Cand aplicam amorsa - 4 etape de amorsare pereti si tavan

1. Amorsarea peretilor dupa raschetare

Dupa raschetarea peretilor de var sau calciu, trebuie sa amorsati tavanul si peretii la bidinea cu amorsa pentru tencuiala.

2. Amorsarea peretilor dupa reparatii

A doua etapa de amorsa o aplicam dupa ce reparati peretii si tavanul. Reparatiile le facem cu ipsos pentru constructii, banda fibra si ipsos imbinari pentru fisuri, iar daca avem peretii foarte grav afectati aplicam plasa fibra cu adeziv pentru polistiren pe toata suprafata. Colturile exterioare ale incaperii le armam cu coltare metalice lipite in ipsos pentru imbinari.
Dupa uscarea reparatiilor amorsati la bidinea cu amorsa pentru tencuiala.

etape-amorsare-pereti

3. Amorsarea peretilor intre mainile de glet

Amorsarea peretilor intre mainile de glet se face doar in caz ca aplicati glet de umplutura ( gletul pe baza de ipsos pentru prima mana ). Dupa aplicarea gletului de prima mana si uscarea stratului, este necesara slefuire si amorsarea peretilor la bidinea cu amorsa pentru tencuiala.

Aceasta etapa de amorsa dispare in caz ca nu aplicati acest glet de prima mana de umplutura si gletuiti doua maini cu glet pentru finisaje. Deci, se poate finisa peretii cu doua maini de glet finisaje fara slefuire sau amorsa intre straturi.

4. Amorsarea peretilor gletuiti dupa slefuire
Dupa aplicarea si slefuirea gletului urmeaza amorsa inainte de vopseaua lavabila. Amorsam tot la bidinea si pensula dar nu cu amorsa pentru tencuiala. La aceasta etapa folosim amorsa aceeasi marca cu vopseaua lavabila care urmeaza sa fie aplicata la trafalet in doua straturi.

Cum aplicam amorsa
Pentru toate etapele de amorsare, amorsa trebuie diluata cu apa curata dupa cum recomanda producatorul pe eticheta ambalajului. Aplicati amorsa in plin la bidinea si pensula, trebuie sa udati in plin peretele si tavanul in asa fel sa curga amorsa pe pereti dar va miscati rapid cu bidineaua sa nu lasati dare. Amorsa pe tencuiala o pulverizam cu pistol pentru zugravit pana aproape balteste, tencuiala trebuie sa aiba ce sa absoarba.

Pete de amorsa
Amorsa pateaza. In timpul amorsarii peretilor trebuie sa aveti la indemana o carpa curata absorbanta si o galeata cu apa curata. Dupa ce amorsati spatii langa fereastra sau usa trebuie sa stergeti imediat cu carpa uda. Nu lasati stropi de amorsa mai mult de 5 minute pe tocarie, ferestre sau parchet.
Articole Similare:

7 comentarii:

  1. Multumim pentru sfaturi, va doresc multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesante si utile articole.Multumim mult si asteptam sfaturi in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte utile articolele pe care le publicati. Imi place sa va 'fur' meseria ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine de stiut,chiar am un apartament de zugrăvit si caut un zugrav...instalator căruia îi place această meserie si o face așa cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este dat glet si dat cu smirghel. ... mai este necesar sa dau cu amorsa ???

    RăspundețiȘtergere
  6. costel. buna ziua. am curatat pereti de HUMA am spalat huma dupa care am razuito pe pereti a ramas mici gaurele dupa curatare. trebui sa dau cu amorsa inainte de cele 2 straturi de ct 126? si inca ceva dupa cele 2 gleturi de finisaj,mai trebui slefuit si amorsat inainte sa dau cu ct 127? multumesc de raspuns.

    RăspundețiȘtergere