Cum intind singur plasa de fibra pe tavan fisurat sau polistiren

Doriti sa intindeti plasa de fibra pe tavan si nu are cine sa va ajute? Vreti sa armati plafonul cu plasa, singur, si nu stiti cum sa procedati? In acest articol aflati cum se prinde si intinde plasa pe tavan. O metoda simpla si cu minim de ajutor din partea unei persoane.

Cand este recomandata plasa de fibra cu adeziv pentru polistiren, pe tavane:

1. Aveti tavanul incarcat de straturi de var sau vopsea lavabila. Doriti sa razuiti straturile, si sa gletuiti plafonul. Dupa raschetarea tavanului observati ca nu puteti intra pana la tencuiala si raman straturi subtiri de glet, var sau vopsea lavabila.
2. Aveti un tavan cu tencuiala veche si slaba ( daca bateti un cui, intra foarte usor ).

3. Tavan driscuit si varuit. Aveti tavanul varuit si dupa raschetarea varului observati ca nu puteti scapa de tot stratul de var ( prima mana de var varuit pe tencuiala la bidinea nu se poate da jos ).

4. Tavanul are denivelări si fisurat. Un tavan din lemn, cu plasa sau vergele si tencuit, plin de fisuri.

5. Tencuiala mare. Tavan tencuit cu nisip mare si trebuie aplicat strat gros de glet, sau multe straturi de glet.

6. Locuiti la ultimul nivel si placa lasa apa iarna din cauza ca este foarte rece si plus de asta pierdeti caldura foarte mult prin placa. Nu doriti rigips cu vata minerala si mergeti pe metoda polistiren, pentru izolarea plafonului.

In toate aceste cazuri este bine sa armam tavanele cu plasa de fibra si adeziv pentru polistiren inainte sa aplicam glet pentru interior sau tinci. Si acum trecem la subiect.

Cum prind singur plasa fibra sticla pe tavan?

Preparati o galeata cu adeziv pentru polistiren. Dupa ce amestecati de doua ori cu amestecătorul pentru materiale, adezivul este pregatit pentru aplicare pe tavan. Masurati si taiati plasa pe lungimea tavanului. Trebuie sa lasati plasa mai lunga cu 20cm. Rulati bucata de plasa fibra, masurata si taiata. Tavanul trebuie sa fie curatat cat se poate de bine cu spaclul, desprafuit cu matura si amorsat la bidinea cu amorsa pentru tencuiala.

Continuam. Aveti nevoie de doua scaune si de o persoana care sa mute aceste scaune, nu ajuta la intinderea plasei. Masurati si trasati un metru pe lungimea camerei, portiune unde prindeti prima fasie de plasa fibra. Intindeti rapid fara sa nivelati foarte bine adeziv pentru polistiren pe aceasta portiune. Asezati scaunele la o margine, la distanta de 30 cm. si urcati pe ele. Asezati sulul cu plasa masurata pe tavan intre perete si plafon, lasati 10 cm. pe perete si incepeti sa derulati sulul cu atentie sa nu pice adeziv in ochi. Din cand in cand treceti cu degetele pe plasa pentru o lipire mai buna.

Derulati usor, intindeti de plasa ( sul ), trageti cu degetele in urma ( folositi manusi cauciucate ), si persoana de care vorbeam trebuie doar sa mute scaunele in fata sa puteti intinde plasa de la o margine la alta pe lungimea tavanului. Dupa ce ati intins plasa de fibra, nu faceti pauza! Pe un scaun ridicati galeata iar pe celalalt va urcati dvs. Cu gletiera si spaclul incepeti sa acoperiti plasa cu adeziv. Daca se intampla sa apara cute la plasa, trageti cu caterul si taiati pe lungimea cutei.

Dupa ce ati intins si acoperit prima fasie de plasa pe plafon puteti sa luati o pauza dar de obicei este bine sa lucram fara intrerupere pana terminam tavanul de armat pentru ca adezivul de la prima fasie trage si cand venim cu fasia cealalta apar probleme la imbinarea straturilor de adeziv.

