Glet umflat sau basicat - Sfaturi gletuire pereti si tavan

Vreau sa fiu cat mai scurt si la obiect. In ce urmeaza cititi cateva sfaturi utile despre evitarea umflaturilor sau basicaturilor aparute la glet. Cand aplicam glet trebuie sa tinem cont de cateva chestii foarte simple: 1. Temperatura necesara aplicare glet. Atat temperatura aerului cat si temperatura peretilor trebuie sa depaseasca +10°C.
2. Prepararea gletului.
Praful de glet se prepara numai in galeti curate cu apa la temperatura incaperii. Nu adaugati in apa amorsa sau aracet. Apa curata si praf de glet. Amestecarea gletului se face numai mecanic ( cu amestecator ) iar praful de glet sa nu fie expirat ori tras. Amestecarea gletului se face in doua etape cu pauza de aproximativ 3 minute intre cele doua amestecari.
Nu preparati mai mult glet decat puteti da in intervalul lui de timp lucru, daca gletul apuca sa se ingroase foarte rau nu mai putem adauga apa peste pasta ( daca adaugati apa si amestecati gletul moare si nu mai este bun pentru aplicare - foarte important sa tineti cont de acest aspect ).
3.

Prima mana de glet

Prima mana de glet se aplica pe suportul ( pereti si tavane ) curatat, reparat, amorsat si uscat.

4. Uscarea primei maini de glet

Dupa aplicarea primei maini de glet lasati o zi pentru uscare completa ( colturile, muchiile si portiuni de perete sau tavan se usuca mai greu, daca peretii au avut ceva denivelari sunt portiuni unde stratul de glet este mai gros - foarte important si acest aspect ).

5.

A doua mana de glet

A doua mana de glet se aplica pe primul strat de glet la diferenta de 24 ore.

Cand aplicati a doua mana de glet trebuie sa preparati mai putin glet pentru ca a doua mana este mai migaloasa in comparatie cu prima si necesita mai multa atentie si timp la aplicare. In caz ca nu iese bine la a doua mana trebuie aplicata si cea de-a treia mana de glet.
Colt glet
6. Ce marca glet sa folosim.
Alegerea o faceti dvs. Important este ca ultimile doua maini de glet sa fie aplicate cu un glet pentru finisaje. Daca aveti pereti buni cum ar fi placa beton ori tencuiala finisata cu tinci ar trebui sa iasa din doua maini asa ca folositi numai glet pentru finisaj. Daca aveti glet ramas de cateva saptamani nu folositi nici macar in combinatie cu cel cumparat, nou.

7. Cumpararea si depozitarea gletului.
Nu cumparati gletul din timp. Pana ajungeti la gletuirea peretilor mai este de lucru o zi, doua sau chiar trei ( decojim peretii, verificam si reparam instalatia electrica, reparam peretii si armam cu plasa locurile mai slabe sau crapate apoi amorsam - dupa amorsare lasati 12 ore cu fereastra deschisa pentru uscarea suportului dar sa nu aplicati amorsa pana nu vedeti reparatiile uscate la randul lor ). Gletul se cumpara cu o zi inainte de aplicare sau chiar in dimineata zilei aplicarii si se depoziteaza in alt spatiu decat cel in care lucram ( daca lucram in camera e bine sa tinem gletul in hol ).

Cam asta am avut de spus. Daca luam in calcul aceste aspecte nu avem probleme cu aparitia umflaturilor pe glet. Daca la aplicarea celei de-a doua maini de glet observati in timp ce aplicati ca stratul de glet se basica imediat ce intindeti cu gletiera asta inseamna ca ceva nu este in regula cu pasta de glet sau prima mana de glet nu este foarte bine uscata. Sper sa fie util si in ajutorul tau. Spor la treaba!
Articole Similare:

48 de comentarii:

