Piersica, vopsea lavabila piersiciu, combinatia culorilor

Vopsea lavabila pentru pereti nuanta piersicii. Ce culori combinam pentru obtinerea nuantei piersica pentru vopseaua lavabila. Despre acest subiect discutam astazi. De cand am scris articolul in care am obtinut o nuanta de verde aprins, primesc tot felul de intrebari despre combinatii de culori printe care cel mai des intalnita este despre obtinerea nuantei piersiciu.

Din cate am observat, dupa alb si crem, aceasta nuanta de piersica este foarte ceruta pentru vopsirea peretilor din locuinte pentru ca este o culoare calda, primitoare, se poate combina foarte bine cu verde si alb. Putem obtine multe nuante de piersica din combinatia culorilor. Se gaseste pigment la tub culoarea piersica sau puteti colora vopseaua lavabila la robot in magazin dupa nuanta dorita, dar multe persoane vor o nuanta personalizata si sa combine singuri culorile pentru obtinerea unei nuante cat mai apropiata de gustul lor. Citat: Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie.
Nuanta de piersica pleaca de la portocaliu, trece la rosu si ajunge la violet. Aceste trei culori sunt de baza pentru a schimba tenta de culoare pentru piersiciu. Prima oara combinam aceste culori pe rand cu alb si obtinem un portocaliu deschis, frez pentru rosu si violet deschis. Pe aceste nuante deschise, cum ar fi in cazul nostru vopseaua lavabila alba colorata cu una din aceste culori, adaugam galben sau putin mustar si obtinem culoare piersiciu.
obtinerea nuantei piersiciu
Cu cat culoarea de baza e mai inchisa cu atat adaugati mai mult galben si nuanta piersicie iese mai inchisa la aplicarea pe pereti. Daca culoarea de baza, frezul spre exemplu, este mai deschisa, automat si galben sau mustar folosim putin iar nuanta pe perete iese mai pala.

Recomandat este sa experimentati mai intai in galetute de smantana sau pahare de plastic dar atentie cand adaugati pigment, trebuie sa puneti foarte putin si amestecati bine vopseaua lababila. Cum sa experimentati si sa obtineti apoi nuanta dorita in galeata mare cu vopsea lavabila? Nu este complicat. Aveti nevoie de mai multe pahare sau galetute. Sa dau un exemplu:

Am o galetuta mica de smantana goala si curata. Pun un sfert cu vopsea lavabila usor diluata cu apa curata, trebuie diluata atat cat sa se poata amesteca mai usor. Trebuie sa obtinem prima nuanta, sa folosim violet ( acest violet nu este culoarea indigo, folosim un violet spre rosu ). Din tubul de pigmet picurati intr-un capac de sticla plastic. In acel capac introduceti varful spaclului si luati pe varf cate putin pigment si adaugam in galetuta. Amestecam cu spaclul foarte bine, mai adaugam cate putin si iar amestecam. Cand aveti o nuanta de violet apropiata de cat ati vrea sa fie de inchisa la nuanta piersica ( puteti sa faceti si proba pe perete undeva jos sa vedeti mai bine cum arata dupa ce se zvanta ), opriti jumatate din cantitate in alta galetuta sau pahar din plastic sa aveti nuanta pentru culoarea de baza.

Ati obtinut prima nuanta, ati pastrat jumatate din ea, iar acum adaugam galben tot asa cate putin sa obtinem culoarea piersica dorita. Faceti proba pe perete cu pensula. Ati stabilit nuanta si aveti doua cutiute, una cu prima nuanta iar a doua cu nuanta finala. Urmeaza sa colorati vopseaua din galeata. O diluati cu apa curata dupa cum recomanda ei ( cititi pe galeata ). Trecem la obtinerea primei nuante. Amestecati cu o mistrie curata si adaugati pigment cate putin, foarte putin, si amestecati, iar adaugati si iar amestecati.

Din cand in cand trebuie sa probam nuanta cu cea pastrata de noi in galetuta. Cum faceti asta:
Spaclul curat trebuie vopsit cu nuanta din galetuta, nuanta care dorim sa o obtinem. Treceti cu pensula pe spaclu si il vopsiti. In timp ce amestecati in galeata cu mistria si tot adaugati cate putin pigment mai faceti proba cu acest spaclu inmuiat in vopsea.

Introduceti putin spaclul in vopseaua din galeata si observati pe spaclu diferenta de nuanta. In felul acesta stiti ca trebuie sa mai pigmentati vopseaua lavabila din galeata. Prin aceasta metoda o sa obtineti in galeata o nuanta foarte identica cu cea de monstra din galetuta pe care ati pastrat-o.

Ce urmeaza deja stiti. treceti la adaugarea galbenului si probati cu spaclul vopsit din galetuta cu nuanta finala. Daca ati ajuns sa cititi pana aici sunt sigur ca sunteti interesat sa incercati asta. Pigmentul si vopseaua lavabila sunt importante pentru a obtine o nuanta placuta si pentru rezultate bune la vopsirea peretilor. Pregatirea suprafetei de lucru ( slefuirea gletului si amorsarea peretilor ) este la fel de importanta. Trafaletul folosit va poate usura munca. Toate conteaza dar nu ma intrebati pentru ca nu fac recomandari, de obicei stiti ca materialele de calitate si sculele profesionale sunt ceva mai scumpe in comparatie cu cele slab calitativ, iar rezultatele sunt influentate foarte mult de acest aspect.

Acelora dintre voi cu rabdare si imaginatie va doresc sa combinati culori, incercati sa obtineti culoarea piersica dorita si sa va bucurati de rezultatele muncii depuse chiar daca unele persoane, poate nu sunt incantate de rezultat. Si da: Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie! Sanatate!
Articole Similare:

Un comentariu:

  1. Buna ziua, multumesc pentru aceste sfaturi, vor fi foarte utile atunci cand vrem sa zugravim. O zi buna sa aveti.

    RăspundețiȘtergere