Cum inlaturam praful de glet dupa slefuirea gletului cu smirghel

Dupa o zi de slefuire a gletului incaperea arata de parca a nins peste pardoseala. Multe persoane se intreaba cum este mai bine sa adunam praful rezultat in urma slefuirii si din acest motiv am luat decizia sa scriu despre acest subiect.

Eu obisnuiesc sa strang praful din incapere, daca l-as pe proprietar sunt sigur ca rezultatul nu este cel asteptat si toti fug de acest praf de glet ( se intreaba, oare cum e mai bine sa procedez? sa ud? sa bag aspiratorul? ...). Adevarul este ca nici pentru meserias nu este usor dupa ce a lucrat aproape toata ziua in praf dar lucrarea trebuie sa mearga mai departe.
In ce urmeaza am sa prezint pas cu pas cum procedam dupa slefuirea gletului.
adunarea-prafului-de-glet
Imi imaginez ca ati slefuit dvs. gletul si doriti sa aflati ce trebuie facut in continuare pana la vopsirea peretilor cu lavabila. Inainte de a sterge praful pe jos trebuie sa maturam tavanul si peretii. Avem nevoie de matura cat mai noua cu par lung si des. Maturam tavanul de praful ramas pe glet. Urmeaza peretii. Maturam peretii foarte bine, desfacem matura din coada si maturam partea de sus a geamurilor iar apoi pervazul. In caz ca aveti ceva in mijlocul camerei acoperit cu folie trebuie maturat si strans praful pe acel corp de mobila. In dozele pentru intrerupator si prize adaugam o pensula micuta si scoatem praful.

maturarea prafului gletUrmeaza sa strangem praful pe jos. Cu matura si faras adunam mai intai grosul pe margini, langa pereti unde stratul de praf este mai gros. Fara sa stropim cu apa bagati farasul si trageti praful cu matura. Acum dupa adunarea grosului, maturam usor ce a ramas fara sa ridicam mult praf. In acelasi timp tineti aproape un spaclu cu care curatati resturi de material cazut si lipit pe jos.

spalare prag gletUrmeaza sa folosim putin aspiratorul.
Asigurati-va ca sacul aspiratorului este scuturat, spalat si uscat. Aspiram cu teava furtunului partea de toc sus geamuri, tocul de jos, pervazul, in doze si pe langa pereti tot praful ramas. Acum spalam cu mopul dar cu atentie sa nu stropiti sau sa atingeti peretii.
amorsare dupa maturare praf glet
Am facut curatenie. Urmeaza sa amorsam tavanul si peretii gletuiti. Amorsa de preferat sa fie recomandata de producatorul vopselei lavabile cumparate de dvs. Cititi pe ambalaj cata apa trebuie adaugata si aplicati amorsa din plin pe glet cu bidineaua ( din plin inseamna sa udam foarte bine gletul dar in acelasi timp  nu lasati scursuri de amorsa pe pereti ). La colturi sau spatii greu accesibile amorsam cu pensula. Daca intr-o zi ati slefuit, maturat si amorsat o incapere este mare lucru. Lasati geamul rabatat peste noapte. A doua zi puteti vopsi cu lavabila. Sper ca am fost util si prin acest articol care pentru unele persoane poate parea ceva simplu dar stiu ca multi au nevoie si de tutoriale mai simple din care mai afla cate ceva.
Articole Similare:

5 comentarii:

  1. Mersi Dan ptr. acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Am lipit pe tocul usii dar si la geam banda pentru a nu murdari tocaria sau a o zgaria, am smirgheluit si acum urmeaza sa dau cu lavabil, oare cum sa procedez, sa dezlipesc aceasta banda de pe toc ce are resturi de glet pe ea si apoi sa lipesc alta inainte de a da cu pensula lavabil pe langa tocarie. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dezlipiti scociul de hartie, retusati cu ipsos pentru imbinari pe langa toc daca este cazul, stergeti tocul cu carpa uscata si lipiti alt scoci de hartie.

      Ștergere
  3. Va multumesc frumos de sfat, parca imi zicea cineva ca ceva nu o sa fie in ordine atunci cand voi dezlipi acel scoci plin de glet, ma gandeam eu ca va sari pe alocuri din glet. Multumesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere