Led rosu alimentare stins, masina de spalat indesit

Problema rezolvata cu masina de spalat, Indesit. Batrana, batrana, dar imi doresc sa mai duca. Pana acum nu a dat semne de oboseala si din aceasta cauza am ramas surprins cand am auzit ca ceva nu este in regula. Era la etapa de limpezire si ledul principal de culoare rosie se stingea si aprindea imediat. Tot palpaia la intervale de un minut, doua. In acelasi timp cu stingerea ledului intrerupea motorul si pompa. Primul gand a fost pe alimentare. Am plecat cu gandul de la priza, stecher, cablul de alimentare, si in cel mai rau caz ceva pe placa interioara ( contact imperfect ).
Am zis sa las programul pana termina si trec la verificari. Ajunge la stors si problema se agraveaza. A inceput sa se auda un zgomot la interior. Un sunet, cum ar zgaria ceva pe tabla. Acum stiam ca din interior este problema. Am oprit masina si am desfacut capacul din spate. Am pornit si sunetul venea de la motor. Din spatele motorului se vedea flama, lumina.

S-a oprit in timp ce priveam spre motor. Indicatorul rosu era stins iar cel verde care indica programul, aprins. Daca nu eram acasa sa vad acea flama la motor, nu aveam idee despre problema. Masina de spalat era moarta fara sa mai dea vreun semn.

In caz ca aveti problema cu masina de spalat indesit, led rosu stins iar led verde program aprins, verificati carbunii. Periile motorului erau consumate. Dupa inlocuirea carbunilor masina functioneaza perfect.
problema masina spalat

Articole Similare:

2 comentarii: