acest articol.

decoration ceiling corners wand different colors, shades
bagheta coloratabagheta lipita vopsita
decor colturi tavan bagheta diferite culori,nuante

Am terminat cu baghetele, urmeaza sa aplicam a doua mana de vopsea lavabila cu trafaletul pe tavan, atentie la marginile tavanului ( bagheta este lipita si trebuie sa intindem bine lavabila cu pensula pe langa baghete, chiar sa trecem doi mm. peste bagheta. vopseaua lavabila trebuie intinsa nu groasa sa crape sau sa ramana dare dupa uscare ) sper ca intelegeti ce vreau sa spun.

baghete interior colorate
bagheta polistiren portocaliedecor tavan bagheta colorata
crown molding color

Vopsirea cu lavabila baghete polistiren.

Dupa uscarea tavanului ce urmeaza?.....  Bravo! Vopsim bagheta cu vopsea lavabila portocalie preparata de noi in cutiuta de plastic ( de ce de plastic? ...  aceasta trebuie sa fie mai usoara pentru ca umblam cu ea pe sus sa vopsim baghetele, in caz ca lavabila e multa turnati in alt vas mai mic si usor ).

Avem nevoie de pensula de 4 cm. si una mai micuta pentru colturi. Am adaugat un videoclip de pe Youtube.com in care arata cum se face asta. Cu mare atentie la tavan sa mergem drept cu pensula iar in partea de jos e recomandat sa trecem cativa mm. dar nu uitati sa lasati lavabila intinsa foarte bine nu in strat gros, mai bine vopsim bagheta doua maini. La colturile interioare folosim pensula mica.


Cand vopseaua lavabila pe bagheta este uscata foarte bine, puneti nuanta pentru pereti intr-o cutiuta curata si cu pensulele acoperim vopseaua care depaseste bagheta, cu rabdare si atentie pentru ca asta da tot aspectul zugravelilor. Acum ramane sa aplicam cea de-a doua mana de nuanta la pereti si totul este gata. Bucurati-va de aspectul camerei dvs.

Articole Similare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu