Adaugare spuma in toc usa metalica exterior

Tocurile usilor metalice sunt goale si dupa fixarea usii in dibluri urmeaza sa adaugam spuma poliuretanica  pentru montaj. Aveti doua variante din care puteti alege: 1. sa adaugati spuma doar pe marginea tocului pentru economie de material, 2. sa umpleti tocul cu spuma ceea ce inseamna sa bagati cel putin trei tuburi de spuma.

Am sa va dau a treia varianta care izoleaza interiorul tocului si este economica in ceea ce priveste consumul de spuma.
Daca aplicati prima varianta este posibil sa umpleti marginea tocului dintr-un tub cu spuma pentru montaj dar interiorul tocului ramane gol si temperatura rece din exterior se transmite foarte repede prin tabla la partea de toc din interiorul locuintei, tocul transpira la interior pe timpul iernii.

Daca puneti in aplicare a doua varianta veti face risipa de material si rezultatul nu este cel asteptat  ( sa umpleti tocul metalic cu spuma consumati cel putin trei tuburi mari si spuma nu se fixeaza bine din cauza ca spatiul este prea mare iar spuma se duce jos ).




De-a lungul timpului am aplicat mai multe metode pentru umplerea tocului unei usi metalice si cred ca ultima metoda care o folosesc este cea mai buna pentru ca rezultatele sunt din cele mai bune.
Prima oara cand am montat usa metalica am pus spuma numai pe margine. Protejam tocul pe exterior si interior cu scoci de hartie si adaugam spuma pe margini intre beton si rama tocului. Spuma se fixa, nu umfla tocul usii insa, pe interior ramanea gol ceea ce nu-mi placea.

Am incercat sa umplu tocurile cu spuma dar cum spuneam mai sus, cocoloasele mari de spuma ori venea in jos, ori umfla tocul si trebuia neaparat sa pun propte intre tocuri. Cu toate ca diblurile sunt fixate si tine tocul fix, spuma umfla intre dibluri pentru ca tabla este flexibila si daca deplaseaza cativa milimetri apar probleme. Uscarea spumei era foarte lenta pentru ca la interior nu mai patrunde aer si spuma lucreaza in timp, pe margini spuma dadea afara foarte rau iar consumul era foarte mare ( poti adauga chiar si 4 tuburi mari de spuma montaj ).

Am incercat cu sparturi de caramida si multibat: adaugam cate un spaclu - doua de material si aruncam cateva bucati caramida. Tot asa pana umpleam tot golul din interiorul tocului. Nu mai era necesara spuma. Tocul se fixa destul de bine dar iarna trage rece la interior si transpira tocul destul de repede ( acelasi rezultat si cu bucati BCA, am incercat si asta ).
izolare toc usa
Cea mai buna metoda si pe care o recomand este cu polistiren plus spuma poliuretanica pentru montaj. Cum faceti asta:
Dupa ce va asigurati ca totul este ok si usa este montata exact cum am scris in acest articol, taiati fasii de polistiren cu latimea de 5 cm. pe lungul placii polistiren care are un metru. Rupeti din aceste fasii bucati mai scurte si umpleti tocul cu bucati de polistiren. Asezati bucatile de polistiren in asa fel sa nu fie lipite una de alta, trebuie lasate intre ele spatii micute pentru a introduce furtunul tubului cu spuma.

Avem nevoie de un tub mare cu spuma pentru montaj. Bagati cate un jet scurt de spuma intre bucatile de polistiren introduse in toc ( incercati sa adaugati mai putina spuma decat credeti ca este necesar ). Daca sunt portiuni unde tocul este aproape lipit de perete si nu avem cum sa adaugam polistiren spargeti coltul foarte usor cu rotopercutanta ( cu un burghiu gauriti in trei locuri coltul prin strapungerea acestuia, daca nu sare trebuie sa aplicati o lovitura cu ciocanul si prin acel spatiu adaugati bucati de polistiren pe care le ghidati in jos cu o panza de bomfaier sau surubelnita lunga ).
termoizolare toc usa metalicatermoizolatie usa metalica exterior
Dupa cateva ore, taiem surplusul care a iesit pe langa toc ( sper sa fie cat mai putin ) si completam pe unde mai este nevoie plus spatiile in care au fost adaugate penele din lemn, cu spuma ( spuma se pastreaza in tub, vezi aici cum se face asta ). Aceasta metoda o vad foarte eficienta si rezultatele sunt destul de multumitoare.

Daca aplicati aceasta metoda este mai putin probabil sa aveti toc transpirat la interior iarna ( foarte importante sunt si garniturile usii dvs., daca aveti garnituri foarte subtiri si plate este posibil sa intre rece si orice ati face nu scapati de toc transpirat asa ca aveti grija ce usa cumparati pentru ca daca garniturile cauciucate sunt subtiri nici nu merg schimbate cu acele garnituri mai solide si duble pentru ca usa este reglata iar tocul facut pentru acea distanta pe cere o are acum ).

Sper ca m-am facut inteles si acest articol este util. Daca aveti o alta solutie mai eficienta pentru umplere toc usa metalica exterior, nu ezita sa o faci publica mai jos in rubrica de comentarii.
Articole Similare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu