Cum colorez lavabila singur, combinatii culori si nuante

In acest articol vorbim despre cum combinam culorile pentru a colora varul sau lavabila. In multe cazuri am primit lavabila alba si un tub sau doua de pigment pentru a colora vopseaua. Pana aici nimic anormal dar ce te faci cand primesti o revista si doreste sa scoti nuanta din acea revista? Daca nu avem pigmentul potrivit trebuie sa combinam culori.
In primul rand vreau sa vedeti cum puteti obtine un verde aprins, acea tenta de verde fosforescent. De la aceasta culoare a venit ideea acestui articol. Dupa cum vedeti in imagine am primit lavabila si un tub de pigment verde din care eu trebuia sa scot nuanta apropiata cu spray-ul din aceeasi imagine. Am colorat lavabila cu verde si am obtinut un verde foarte diferit.
lavabila colorata verde
Pentru a regla nuanta era nevoie de galben. Verdele combinat cu galben duce la nuanta ceruta. Am primit galben si adaugat cate putin in verde.

Dupa cum vedeti in imaginea de jos nuanta vopselei lavabile este schimbata si aduce destul de bine cu, culoarea spray-ului.
lavabila verde aprins
A fost un mic exemplu de schimbare nuanta in lavabila. Daca cumparati lavabila colorata veti observa ca paleta de culori este mult mai bogata. Calculatorul combina culori si obtine multe nuante din care puteti alege. Un alt avantaj este vopseaua lavabila si pigmentul de calitate superioara folosite in acest caz care permit culori inchise ( foarte stridente, pe care noi chiar daca le obtinem cu pigmenti obisnuiti, niciodata nu se compara cu ce scoate calculatorul ).

Sa enumeram culorile principale, facem cateva combinatii si vedem rezultatul. Culorile sunt rosu, galben, albastru si verde.
Rosu + Galben
culori lavabila din rosu si galben
In imaginea de sus observam ca pe mijloc am obtinut portocaliu. In caz ca doriti sa colorati lavabila cu ce este intre rosu si portocaliu, mai intai colorati vopseaua lavabila rosu si picuram galben pana la nuanta dorita. Daca doriti nuanta dintre portocaliu si galben, mai intai colorati lavabila galben si apoi picuram rosu. Culoarea de la mijloc este obtinuta aproximativ cu cantitati egale de pigment, culorile din margini.

Regula de sus este valabila si pentru urmatoarele combinatii de nuante.

Galben + Verde
culori lavabila din galben si verde
Verde + Albastru
culori lavabila din verde si albastru
Albastru + Rosu
culori lavabila din albastru si rosu
Intre aceste culori avem multe nuante. Eu am realizat aceste culori ca exemplu. Daca doriti sa experimentati putin, mai jos am incarcat un program foarte util care genereaza diferite nuante si codurile acestor culori. In partea din stanga sus aveti un cerculet. Apucati cu sageata acest cerculet si plimbati usor spre dreapta. Jos in dreapta vedeti culorile si codul generat de acest program.

Actualizare azi 28-05-2017. Din pacate programul online despre care am discutat mai sus nu mai este activ pe internet. Multumesc pentru intelegere.

lavabila nuanta gri inchis
Lista de culori mai bogata o gasim pe Wikipedia, intrati pe aceasta pagina , copiati Cod Hexa din dreptul unei culori, adaugati acel cod in acest program sus dreapta si cerculetul arata intre ce culori este situata acea nuanta.
Sper ca am adus ceva util cu acest articol. Nu inchei inainte sa spun ca, culoarea crem merge combinata cu putin galben iar, gri inchis, obtinut din lavabila alba si pigment negru este mult mai aspectuos si placut la vedere daca picuram putin albastru si amestecam foarte bine. Atat pentru azi, jucati-va cu nuantele si imaginati-va peretele mai gol din camera, vopsit in nuanta dorita.
Articole Similare:

11 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent articol. La primavara cand ma voi apuca sa zugravesc sufrageria voi utiliza sfaturile din acest articol. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina 9 dec 2017 de mare folos articolu dar eu as dori sa obțin culoarea piersicii ce combinații trebuie sa folosesc puteți să-mi Spune-ți va rog?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris ceva despre acest subiect, despre ce culori combinam pentru a obtine nuanta piersica si cum pigmentam vopseaua lavabila nuanta piersiciu.

      Intrati pe linkul urmator pentru acest articol:
      http://www.meserie.info/2017/12/piersica-vopsea-lavabila-piersiciu.html

      Ștergere
    2. Daca ameste gri cu rosu o sa iasa un villet inchis??

      Ștergere
  4. daca vreau sa fac rosu ce sa pun intr-o galeata de 15 l de lavabil alb ce pigmenti sa iasa un rosu asa mai sangeriu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosu este culoare primară deci nu puteti face rosu din alte culori, luati un pigment de rosu mai inchis pt un rosu sangeriu cum vreti dvs :)

      Ștergere
  5. daca vreau sa mi iasa rosu e bn sa combin un visiniu si un rosu ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca vreau in crem culoarea untului ce amestec?

    RăspundețiȘtergere
  7. Am luat o vopsea culoarea portocaliu, dar acum as vrea sa fac o culoare mai deschisă. Dacă amestec cu alb, ce culoare obțin?

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună... vreau să obțin un maron pt o decorativă

    RăspundețiȘtergere