Gresie sau faianta la pervazul geamului

Pervazele ferestrelor termopan se pot placa cu gresie sau faianta atat exterior cat si la interior. Aici vreau sa ma adresez doar pentru cei care locuiesc la apartamente din placi beton. In caz ca vreti sa puneti termopane si blocul in care locuiti e din placa beton, iar la pervaz vreti sa lipiti gresie sau faianta, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri.

Trebuie sa stiti ca recomandat e sa aplicati gresie in loc de faianta atat la exterior cat si la interior, gresia este mai rezistenta la lovituri si zgarieturi. La interior nu este bine sa lipim gresia direct pe placa din beton. Daca lipiti direct pe placa, iarna betonul se raceste si gresia transpira. Recomand ca atunci cand se ia masurile pentru fereastra din termopan, sa precizati ca vreti ca inaltimea ferestrei sa fie mai mica cu 2 cm. Hai sa va explic care este ideea.
Daca fereastra e mai mica la inaltime cu 2 cm. iar aceasta distanta de 2 sau 2,5 cm este lasata jos la pervaz, putem izola pervazul din beton.

Dupa ce se monteaza fereastra, se taie spuma, se lipeste polistiren de 2 cm la pervazul geamului pe toata lungimea ( polistirenul se lipeste drept, la nivel, nu trebuie inclinat nici catre interior - nici spre tocul ferestrei ), aplicam plasa de fibra cu adeziv pe polistiren dupa care lipim gresia ( in felul acesta avem cat de cat izolatie si temperatura scazuta a placii din beton nu se transmite la gresie.

La exterior procedam in acelasi mod, nu ca ar trebui neaparat izolat dar trebuie sa aducem gresia la nivelul tocului de termopan. Lipiti polistiren ( daca e stramb pervazul il aduceti din adeziv, adica, adaugati mai mult sau mai putin adeziv sub placa in asa fel sa aduceti polistirenul la nivelul tocului ), punem plasa si adeziv iar apoi lipim gresia ( la exterior am intalnit cazuri cand a fost nevoie sa adaug polistiren de 3 sau 5 cm ).

Aici la exterior e recomandat sa lasati 2 sau 3 cm mai lata placa de gresie si sa fie putin inclinata spre exterior ( numai placa de gresie o lasati mai lata cu 2 sau 3 cm, nu si polistirenul - polistirenul trebuie sa aiba latimea pervazului ). Adezivul se face cat mai gros sa putem regla polistirenul. Se pot lipi placile de gresie cu acelasi adeziv pentru polistiren, nu e nevoie sa mai cumparati adeziv special pentru gresie si faianta.

Rosturile intre placi se lasa de 2mm. La exterior recomand sa chituiti cu adeziv ( rezista foarte bine la umezeala si ger ), iar la interior puteti folosi chit pentru gresie si faianta sau de ce nu, tot adeziv. Cam atat am avut de spus, daca aveti comentarii sau intrebari nu ezitati sa le spuneti mai jos.

Bine inteles ca mai aveti de reparat si glafurile ferestrei, la blocurile din beton nu sunt chiar asa simplu de facut dar si pentru asta sunt solutii, vezi tutorialul.

cum lipesc gresie la fereastra
Articole Similare:

2 comentarii:

  1. Ce rau imi pare ca deabia acum am citit aceste sfaturi, afara nu am mai pus poliestiren pe pervaz sub gresie, si a ramas vreo 2 cm pana la marginea ramei. Acum ma gandesc sa dau jos gresia si sa pun poliestiren si apoi sa pun gresie din nou, of of. Sunt in lucru cu o camera deci mare deranj nu ar fi. Bine ca am citit macar acum cat se mai poate modifica, e bine de stiut pentru celelalte geamuri ce voi avea de facut. Multumesc pentru sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru sfaturi.
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere