Spalarea trafaletului dupa folosire

Dupa vopsirea peretilor cu vopsea lavabila, pensulele si trafaletul trebuie spalate si curatate. Pentru a folosi trafaletul pentru alta nuanta de lavabila acesta se spala in apa pana scoatem toata vopseaua lavabila din el. Nu trebuie sa lasam vopseaua lavabila de alta culoare pe trafalet, pateaza peretele sau schimba nuanta vopselei cu care vopsim peretii. Cateva cuvinte si un scurt video despre spalarea trafaletului, mai jos in articol.

Spalarea pensulei de vopsea lavabila

Pensula se spala in galeata cu apa curata. Nu spalati pensule de vopsea in chiuvete. Dupa ce curatati bine pensula de vopsea lavabila, limpeziti cu apa curata.

Spalarea trafaletului

Dupa ce aplicam tavanul cu alb, trafaletul trebuie spalat inainte de vopsirea peretilor cu vopsea lavabila nuantata. Se curata capetele si furca trafaletului, rola se da in cateva ape. Trafaletul este spalat atunci cand apa ramane curata in galeata. Scuturati bine si lasati-l sa se scurga. Se spala cu apa curata, fara detergenti, de preferat putin calduta. Trafaletul trebuie spalat imediat dupa folosire ( daca vopseaua lavabila se usuca nu mai merge spalat ).
spala pensula vopseacurata spala
curatarea lavabilei trafaletspalarea trafaletului vopsea
Nu bagati trafaletul uscat in vopsea lavabila ( inainte de folosire carpa trafaletului trebuie umezita ). Procedati asa si cu pensulele sau alte scule cu care lucrati.
Articole Similare:

2 comentarii:

  1. daca este uscat de o luna, si din burete trafaletul, pot sa imi iau adio de la el?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nu are rost sa incercati, chiar daca se spala nu mai faceti treaba buna cu el.

      Ștergere