Instalare si fixare vas wc, racord scurgere si prindere pe gresie

Sa discutam putin si despre inlocuirea vasului wc, schimbarea cotului pentru scurgere cu unul flexibil, lipirea si fixarea in dibluri pentru o stabilitate buna si de durata a vasului wc. Pentru instalare vas wc treceti prin urmatoarele etape: montarea bazinului pentru wc, fixarea si racordarea cotului wc la teava de scurgere, pozitionarea si semnarea locului in care vine fixat vasul wc in dibluri, alimentarea bazinului wc la apa curenta si prinderea colacului wc.

In mare acestea sunt etapele si pentru fiecare in parte am sa spun cate ceva astfel sa aveti o idee despre cum fixati si instalati un vas wc. Primul lucru care trebuie facut, dupa parerea mea, este sa stabiliti pozitia in care vine fixat vasul wc.
Pentru asta procedam astfel: Daca aveti wc cu bazin trebuie mai intai sa montati si fixati rezervorul. Aveti suruburi, garnituri, piulite, saibe, piesele rezervorului si supraplinul. Aveti si schita pentru montaj rezervor asa ca aici nu am de spus mai multe. Montati rezervorul pe wc.

In cazul cand aveti rezervor suspendat ( bazin care trebuie fixat pe perete ) treceti la montajul acestuia. Strangeti si infiletati totul asa cum arata schita pentru montaj fara sa puneti capacul de sus.

Acum, racordati la vasul wc cotul. Asezati wc-ul pe pozitie. Orientati-va la distanta vasului fata de perete si in acelasi timp observati si cotul cum vine la teava de scurgere de 110. Stabiliti pozitia finala si semnati locul pe care vine fixat vasul wc ( trasati contur cu creion ), semnati pentru gauri si semnati teava 110 de scurgere in caz ca mai trebuie sa taiati din ea ( de obicei trebuie sa taiati si sa curatati bucata de teava ramasa ). Aici vreau sa stiti ca acest cot flexibil intra mai etans pe teava 110 fara mufa ( adica, teava 110 nu trebuie sa fie larga la capat sau sa aiba garnitura, pur si simplu o taiati si introduceti cotul care este prevazut cu garnituri cauciucate si etanseaza perfect ).

Ati stabilit pozitia vasului, ati taiat din teava scurgere si cotul cu vasul wc este ca si rezolvat. Pentru cei care aveti wc cu bazin pe el ati scapat de fixarea bazinului pe perete, pentru cei cu rezervor detasat urmeaza ceva de lucru. Bazinul este pregatit, am vorbit mai sus despre asta, wc-ul este pe pozitie si cotul de scurgere instalat. Urmeaza sa masurati si sa taiati din teava, teava care duce de la bazin la wc este lunga pentru a taia dupa preferintele fiecaruia. Asezati bazinul cu spatele pe faianta, pozitionati teava peste wc in dreptul gaurii unde urmeaza introdusa. Luati garnitura si o asezati pe langa teava, aceasta garnitura are un guler care trebuie sa bata in capul tevii iar garnitura urmeaza introdusa in gaura wc-ului la mmm. Astfel luati masura pentru taierea tevii. Taiati cu bomfaier, panza pentru metal.

Wc-ul ramane pe pozitie, adaugati garnitura pe teava bazinului si racordati bazinul la wc. Bazinul este lipit de faianta, pus pe pozitia definitiva, semnati cu marcar cele doua portiuni unde vine fixat suportul pentru suspendarea bazinului. Observati pe spatele bazinului cum vin introduse cele doua ciocuri ale suportului, luati masuri, semnati, gauriti cu burghiu de 6 si fixati suportul rezervorului wc. Urmeaza sa facem o proba si privim totul in ansamblu daca este in regula sau trebuie sa mai intervenim cu ceva. Cand totul este bine: vasul e pe pozitie si semnele date, cotul intra bine in ambele parti si nu forteaza cu ceva, bazinul sta suspendat iar scurgerea spre wc rezolvata, urmeaza

fixarea vasului wc


Pentru fixare avem nevoie de silicon transparent sanitar plus pistolul siliconului si dibluri wc. Cumparati set dibluri pentru fixare vas wc. Nu trebuie sa folositi orice dibluri. Gaurim pentru dibluri. Inainte cred ca ati tinut cont sa nu aveti pe aceasta pozitie teava de scurgere sau incalzire prin pardoseala. Aceasta zona trebuie evitata de asa ceva.

