Schimba aspect sifon pardoseala scurgere baie

Vorbim despre cum schimbam aspectul sifonului pentru pardoseala baie. Inlocuirea sifonului nu se poate realiza in cele mai multe cazuri, este posibila dar cu foarte multe modificari. Am intalnit cazuri cand sifonul era fixat in sapa si avea iesire laterala. Fata sifonului la nivel cu sapa si nu era reglabila, nu se putea ridica fata sifonului mai sus. Trebuie sa avem montat pe sapa un sifon pentru scurgere cu fata reglabila. Gresia trebuie sa vina aproape la nival cu sifonul de pardoseala si in moment ce va apucati de placat avem nevoie sa reglam nivelul sifonului pentru pardoseala.

Ce facem in aceste conditii? Cum inlocuim sifonul de pardoseala? Spargem sapa pe langa acest sifon, gasim teava si legam la aceasta teava alt sifon de scurgere cu fata reglabila? Este o idee dar riscant de pus in practica. Nu stim exact la ce nivel este teava de scurgere in sapa, riscam sa spargem aceasta teava daca sapam sapa tare pe langa sifonul de pardoseala.
Sunt cazuri cand avem mai multe tevi pentru scurgere care trec prin acest sifon de pardoseala. Este imposibil de schimbat sifonul dupa parerea mea, poate sa spargem sapa si o luam de la zero cu instalatia pentru scurgeri in baie.

In baile de bloc este si mai dificil sa schimbam sifonul de pardoseala. Trebuie sa formati un adevarat crater in mozaic, sapa si placa beton. Ceva mai simplu este sa schimbati sifonul daca pozitia lui este chiar langa masca din baie pe unde avem tevile de instalatie. In acest caz este mai usor pentru ca traseul tevii este scurt ( doar un cot in jos ), este putin de spart si usor de dus teava de la sifon la teava scurgere comuna. In multe cazuri am gasit mozaicul deja crapat pe langa cutiuta de plastic pentru scurgere pardoseala.
sifon pardoseala langa masca
In aceste conditii un sifon de pardoseala este mai simplu de schimbat si nu necesita multe modificari.
scurgere pardoseala baie
Cum procedam in cazuri mai grave, cand nu dorim sa schimbam definitiv sifonul de pardoseala iar acesta este perfect functional? Schimbam doar aspectul sifonului. Sifonul de scurgere ramane acelasi iar noi adaugam o fata noua care schimba aspectul. Avantajul este ca aceasta fata de sifon pardoseala o fixam la nivalul dorit, dreapta ( la boloboc ), in functie de grosimea placilor de gresie plus adeziv.

Cum schimbam fata sifon pardoseala baie

Cumparati un sifon pardoseala, dimensiuni dupa caz. Taiati fata sifonului cu panza de bomfaier, posibil sa intre fata sifonului fara sa taiati plasticul. In imagine vedeti ca am decupat doar pentru teava de scurgere care aduce apa de la cabina dus in rest fata sifonului este intreaga, rama plastic plus gratar inox. Daca nu intra acel plastic de jos in sifonul dvs. de pardoseala, decupati tot plasticul si ramane rama din plastic cu sita si gratarul inox.
sifon pardosealafata sifon scurgere
scurgere jos baie
La acest sifon pardoseala din fonta nu mai este necesara adaugarea clopotului pentru ca avem sita la fata sifonului din plastic. Trebuie sa fixati fata sifonului cu adeziv pe sapa. Pe spatele plasticului frecam cu dintii panzei de bomfaier sau cu smirghel pentru a face priza plasticul de adeziv. Adaugati hartie sau carpa in gaura scurgere, Asezati adeziv gros pe langa gaura scurgere, asezati fata sifon pe adeziv si presati.

Apasati usor pe fata scurgere pana ajunge la nivelul dorit fata de sapa. Reglati pozitia fata scurgere prin asezarea unui profil lung pe langa margine fata scurgere. Ori asezati doua placi gresie si reglati pozitia sifon scurgere dupa cum merge rostul fata de spatiul din baie.
fixare sifon pardoseala

sifon pardoseala lipit
Lasati adezivul sa traga. Dupa ce trage adezivul, curatati interiorul scurgerii de surplus adeziv. Nu trebuie sa trageti de plastic pentru a face proba sa vedeti daca plasticul este fixat de adeziv. Urmeaza sa decupati patru placi de gresie. Sifonul pentru scurgere pardoseala baie trebuie pozitionat intre patru placi de gresie. In acest fel trebuie procedat daca doriti sa obtineti o panta buna pentru gresie baie ( o sa discutam si despre panta gresie in alt articol ).
gresie langa scurgere
sifon scurgere intre placi gresie
Ati decupat patru placi gresie cu flex si urmeaza sa lipiti. Din acest punct, sifon scurgere, plecam cu placarea gresiei si acestea sunt primele placi de gresie care vin lipite. Din aceste patru placi se da panta si cum lipiti aceste patru placi asa merge toata gresia in baie.

Cum am mai spus trebuie sa discutam cateva cuvinte si despre cum se da panta la gresie in baie.
panta gresie langa scurgere
Despre acest subiect, sifon scurgere baie, atat am avut de spus. Dupa ce placati gresie si chituiti ramane sa inchideti putin marginea gratarului din inox pentru ca intra si iese destul de greu din rama de plastic a sifonului. Foarte simplu si usor cu ajutorul patentului.
gratar inox scurgere iese greu
sifon pardoseala baie
Articole Similare:

6 comentarii:

  1. Rolul clopotului este de a mentine garda hidraulica, fara el tot mirosul din canalizare va patrunde in interior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti perfecta dreptate. Multumesc pentru comentariu.

      Sunt cazuri cand in masca avem format U din teava inainte sa intre in teava comuna. In acel U sta apa si pot spune ca in aceste conditii nu avem probleme cu mirosul la cada, chiuveta si sifon pardoseala baie. Toate aceste scurgeri trec prin acel U.

      Ștergere
  2. Felicitari pentru munca imensa depusa aici de care ne putem folosi si noi. Articolul despre cum se da panta la gresie in baie ati reusit sa il mai faceti sau nu l-am gasit eu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, stiu ca am promis sa vorbesc despre cum se da panta la gresie in baie dar inca nu am realizat un articol cu acest subiect. Lipsa de imagini utile.

      Si totusi, scriu cateva aspecte despre acest subiect fara imagini sau video. Sanatate!

      Ștergere