Gresie diagonala, cum incep montajul corect | Gresie romb, cum plec

Azi incerc sa dau o solutie la aceste intrebari:
Cum pun gresie in romb?
De unde plec cand vreau sa plachez pardoseala cu gresie pe diagonala?
Raspuns: Placarea cu gresie pe diagonala se face din centrul incaperii, spre pereti. Aflati mijlocul spatiului, lipiti cu adeziv un rand de gresie pe diagonala incepand cu placa din centru. De la acest rand placam toata suprafata cu placi intregi iar a doua zi cand puteti calca pe gresie, decupam placile pe margine si lipim cu adeziv.
Daca doriti sa intelegeti mai multe cititi tot articolul.
Primul pas. Masurati spatiul pe latime si lungime. Presupunem ca avem un spatiu de 4 m. latime / 7 m. lungime, spatiu dreptunghiular. Pe acest spatiu dreptunghiular, trasati un patrat cu laturi de 4 m. cat are camera pe latime, si incadrati pe mijloc ( avem 7 lungime, lasam 3 m. adica 1,5 m. pe fiecare margine ).
schita gresie rombgresie in romb

schita gresie
In aceste schite am delimitat un spatiu. Am impartit in asa fel sa obtinem un patrat pe mijloc. Daca luam in seama si acel spatiu mai mic din spate, pana la usa, mijlocul spatiului este altul si aspectul nu mai este placut.

Continuam...

De unde pornesc cu placarea gresiei pe diagonala?

Daca cele doua laturi pentru obtinerea unui patrat le trasam pe sapa cu sfoara de trasat, urmeaza sa trasam diagonalele acestui patrat dar trebuie fixata sfoara. Obtinem centrul patratului. De aici trebuie plecat cu gresia.
cum plec gresie
Pentru reper, sa stim in ce pozitie lipim prima placa, mai intindem o sfoara. Aceasta sfoara trebuie intinsa si fixata pe langa una din diagonale dupa cum vedeti in imaginea urmatoare.
ghidaj gresie diagonala
Ultima sfoara, verde, in imaginea de sus, trebuie sa aiba o distanta bine stabilita de sfoara intinsa pe diagonala. Cele doua sfori sunt paralele. Distanta intre cele doua o stabilim in functie de dimensiunile gresiei, si sunt doua variante:
1. Prima varianta presupune placarea spatiului cu gresie romb aceeasi culoare sau stil sah ( doua culori ). In acest caz prima placa de gresie o lipim chiar in centru, daca aveti doua culori incepeti cu cea inchisa, iar distanta intre cele doua sfori trebuie sa fie jumatatea placii de gresie ( aveti placi de 50 cm. / 50 cm., masurati la capete si lasati intre sfori 25 cm. ). In imaginea de jos observati cum vine lipita prima placa pe diagonala, distanta intre sfori, si pozitia placii ( sforile sunt legate de cuie sau holsuruburi si vin mai sus de gresie ).
pune gresie diagonala
2. Este posibil sa aveti gresie cu model si patru colturi de gresie formeaza un model care iese in evidenta. In acest caz modelul gresiei care iese in evidenta trebuie plasat chiar in centru ceea ce inseamna ca sfoara verde pentru ghidaj o fixam la distanta egala cu placa de gresie. Avem placi de 50 cm., distanta intre sfoara diagonala si cea verde pentru ghidaj trebuie sa fie 50 cm.
gresie diagonala cu model
Placati un rand pe diagonala pe lungul sforii de ghidaj si dupa acest rand completati toata incaperea cu gresie in romb, placi intregi. A doua zi cand puteti calca pe gresie, masurati, taiati si lipiti marginile.

Video, cum incepem placarea cu gresie pe diagonala

Am doua recomandari incarcate pe youtube in care arata metoda descrisa de mine mai sus. Chiar daca nu sunt in romana sunt sigur ca aflati multe. Aceste videoclipuri sunt incarcate pe canalul Porta Aberta El Caldeira, sursa video. In videoclipul de jos arata pe un patrat trasat pe sapa modul cum se ia reper pentru placarea gresiei pe diagonala.
Mai departe dupa ce face rapid o scurta recapitulare incepe sa lucreze iar la final o sa aveti cateva imagini. gresie placata pe diagonala, spatiu dreptunghiular.
Articole Similare:

3 comentarii:

  1. Da. Foarte interesant acest articol, sunt idei de tinut minte pentru atunci cand voi vrea sa fac asa ceva, daca nu, macar admir ideile si munca dumneavoastra. Imi place sa vad idei noi. Foarte interesant acele tutoriale. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru interes. Stiu ca urmariti de mult timp blogul si ma bucur sa aud ca articolele sunt pe placul cititorilor.
      Sanatate!

      Ștergere
  2. Super buna ideea!
    Am pus in practica deja!
    Mulțam!

    RăspundețiȘtergere