Masina de spalat rufe incarca multa apa in cuva

Problema rezolvata cu masina de spalat Indesit. Masina nu pornea spalarea pana nu incarca cuva cu apa. Atat la spalare cat si pe limpezire, cuva trebuia sa fie plina cu apa ceea ce nu este normal. In prima faza nu am stiut care este cauza si am inceput sa caut pe net. Din rezultatele cautarii am inteles ca nivelul apei in masina de spalat este stabilit de presostat ( intrerupator de nivel apa ). Interesant, cu aceasta ocazie am mai invatat ceva.

Acest presostat este agatat cu clema din plastic de carcasa masinii in partea de sus. Scoateti capacul de sus al masinii de spalat si gasiti presostatul. Acesta este prevazut cu suruburi pentru reglaj la care nu trebuie umblat, mufa cu fire pentru contact care trebuie verificata, si-un furtun subtire carecoboara jos spre evacuare apa din cuva.
Pe acest furtun vine presiune de aer care activeaza intrerupatorul foarte sensibil din presostat, iar acesta intrerupe alimentarea cu apa. Aici am inteles ca trebuie sa intervin si am inceput prin verificarea presostatului. Dupa ce l-am desfacut de la mufa si furtun, am suflat in el pe orificiul unde vine furtunul legat. Nu trebuie suflat tare, daca i-a putin aer trebuie sa se auda un tac la interior. Am verificat si contactul firelor si papucii mufei, totul era curat si fixa bine pe clemele presostatului.
cuva plina cu apa
Totul era in regula cu presostatul dar nu eram lamurit pentru ca nu am mai avut de-a face cu asa ceva. Aveam de gand sa cumpar un presostat nou pentru masina de spalat Indesit. Din fericire am continuat lucru si-am zis sa curat bine acel furtunas pana jos ( daca tot am desfacut masina ). Complicata treaba pentru ca trebuia sa desfac de jos unde avem un fel de siringa din plastic la care este conectat acest furtun.

Am culcat masina pe partea stanga si am desfacut siringa cu furtunasul. Aici era defectul. Acest furtunas cauciucat cu toate ca era protejat de un varnes, a frecat atatia ani de cuva si avea o mica fisura. Pe aceasta fisura pierdea presiunea aerului iar masina de spalat, dupa parerea mea, incarca apa pana ajungea apa la aceasta fisura care era dincolo de siringa din plastic.
nivel apa presostat masina
Inlocuirea furtunului a dat rezultate iar masina de spalat functioneaza normal, foarte normal, pe toate programele isi face treaba. Sigur,  pe viitor cade altceva dar pana atunci, sa fim sanatosi.
Articole Similare:

5 comentarii:

  1. Buna ziua. Foarte interesant articolul si e bine de stiut pe viitor, era bine daca puteati sa fi pus o poza si cu acest presostat, dar voi cauta pe net sa vad cum arata. Multumesc frumos pentru tot ce scrieti pe blog, sunt lucruri valoroase si utile pentru cei ce vor sa invete. Astept si alte lucruri la fel de interesante. Le voi citi cu drag, ca si pana acum. Multa sanatate sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce fain ... abia acum vad articolul, anul trecut am avut aceeasi problema si am ajuns sa o duc la reparat pe bani :((

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut am schimbat rulmenți la masima de spălat am montat totul la fel și acum se umple cu apa si nu pornește nici un program.

    RăspundețiȘtergere