Asta e in mare dar, eu continui. Cineva imi spune ca trebuie sa scriu putin, articol scurt si la subiect. In meseria asta nu este chiar asa simplu sa rezolvi o problema si sunt multe situatii prin care eu am trecut si nu am de unde sa stiu situatia dvs. in prezent. Incerc sa ma pun in situatii diferite si sa dezvolt mai mult un subiect. Chiar daca sunt putini care citesc articolul sunt sigur ca cine are rabdare este interesat sa rezolve o problema si cauta diferite metode pentru a pune in practica ce considera ca este mai bine, pentru el.

Urmeaza sa intindeti a doua fasie de plasa fibra sticla, a treia si ramane spatiu mai mic de 1 m. pe care aplicam plasa fibra, invers, pe lat. Recomandat este sa impartiti latimea tavanului in felul urmator: sa aplicati trei fasii pe mijloc si raman marginile pe care le lipim cu bucati plasa latime 1m. In acest mod rezulta un tavan armat complet iar marginile dintre tavan si pereti sunt petrecute cu cel putin 5 cm. plasa de fibra. Asta inseamna ca avem imbinarile intre tavan si pereti armate si nu avem probleme cu fisurile pe colt.

Fasiile de plasa trebuie suprapuse cel putin 5 cm. Plasa de fibra si adezivul pentru polistiren formeaza un strat armat care face priza foarte buna. Chiar daca avem fisuri pe tavan acestea nu trec prin acest strat armat la vibratii. Lasati sa se usuce adezivul foarte bine si amorsati la bidinea cu amorsa pentru tencuiala. Peste adezivul uscat puteti finisa cu: doua maini de glet pentru finisaj, tinci alb pentru interior sau lipiti tavan decorativ.
Articole Similare:

7 comentarii:

  1. Multumesc frumos pentru articol, eu am facut un T (teu, dintr-un leat si o coada lunga care o propteam pe un taburete), si cu ajutorul lui am pus plasa pe tavan singur. Neaparat, exact cum a-ti mentionat in articol, sa se suprapuna marginile plasei (eu le-am suprapus vreo 10 cm), dar si sa coboare si pe pereti macar 5 cm. Foarte bine ati spus, ca trebuie lucrat tot tavanul, fara pauze lungi, ca la suprapunerile plasei o sa fie probleme. De obicei eu, daca nu terminam in aceeasi zi tavanul de facut cu plasa (asta in cazul in care ma apucam tarziu sa pun plasa), lasam vreo 15-20 cm liberi, adica fara adeziv la margine pentru a veni cu suprapunerea a doua zi. Sanatate sa aveti si sa ne mai scrieti articole, iar cei interesati sa invete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru comentariu. Ma bucur ca v-a placut. Interesanta metoda cu teuri din lemn pentru sustinerea plasei de fibra pana intindeti adeziv. Eu folosesc doua teuri din brad 5/5 cm grosime care ma ajuta la fixarea placilor gips carton pe tavane. Trebuie sa scriu si despre asta.
      Sanatate!

      Ștergere
  2. Bună ziua.Pentru armare tavan rigips cu plasă ce adeziv se folosește?mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se recomandă aplicarea fibrei de sticlă pe tavane de rigips pentru a scăpa de fisuri și denivelări la lnbinari .

    RăspundețiȘtergere
  4. Se recomandă aplicarea fibrei de sticlă pe tavane din rigips pentru a scăpa de fisuri și denivelări ?

    RăspundețiȘtergere
  5. T_Fal Titanium Pan | T-Fal-Tin Tan Tan Tan - T-ShiNan Tan
    T-Fal babyliss pro titanium straightener T-ShiNan Tan. T-Fal how strong is titanium T-ShiNan Tan. T-ShiNan rocket league titanium white octane Tan. T-ShiNan Tan. T-ShiNan Tan. Tan Tan. Tan. Tan. Tan. Tan. trekz titanium Tan. Tan. titanium max trimmer

    RăspundețiȘtergere
  6. A incercat cineva acele "piuneze" de marcaj? Adica acelea cu cap inalt, cu care se marcheaza in filme puncte pe harta.
    Se fixeaza plasa cu 2-3 piuneze pe un rind, apoi la 0.5-1 m alt rind..etc. Se fixeaza cu adeziv la un capat, se scot piunezele de acolo, se continua...
    Deci piunezele se recupereaza.

    RăspundețiȘtergere