  1. Buna ziua,
    Am inceput si eu lucrul la doua camere din apartament si am cateva intrebari:
    1. dupa prima mana de glet se amorseaza din nou peretii sau se aplica a doua mana sau chiar si a treia fara a mai amorsa.
    2. tot asa la aplicarea lavabilei dupa primul strat se da din nou cu amorsa sau se aplica pur si simplu stratul al doilea
    3. am auzit de la unii, chiar oameni care se ocupa de zugraveli ca se poate pune amorsa in vopseaua lavabila pentru a nu se lua pe maini dupa uscare. Este posibil? Daca da in ce cantitate?
    Va multumesc anticipat si va multumesc pentru acest blogcare ne-a fost de atat de mult ajutor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca folositi glet pentru finisaj ambele maini nu amorsati intre straturi. In caz ca prima mana aplicati glet pentru umplere pe baza de ipsos, dupa uscare slefuiti si amorsati iar apoi aplicati glet pentru finisaj doua maini.

      Intre straturile de vopsea lavabila nu amorsati.

      Nu adaugati amorsa in lavabila si nici invers ( lavabila in amorsa ). In lavabila si amorsa se pune apa curata, rece, de la robinet ( cititi pe galeata in ce cantitate ).

      Ștergere
  2. Buna ziua,

    As avea si eu o intrebare. Peretii mei sunt cu zugraveala dinaceea veche cu bobite. Gletul se poate aplica peste fara sa curatam peretii sau nu prinde asa? Ma gandeam ca se poate pune amorsa doar ca sa cureti si apoi gletul.

    Multmesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stratul de glet ramane gros pe calciu bob orez. Daca nu merge curatat, treceti o data cu spaclul pentru a rupe bobul mare si ce pica, amorsati, aplicati plasa de fibra cu adeziv polistiren exact cum se pune pe zapada,lipiti coltare metalice fara plasa pe colturile exterioare cu ipsos de imbinari super rigips, amorsati si dupa uscare aplicati doua maini glet pentru finisaje. Urmeaza smirgheluire, amorsare si doua maini de lavabila.

      Ștergere
    2. Multumesc frumos pentru raspuns! As mai avea o intrebare. Daca aleg sa raman cu genul asta de perete bob orez, as putea sa pun lavabila direct pe el, dupa amorsa?

      Ștergere
    3. Da, prima mana de lavabila trebuie sa o dati la bidinea diluata cu 20% apa iar a doua cu 10% apa, merge la trafalet. Chiar daca amorsati, varul suflat pe calciu tot absoarbe dar daca procedati cum am spus totul va fi bine.

      Ștergere
    4. Multumesc mult de ajutor!

      Ștergere
  3. Buna seara.
    V-as ruga sa-mi dati si mie un sfat.Am tavanul lipit cu pamant galben.Am dat cu amorsa si am gletuit cu "gletul meseriasului".Am slefuit a iesit foarte bine.Nu am apucat sa dau cu lavabil si a crapat in unele locuri (a cam trecut vreo 4 luni de la gletuire) Ce trebuie sa fac sa gletuiesc din nou crapaturile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era bine daca inainte de gletuire aplicati plasa de fibra cu adeziv pentru polistiren. Acum reparati fisurile cu ipsos pentru imbinari, super rigips. Nu e rau daca lipiti si banda fibra autoadeziva, previne aparitia fisurilor.

      Ștergere
  4. Buna ziua! Recent (in iulie) am renovat o camera, si deja au aparut niste probleme pe tavan. Peretele era cu huma, mesterul a ras-o jos, a amorsat, a gletuit, si a zugravit, fiecare in zile diferite. Initial am fost multumit de rezultat, doar ca de cateva saptamani am observat o umflatura pe tavan, lata de 3-5 cm, si lunga de aproape 1 metru. Mentionez ca aceasta e perfect dreapta, ceea ce ma face sa cred ca e vorba dedesubt de ceva crapatura mai veche in structura tavanului pe care probabil nu am observat-o la gletuire. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc, Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil umflatura aparuta la glet este din cauza unei fisuri in plafon. Dupa ce decojiti gletul pocnit si amorsati locul, urmeaza sa reparati si armati reparatia cu banda autoadeziva din fibra. Pentru reparatie folositi ipsos de constructii sau ipsos pentru imbinari si plasa fibra. Pentru finisarea reparatiei aveti nevoie de glet pentru finisaje si, smirghel.

