Cum reparam peretii despartitori din placi bca, crapati

Pereti despartitori din placi bca, cateva cuvinte despre cum se repara peretele din placi BCA

Majoritatea apartamentelor au pereti despartitori din placi BCA si dupa raschetarea acestor pereti descoperim multe fisuri, placile se desfac la margini din material sau avem placile prinse stramb.

Cateva sfaturi pentru rezolvarea acestor pereti BCA in caz ca vreti sa-i consolidati si zugraviti, in cele ce urmeaza. Spargeti plinta de mozaic, raschetati calciul, vopseaua sau varul pe ambele parti ale peretelui, verificati instalatia electrica din acest perete ( verificati conductorul si legaturile din doze, daca e nevoie inlocuiti conductorul si izolati bine legaturile in doza ), fixati placile din bca in pene de lemn ( placile bca trebuie sa fie aliniate ), amorsati din plin cu bidineua placile, stropiti si interiorul despartiturilor dintre placi, adaugati spuma pentru montaj pe toate despartiturile dintre bca-uri, dupa 5 ore taiati spuma la nivel cu bca-ul cu ajutorul unei panze de bomfaier sau cutter.
Preparati adeziv pentru polistiren intr-o galeata, taiati fasii de plasa fibra pe latimea de 15 cm., cu ajutorul gletierei intindeti adeziv pe spuma si lipiti acele fasii de plasa fibra, treceti cu adeziv peste plasa. Dupa uscarea reparatiilor cu plasa de fibra sunt doua variante din care puteti alege:

1. Driscuiti peretele de bca pe ambele parti cu multibat si nisip cernut pe ambele parti.
2. Armati peretele pe ambele parti cu adeziv pentru polistiren si plasa fibra, exact cum se procedeaza la armarea polistirenului cu plasa.

Dupa uscare se aplica doua maini de glet, se finiseaza cu smirghel, se da amorsa cu bidineaua si vopsiti cu vopsea lavabila in doua straturi. Cam asa procedez eu cu acesti pereti, urmati sfatul sau mai intrebati alti meseriasi, fiecare are varianta si modul lui de lucru. Mult succes!

perete placi bca

reparat perete bcaconsolidare pereti BCA
Articole Similare:

8 comentarii:

  1. O intrebare ce nu are legatura cu tutorialul. Postez aici ca mi se pare mai apropiat ca subiect. Renovez sufrageria. O sa pun parchet laminat, inainte era linoleu. Am o problema cu sapa turnata anterior. Cand am dezlipit linoleumul ca constatat ca sapa a fost turnata din 2 bucati la intervale de timp diferite, aproximativ jumatate neregulata din camera ca o prima data iar marginea nu au facut-o dreapta ci au lasat-o din ce in ce ma subtire apoi a fost turnata cealalta parte. Portiunea mai subtire de la marginea jumatatii turnate ultima, ca care se suprapunea peste prima jumatate se rupsese neregulat pe toata lungimea sapei iar desteptii au facut reparatie cu ipsos care s-a luat cand am dezlipit linoleumul, a ramas in majoritate pe linoleu. Acum , n-as vrea sa torn alta sapa peste, iar sa o scot pe asta e munca titanica, sapa e groasa in jur de 4 cm chiar mai mult, este dreapta. Este sapa de cand a fost construit blocul. Poate fi reparata? Sper sa revin si cu foto.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astfel de imperfectiuni ale sapei se pot repara cu adeziv pentru faianta. Eu asa procedez in caz ca nu este posibil sa turnam alta sapa sau, nu sunt bani pentru autonivelanta. Curatati bine sapa actuala, aspirati praful, amorsati cu bidineaua si turnati adeziv pentru faianta si gresie. Materialul trebuie preparat intre zemos si gros astfel sa se intinda cand trageti cu o bucata de profil cd pe care tocmai l-ati umezit cu apa pentru a nu prinde adezivul prea tare de el. Adezivul fixeaza destul de bine si este rezistent, nu stiu daca mai foloseste cineva aceasta metoda dar eu zic sa incercati, alta solutie nu am.

      Ștergere
  2. Multumesc de raspuns. Eu ma gandisem sa folosesc adeziv de polistiren si plasa de fibra dar cred ca adezivul de gresie e mai rezistent din moment ce pentru a face priza pe sape si pardoseli a fost conceput. Ok. Revin sigur cu foto dupa ce termin din moment ce pentru majoritatea lucrarilor de aici m-am inspirat. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Veti observa ca dupa turnare adezivul face besici din cauza ca scoate aerul dar nu e o problema, pur si simplu le spargeti. Inainte de turnare, adezivul trebuie malaxat cu melcul de doua ori cu pauza de 3, 4 minute. Bafta!

      Ștergere
  3. Ok, multumesc revin cu intrebari deocamdata slefuiesc gletul si mai am o groaza....

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci... al dracului adeziv la 5 zile de la aplicare este uscat dar.. cand am facut o proba pe el cu surubelnita pur si simplu sr zgarie adanc foarte usor... Nu am curaj sa pun parchet peste acest adeziv, se va faramita imediat... Ma bate gandul sa-l racai si sa folosesc altceva. Am folosit CM9...

    RăspundețiȘtergere
  5. Peretii despartitori au avantajul ca elementele din care sunt constituiti pot fi deplasate pe sinele de culisare superioare si „parcate” in spatii ce pot fi perfect mascate. Am mai gasit aici cateva informatii despre pereti despartitori http://www.vertical.ro/produse/pereti-amovibili-placari-partitii-office/pereti-despartitori/

    RăspundețiȘtergere