Verificati calitatea placilor ceramice, defect faianta si gresie

Defecte intalnite la placile ceramice, faianta si gresie. In acest articol discutam despre defecte intalnite la placile ceramice. Voi enumera cateva defecte intalnite de-a lungul timpului si tin sa scot in evidenta un defect foarte grav pe care trebuie sa-l evitati, chiar daca placati singur cu faianta si gresie sau angajati un faiantar profesionist. Un defect de care eu nu am auzit sa se vorbeasca, defect pe care nu il poate ascunde nici cel mai bun meserias.

Cum alegem faianta si gresia?

In cele mai multe cazuri, cand esti multumit de culoare, pret si dimensiunile placilor ceramice, comanda este facuta. Adevarul este ca nu poti sta in magazin sa desfaci fiecare cutie si sa verifici calitatea dar este foarte usor de verificat un singur aspect care dupa parerea mea este cel mai important.
Mai intai enumar cateva defecte intalnite pana acum si pe care nu le puteti verifica atunci cand cumparati faianta si gresia, daca acestea exista sunt descoperite acasa cand placati ceramica.
1. Placi de faianta fisurate. Ori gasiti cutie cu toate placile sparte ( pe aceeasi directie de la prima placa pana la ultima ), ori placa arata perfect si cand o asezati pe adeziv si bateti putin se sparge.

Cutia cu placi sparte pana jos. Colturi sparte sau spartura pe jumatatea placilor. Acest defect apare cand transportam faianta si gresia. Asigurati-va ca ati primit ceramica la magazin direct din balot. Cand o asezati in masina, prima cutie de jos trebuie asezata pe teren drept ( daca puneti patura aceasta trebuie intinsa bine ). Urmatoarele cutii care vin peste primele de jos trebuie sa bata perfect drept, in rand nu la intamplare.

La descarcare. Incercati sa transportati cutie cu, cutie, doua sunt foarte grele. Din masina direct in casa si asezata pe teren drept, fara piatra sau denivelari jos si tot asa in rand frumos una peste alta maxim 5 cutii inaltime / rand.

2. Placa de faianta cioplita pe margine sau suprafata lucioasa. 3. Zgarieturi. 4. Pete de culoare pe suprafata lucioasa. 5. Placi de nuanta diferita ( este posibil sa aveti cutii din alt lot, aceeasi culoare si acelasi model insa nuanta difera - de fiecare data cand incepeti cutie noua asezati prima placa langa placile de faianta placate si priviti cu atentie culoarea, este posibil sa avem diferenta de nuanta foarte mica dar daca este lipita intre celelalte placi este destul de vizibila ).

6. Placi cu dimensiuni diferite ( foarte intalnit acest defect, placi care difera 1 chiar 2 milimetri pe lungime sau latime ). Placi mai mari ori, mai mici. Aceste defecte sunt observate cam tarziu, cand introducem distantierul. Scoateti placa, o spalati de adeziv si o folositi la taieturi ( in locuri unde aveti de adaugat placa taiata ). Este posibil sa aveti foarte multe placi de faianta sau gresie cu dimensiuni diferite si aici este problema mai grava, trebuie reglat si ascuns cat se poate acest defect din rosturi - complicata treaba chiar si pentru meserias, dar pentru un incepator.

Defectele intalnite de mine si prezentate mai sus se pot evita prin verificarea placilor inainte sa placati. Ce urmeaza sa prezint in continuare este un defect grav, nu merge ascuns. Rar se intampla sa gasesti pe piata placi ceramice cu acest defect dar ele sunt prezente si sfatul meu este sa verificati si nu cumparati asa ceva.

Este vorba de placi ceramice faianta sau gresie, strambe. Sunt turnate stramb. Strambe de colturi, ondulate de mijloc sau lasate. Placi aproape imposibil de montat pe pereti sau pardoseli. Gresie si faianta cu dimensiuni egale, egala in grosime, cu laturi si unghiuri drepte dar suprafata deformata. Placile nu sunt drepte si nu putem scoate cu ele o suprafata plana oricat am avea pereti drepti, sapa dreapta si plana, etc. Defectul placilor ceramice nu este vizibil la prima vedere.

O suprafata plana se obtine din placi plane, o suprafata dreapta se obtine din placi ceramice cu suprafata dreapta. Daca cumparati placi deformate nu veti obtine suprafata plana.

Sa vedem cum arata placile ceramice cu acest defect. Mai jos aveti imagini cu gresie deformata. Acest defect nu este vizibil la ochi dar daca lipim doua placi fata pe fata observam ca placile nu se lipesc, acelasi rezultat si daca lipim placile invers.

Click pe imagine pentru zoom 100%
alegem gresie faianta

verificare gresieverificare faianta

calitate proasta gresie faianta

cum aleg gresia
Inainte sa cumparati faianta sau gresie, verificati placile. Lipiti doua placi fata pe fata, priviti cu atentie spre geam, soare sau bec si daca suprafata placilor nu se lipeste recomand sa nu cumparati acea faianta sau gresie. Intoarceti placile si daca dosul placilor nu se lipesc pe toata suprafata sau au joc,  inseamna ca sunt probleme.

verificare ceramica


Prin acest articol am vrut, si sper ca am reusit, sa va informez despre acest aspect destul de important si sper sa verificati placile de gresie si faianta inainte sa platiti, cel putin in ceea ce priveste suprafata placilor ceramice.
Articole Similare:

5 comentarii:

  1. multumesc, bune sfaturi ne mai dati, va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  2. V-am citit multe articole si toate m-au ajutat sa-mi fac o idee de ce anume trebuie facut si nu pt renovarea care doresc sa o fac curand.Am ramas placut impresionata de toate informatiile date de dvs...Dorim sa renovam un apartament de 2cam cam 50mp,va rog daca se poate sa imi faceti o estimare pt gresie,faianta si parchet. Datorita dvs mi-am facut curaj sa caut un tamplar pt usile de interior si zugravitul il facem noi pt ca bugetul nu ne permite mai mult...Va multumesc frumos si spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,
    Din experienta dvs recomandati anumiti producatori sau imi puteti da cateva nume "de evitat"? Am gasit o colectie de gresie si faianta pentru baie de la un producator polonez (Tubadzin), dar meseriasul care face lucrarea mi-a recomandat sa evit producatorii polonezi pentru ca de obicei placile lor vin inegale, cu multe defecte. As vrea sa mai aud o alta parere. Sunt chiar atat de evitat sau se mai gaseste cate o colectie ok?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu doresc sa spun acum ca un anume producator e bun si altul nu, important este sa verificati inainte sa cumparati. De la an la an tipar sau model se schimba iar noi cand placam o baie alegem pe moment materialul din ceea ce este in magazine.

      Ștergere
  4. Interestingly, the rise of the CNC machine store hasn’t made manual machining redundant. Almost all CNC machinists have experience in manual machining, as this ability helps them better understand the CNC machining course of. I do have a cnc plasma table and a cnc router, and other machines, but for whatever cause, I determined high precision machining to WAIT to get a laser. Make superb initiatives out of wooden, acrylic, leather-based and more materials. Easy to make use of, smart, powerful and quick slicing machine for home, business and school.

    RăspundețiȘtergere