      Recomand sa cititi urmatorul articol in care am scris despre, Cum se repara peretele cu ipsos. Aici gasiti raspunsul, plus video in care arat cum puteti repara fisura in tavan, singur.

      Sarbatori Fericite!

      Ștergere
    2. Multumesc pt. promptitudine d-le Dan! Multa sanatate!

      Ștergere
  5. Buna ziua,

    Din păcate abia acum am descoperit acest forum.
    Noi am început renovarea unui apartament de 3 camere. Am discutat cu un meseriaș de cartier sa se ocupe de curatarea/gletuirea peretilor și tavanelor. La început ne-a spus ca va curata pana la beton, lucru care nu s-a întâmplat, scuzandu-se ca efectiv nu se curata. A "indreptat" peretii cu ipsos, i-a gletuit cu CT 126, apoi cu CT127. Când i-am reproșat că peretii au foarte multe imperfectiuni (găuri, umflaturi, denivelări, tăieturi) ne-a cerut sa-i aducem lavabila pentru a da o" mână de control" sa vadă mai bine aceste defecte.
    Când și după această lavabila tot s-au văzut problemele și au apărut și altele - adică multe urme de lavabila neintinsa/dungi mai groase de lavabila... Ne-a spus ca el oricum a dat pe pereti amorsa cu lavabila (dar a folosit 25l lavabila).
    În ultima etapa a încercat să smirgheruiasca peretii, dar fără rezultate notabile.
    Tot ce a făcut - a făcut în 3 luni jumate iar pe noi toată practica asta a lui ne-a costat nu mai putin de 8300 lei (mana de lucru + materiale).
    Recunosc ca nu am stat cu gura pe el - eu stand cu copilul de 1 an acasă, iar sotul la munca.
    Simt ca am fost pacaliti, ca și-a bătut joc de munca noastră.
    Din ce am citit am Inteles ca nu prea se mai face nimic având în vedere că a dat acea amorsa cu lavabila, nu?
    Adică fie ne obișnuim cu peretii și tavanele ca "la bunica la tara", fie dam jos toată investită de pana acum și o luam de la capat?
    Sunt disperată din cauza asta, va rog să ne sfatuiți ce mai putem face și eventual și o recomandare pentru un meseriaș care sa ne poate ajuta s-o scoatem la capăt.

    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este normal sa apara astfel de probleme. Trebuie prevazut de la inceput, cum e o vorba "sa pui raul inainte". Asta si din partea proprietarului si din partea meseriasului. Cand se sfarseste astfel o lucrare aste rau pentru ambele parti. Proprietarul se simte pacalit, asa cum spuneti, meseriasul dezamagit ( el face ce poate si asteapta laude dupa atata munca ).

      Ce am spus mai sus e valabil in caz ca ambele parti gandesc si procedeaza corect fara a urmari alte beneficii unul de la celalalt. La final ambele parti trebuie sa fie multumite.

      In caz ca nu ati mai lucrat cu acest meserias, si nici el nu stie ce asteptari aveti de la el, din ambele parti trebuia sa cautati de la inceputul acestei lucrari o mai bine cunoastere si sa vedeti daca puteti lucra impreuna.

      Mai intai zugraveati o camera pana la final si daca nu era intelegere continuati cu alt meserias. Pierderile nu erau asa mari iar el nu avea aceste probleme la final. Dvs. i-ati pus la dispozitie materialele cerute iar el a lucrat cum a stiut. Daca la final nu iese bine, cine este vinovat?

