Cum se face gletul

In acest scurt tutorial vorbim despre cum se face gletul. Gletul este folosit pentru finisarea peretilor. Se gaseste in magazine ( materiale de constructii ) la saci de 20kg si este de mai multe feluri. Sa nu cumparati orice glet ( ce, tot glet e...). Este glet pentru prima mana si glet pentru finisare.

Gletul de prima mana este recomandat la pereti din tencuiala. Dupa prima mana se aplica inca doua maini de glet pentru finisaj. La bloc pe placa aplicati doar doua, sau trei maini pentru finisaj ( nu este nevoie de glet pentru prima mana ). Sa va spun ce glet folosesc eu.
Pentru prima mana glet ceradez premium, iar pentru finisare ceradez profesional. Pentru preparare avem nevoie de: doua galeti, bidinea, bormasina cu melc, mistrie si un cancioc.

Iata cum preparam gletul

bormasina cu melc glet
Umplem o galeata cu apa si mergem in locul unde facem gletul. Punem in cealalta galeata cam 2-3 litri de apa. Udam marginea galetii cu bidineaua dupa care presaram cu canciocul sau mana praf de glet pana apa este acoperita. Introducem melcul ( dupa ce l-am udat ) si amestecam foarte bine.daca consideram ca este foarte gros si nu se amesteca bine mai putem adauga putina apa. Scoatem melcul. Dam doua rotatii in galeata cu apa pentru spalare. Cu mistria uda curatam marginea galetii.

Lasam doua minute dupa care amestecam din nou. Spalam melcul si gletul este gata pentru aplicare. Sa preparati glet cam cat aveti nevoie. Nu faceti prea mult. In caz ca lasati gletul mult in galeata incepe sa se ingroase, nu aveti voie sa mai puneti apa. Se poate amesteca dar nu puneti apa.

cum se face gletgrosimea gletului

Dupa terminarea gletului din galeata, spalati galeata si aruncati apa murdara ( gletul se face numai cu apa curata ). Galeata se spala foarte simplu. Adaugati 2 litri de apa si frecati cu bidineaua. Cam asta a fost despre prepararea gletului. Inca ceva. Nu faceti glet cu apa calda

Articole Similare:

7 comentarii:

  1. buna ziua! am o intebare sunt in curatenie acuma eu cu sotu ne facem curat.Am dat jos formele din ipsus cum se faceau inainte si mia ramas calciu dar e marunt e foarte mult de munca sal dau jos noi zicem sa dam cu glet deasupra,ce ziceti e bine sau nu? va multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt comentarii care mai scapa cum este acesta. Raspund tarziu dar poate ajuta alte persoane. Chiar daca calciul este foarte marunt si prins destul de bine, nu recomand aplicarea gletului direct pe aceasta suprafata.

      Se poate lasa calciul dar:
      - radeti cu spaclul in mare bobul care pica
      - maturati peretii
      - amorsati la bidinea in plin
      - aplicati plasa de fibra cu adeziv pentru polistiren, exact cum procedati pe polistiren extrudat

      Dupa uscarea adezivului, radeti usor din dungile ramase de la gletiera, amorsati suprafata si gletuiti doua maini cu glet pentru finisaje. Urmeaza slefuit, amorsat si vopsit doua maini cu vopsea lavabila.

      Ștergere
  2. Buna . Am curatat pereti de var huma ce a fost si irmeaza sa dau glet ct 126 . As do sa stiu ce tip de amorsa ( firma) sa folosesc si cum se prepara ( ca si cea pt lavabil) multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de aplicarea gletului puteti amorsa cu orice marca de amorsa pentru tencuiala. Dupa aplicarea si slefuirea gletului trebuie sa amorsati cu amorsa aceeasi marca cu vopseaua lavabila care urmeaza sa o aplicati cu trafaletul.

      Amorsa se prepara foarte simplu. O diluati cu apa rece si curata, cititi pe ambalaj si aflati si cantitatea de apa care trebuie adaugata pe litru de amorsa. Amorsati peretii cu bidineaua in plin ( sa udati bine suprafata ) fara sa lasati dare sau scursuri de amorsa pe perete sau glet.

      Ștergere
    2. Am curatat peretii de huma si dupa parerea mea peretii sunt drepti si fara crapaturi . Este obligatoriu sa gletuiesc sau pot da cu lavabil direct. Si daca trebuie sa gletuiesc pot da direct cu ct 127 sau trebuie cu ct 126 si dupa care cel de finisaj. Multumesc

      Ștergere
    3. Nu este obligatoriu sa gletuiti dar trebuie sa va asigurati ca ati curatat bine peretii de huma, ati spalat si amorsat.

      Daca trebuie gletuit pentru un finisaj mai bun, aplicati doua maini de glet pentru finisaje.

      Ștergere