Modificare ventil scurgere cu tija lavoar baie, fara furtun flexibil

Baterie pentru chiuveta din baie + scurgere ventil cu tija actionare dop manuala pentru oprit apa in lavoar. Acest sistem de sifon scurgere cu dop prevazut cu evacuare preaplin il gasiti in cutia bateriei. In spatele bateriei aveti un orificiu prin care introduceti tija care actioneaza dopul ventilului pentru oprire si evacuare apa din chiuveta.

Destul de practic si eficient acest sistem dar cu toate acestea multe persoane renunta la instalarea acestei scurgeri pe motiv ca lipseste furtunul de evacuare. Furtunul prevazut cu filet si garnitura pentru acest sistem de scurgeri nu este inclus in pachet si rar gasim racord flexibil potrivit pe filetul ventilului cu tija. In acest articol arat cum puteti face o modificare prin care  adaptati un racord flexibil sifon de scurgere obisnuit.
Pentru a intelege mai bine cum sa faceti modificarea am adaugat si video, urmariti acest tutorial si daca credeti ca merita, treceti la treaba.

modificare scurgere dop tijaIn imaginea alaturata vedeti despre ce model de ventil sifon scurgere cu tija actionare dop pentru lavoar, discutam. Modificarile aduse filetului pentru adaptare racord flexibil de la sifonul obisnuit nu sunt foarte mari si sunt usor de executat. Nu cred ca aveti nevoie de instalator pentru a face aceasta modificare. Aveti nevoie de un patent, panza bomfaier dinti pentru metal, cater, o carpa si adeziv pentru lipit plastic - folositi un adeziv solid, in cazul meu am folosit poxipol ( pasta omogena, incolor, sudura plastica in 10 minute ).

scurgere barerie fara furtun
Cum procedam. In primul rand verificati daca filetul unei scurgeri obisnuite intra la limita peste filetul unei scurgeri cu tija. Daca da, cu ajutorul patentului spargem plasticul din interior care fixeaza piulita. Trebuie sa eliminam toate bucatile din plastic ramase in interior si pentru a fi mai usor taiem cu doi milimetri, trei, peste filet, cu ajutorul unei panze de bomfaier. Acum, prin topire, cioplire cu cater, smirgheluire sau alte metode, eliminam surplusul de plastic din interior.

Tot ce mai ramane de facut este lipitura peste filetul ventilului asa cum vedeti in videoclipul urmator. Stergeti surplusul de adeziv, lasati sa intareasca foarte bine fara sa mai miscati si gata, sifonul de scurgere cu tija este pregatit pentru instalare pe lavoar.
racord flexibil scurgere tija
Poate nu ati avut ocazia sa montati sifon de scurgere cu dop actionat de tija si nu stiti exact cum sa fixati tija la ventil, mai jos am adaugat cateva imagini ajutatoare, schita. In aceste imagini observati ca aceasta scurgere este montata pe chiuveta stil vechi. In cazul asta trebuie sa stiti ca, chiuveta este ceva mai subtire in partea de jos unde vine fixat sifonul de scurgere si cat ati strange ventilul de tare pe lavoar, garnitura nu etanseaza ( taiati doua filete cu panza de bomfaier si astfel scurtam lungimea ventilului iar garnitura etanseaza bine in partea de jos pe chiuveta ).
schita fixare tija sifonscurgere baie actionare dop
Aceasta modificare de racord a sifonullui de scurgere cu tija nu are aspect urat, folosim poxipol transparent si nu este vizibila sudura. Partea de jos a sifonului in cele mai multe cazuri este mascata de piciorul lavoarului sau masca pentru chiuveta. Am prezentat o metoda de rezolvare, ramane sa hotarati daca puneti in practica. In caz ca aveti de adaugat ceva la acest articol astept comentariu liber in partea de jos.
Articole Similare:

3 comentarii:

  1. Am cumparat o baterie cu un ventil asemanator insa problema este ca partea care vine in chiveta este prea scurta fata de marimea (adancimea) scurgerii si nu se poate infileta in partea de sub chiuveta. Oare ar fi vreo solutie de prelungire? Am cautat sa cumpar alt ventil dar nu am gasit mai lung decat metalic si fara tija si cam scump. Oare exista modele din plastic mai lungi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa prelungiti partea de sus a ventilului este dificil pentru ca aceasta piesa prinde si trage partea de jos, prin filetare, pentru a etansa foarte bine garnitura intre ventil si chiuveta. Cred ca o sa renuntati la montarea acestui ventil cu tija. Chiar daca bateria este prevazuta cu orificiu pentru tija ventil, nu este problema daca folosim un sifon de scurgere clasic. Renuntati la sifonul de scurgere cu tija si cumparati fara tija, ceva simplu.

      Cautati in magazine un sifon flexibil scurgere din material plastic. Aceste sifoane sunt prevazute cu surub de strangere iar acest surub este lung. Modelele din plastic sunt ieftine, 5 lei un sifon flexibil de 32 sau 40, de obicei la baie aveti iesirea 32.

      Masurati adancimea golului pentru scurgere, +2 cm., cautati sifon in magazin si masurati surubul. Daca nu gasiti cu surub asa lung, cumparati surub separat. Iata cum arata acest sifon flexibil scurgere pentru chiuveta baie, click aici.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns

      Ștergere