Gauriti gresia, treceti de adeziv si percutati ceva si in beton. Din ce cauza asa adanca gaura? Priviti diblurile vasului wc, masurati lungimea plasticului, masurati lungimea holsurubului, observati cat ia din surub distanta intre gaura wc si gresie. V-ati prins? Este posibil sa aveti surubul foarte lung dar daca luati toate aste si calculati o sa stiti cat trebuie sa introduceti plasticul diblului in interior fata de suprafata gresiei. Astfel strangerea holsurubului este normala fara sa trebuiasca fortarea si spargerea plasticului.
montaj wcdibluri originale wc
Am lungit dar trebuia sa stiti, nu ziceti ca nu incerc sa explic in detaliu ( chiar tot nu spun dar esentialul il aflati ). Dupa ce gauriti, aspirati praful si stergeti in asa fel sa ramana semnul contur wc. aplicam silicon de la conturul semnat cu creion, in interior. Aplicati silicon, asezati vasul wc usor pe pozitie si introduceti suruburile cu saiba plasticata. Filetati doua trei filete si stergeti surplusul de silicon. Este posibil sa aveti spatii unde trebuie adaugat si spatii unde a iesit mult. Totul este tras cu bucati de carton usor lucios si aruncat. Stergeti foarte bine si cu atentie, cum lasati acum asa ramane. In caz ca aveti gresie poroasa este recomandat sa lipiti scoci de hartie de la contur in exterior astfel evitati lipirea siliconului intre rizuri unde este foarte greu de sters.
fixare wc in silicon sanitaretansare wc in silicon
instalare si fixare wc
Urmeaza sa strangeti holsuruburile si puneti capacele. Aici la aceasta etapa sa aveti mare grija. Folositi cheie fixa nu patent. Filetati pana ajungeti aproape de plastic, ambele holsuruburi. Acum cate jumatate de filet pe fiecare surub in parte si dupa fiecare jumate filet miscam usor vasul wc. Daca misca doar dintr-o parte strangeti doar acolo, tot asa cate putin si miscati de vas si tot asa pana nu misca.

Vreau sa stiti si sa tineti cont de asta, ceramica plesneste fara avertisment. Este suficient sa avem un vas care nu misca stanga / dreapta, in sus nu trage nimeni de el, plus ca siliconul fixeaza, etanseaza pentru a nu intra apa sub vasul wc si protejeaza vasul wc ( ceramica direct pe ceramica nu merge fara acest silicon ). Am auzit si de garnituri care sunt asezate sub vas wc, daca gasiti nu mai este nevoie de silicon. Nu puneti silicon pe ud, uscati cu feonul inainte.

Urmeaza fixarea colacului pentru vas wc in suruburi si racordarea bazinului la apa. Bazinul il racordati printr-un furtun flexibil care la ambele capete are garnituri. Nu trebuie sa adaugati calt, strangeti un capat la bazin si altul la o piesa cu filet exterior 1/2. Multi aici folosesc robinet dar eu nu vad sensul unui robinet in acest loc. In baie trebuie sa avem un singur robinet de trecere pe apa rece, principal, de calitate buna, instalat la vedere si foarte usor de accesat din care sa opriti apa in toata baia in caz de nevoie. La baterii, bazinul de apa, boiler, masina de spalat si altele. De la acest robinet sa oprim totul si spun usor de accesat pentru ca, in caz de ceva probleme sa poata opri apa si un copil.
Articole Similare:

7 comentarii:

  1. Foarte utile informatii, m-am confruntat cu asa ceva in vara anului trecut. Multumim frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru inlocuire vas wc, intrebare: distanta dintre suruburile de fixare este aceeasi la toate modelele de vas cu fixare in pardoseala?

      Ștergere
    2. Distanta si pozitia gaurilor difera. Daca luati masuri e posibil sa gasiti vas pe aceleasi dimensiuni si sa nu fie nevoie sa mai gauriti gresia.

      Ștergere
  2. Salut. Eu am incalzire prin pardoseala...deci este exclus prindere cu dibluri. Ce solitie aveți pentru fixarea wc-ului si a bideului? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am intalnit astfel de situatii pentru ca aceste spatii unde avem de gaurit trebuie sa ramana libere. Ma pun in situatia dvs. si cred ca am o varianta buna. Cumparati suruburi cu piulite pentru cuplare, dimensiuni in functie de modelul vasului ( masurati distanta intre gaura si gresie sa vedeti ce distanta aveti disponibila ).

      Gauriti doar placa de gresie si lipiti piulita in gaura. Acum adaugati surubul prin plasticul diblului din setul de dibluri pentru fixarea vasului, si daca prinde trei filete este suficient. Sper sa reusiti, si sa reveniti cu metoda de rezolvare pe care ati aplicat-o pentru a fi de ajutor si altor persoane care se afla in aceasta situatie.
      Sanatate!

      Ștergere
  3. Nu s-a spus nimic despre vas care se scurge direct in pardoseala.

    RăspundețiȘtergere
  4. La ce distanta de perete trebuie montată scurgerea de la wc(wc cu scurgerea in pardoseala)

    RăspundețiȘtergere