Schimba aspectul dozelor electrice pentru legaturi stil vechi

Dozele pentru legaturi stil vechi

cu capace gaurite din tabla au un aspect foarte urat. In foarte multe cazuri aceste doze sunt fixate stramb sau nu sunt la nivel cu peretele. Capacele sunt foarte greu de fixat in cleme sau sunt ruginite. In aceste situatii avem o varianta foarte simpla si fara batai de cap pentru a schimba aspectul dozelor de legaturi din casa.

Cand zugraviti camera sau orice alta incapere din casa trebuie sa inlaturati capacele dozelor. Verificati izolatia legaturilor sa fie in stare buna ( decuplati tensiunea cand faceti asta ), gletuiti si vopsiti peretii iar cand totul este gata cu zugraveala adaugati

capace pentru doze electrice cu aripioare flexibile

Pretul acestor capace de doza variaza de la magazin la magazin, cele mai scumpe le-am cumparat cu 0,50Lei si se gasesc in magazinele de electrice unde pe langa doze se pot gasi si intrerupatoare, prize, lustre, tablouri electrice, sigurante automate, conductor, etc. Diametrul acestor capace de obicei e de 8cm.., daca gaura legaturilor este mai mare trebuie sa faceti urmatoarele.

Gasiti ceva din material plastic cu diametrul putin mai mic decat capacul dozei ( un exemplu ar fi cutiuta betelor pentru urechi ), rupeti o bucata de hartie din sac si asezati-o peste legaturi, tineti cutiuta cu fundul pe hartia care bate pe legaturi, stropiti cu apa marginea gaurii si adaugati ipsos pentru constructii pe langa cutiuta din plastic. Dupa ce ipsosul a fixat, se intareste rapid, dati drumul cutiutei. Abia dupa vreo 3 ore cand ipsosul e tare, trageti cutiuta de plastic, rupeti hartia din interior si adaugati capacul dozei ( acum trebuie sa fixeze si sa acopere bine gaura ).

Imagini despre capace doze plastic

capac doza legaturi
schimbare capac dozainlocuire capac doza electrica
La introducerea capacului trebuie sa faceti loc aripioarelor, trageti putin spre centru legaturile pe marginile unde bat aripioarele capacului, un scurt filmulet in care arat cat de usor de adauga si scoate acest capac aveti mai jos. Sper ca a fost util. Recomand sa cititi si alte articole pe acest blog. Spor la treaba!

Articole Similare:

2 comentarii:

  1. foarte interesant, nu stiam ca se gasesc numai capace pentru doze, problema la mine e ca pe peretele de bca au pus astia care au facut blocurile in 1988-1989, dozele (2 la numar) mult in afara si va trebui sa iau alte doze cu tot cu capace, sa indrept peretele si sa pun doza la nivelul peretelui. Multumesc de sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista Capace pentru doza rotunde http://cutcut.ro/capac-doza-rotund/ si capace pentru doza patrate http://cutcut.ro/capac-doza-patrat/ cu reglaj in gama mare de 3,5 cm . Aceste capace de doza au o fixare sigura printr-un sistem patentat de gheare cu piulita autoreglabila.Se pot monta atat in doze vechi sau noi, cat si in gauri de doza cu capacul de tabla cazut, cat si in pereti de rigips.

    RăspundețiȘtergere