      Dar nu mai conteaza acum, faptul este consumat si trebuie sa remediati aceste nemultumiri pe care le aveti cu privire la finisajul lucrarii. Se poate remedia cu o cheltuiala mai mica sau mai mare, depinde cum arata la fata locului. Trebuie sa gasiti alt meserias, in care sa aveti incredere mai mare ( poate sotul la lucru sa intrebe printre colegi, imposibil sa nu aiba colegi de lucru care au zugravit iar unul din ei sa fi avut meserias de care a fost multumit ).

      Trebuie sa remediati problema pana nu aranjati casa. Eu nu pot recomanda pe cineva dar sunt sigur ca gasiti. De retusat este posibil, nu trebuie sa luati de la capat toata lucrarea. Nu cred sa fie chiar asa rau.
      Sanatate!

      Ștergere
    2. Va mulțumesc foarte mult pentru răspunsul dat. Asta încercăm acum, sa găsim pe altcineva sa remedieze.
      Felicitări pentru to ceea ce faceti și sfaturile pe care ni le oferiti!

      O zi minunată să aveti!

      Ștergere
    3. Multumesc si va doresc numai bine!

      Ștergere
  6. Buna seara
    Am intampinat si eu o problema cu gletul de la ceresit CT 127. Am gletuit un tavan care erea deja vopsit cu lavabil cu Savana cu teflon. Am facut aceasta reparatie deoarece tavanul avea multe imperfectiuni. Prima mana de glet a fost CT 126 . A doua zi am incercat sa dau cu gletul de finisaz CT 127 .Dar spre marea mea uimire gletul de finisare facea niste basicute , foarte multe , de parca gletul erea facut cu apa minerala carbogazoasa. Parca fierbea . Te rog daca ai mai intalnit cazuri asemanatoare sa-mi spui si mie care este cauza de facea basicutele alea.Intre cele 2 maini de glet a trecut 24 de ore.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu era nevoie sa aplicati o mana de ct 126. Trebuia sa aplicati doua maini de ct 127 pentru finisaje fine. Gletul de prima mana absoarbe foarte tare. Dupa ce aplicam glet pentru umplutura trebuie slefuit, desprafuit si amorsat la bidinea. Dupa aceste etape aplicam glet pentru finisaje. Normal nu se aplica glet pe lavabila dar sper sa aveti noroc si gletul de prima mana sa fi facut priza pe vopseaua lavabila.

      In cazul dvs. intre cele doua maini de glet nu este legatura foarte buna si e posibil sa intampinati una din urmatoarele probleme:

      - gletul de finisaje nu este fixat bine pe stratul de glet pentru umplutura si cand slefuiti este posibil pe unele portiuni sa se slefuiasca pana ramane vizibil primul strat de glet.

      - cand vopsiti cu lavabila e posibil pe unele portiuni de tavan sa se desprinda stratul de glet si sa se lipeasca de trafalet, asta in caz ca aplicati vopsea lavabila groasa. Cu cat este vopseaua mai groasa cu atat lipeste mai bine si cand rulati trafaletul smulge stratul subtire de glet in caz ca acesta nu este legat bine.

      Sper sa nu intampinati aceste probleme. Mult mai bine se leaga doua straturi de glet aceeasi marca si nu este nevoie de amorsare sau slefuire intre cele doua etape. Chiar daca trebuie sa gletuim pereti porosi, mai bine intindem plasa cu adeziv pentru polistiren, amorsam si aplicam doua maini de glet pentru finisaje.
      Dupa parerea mea este mult mai rezistenta aceasta metoda.

      Ștergere
  7. Buna ziua,
    ne confruntam cu o problema de ceva vreme si nu ii gasim rezolvare .
    Avem casa construita din 2005 si o locuim de 8 ani.La scurt timp dupa ce ne-am mutat in ea,intr-unul din colturile sufrageriei,la nivelul pardoselii pe o suprafata nu prea mare,s-a umfat gletul si tencuiala parca se macina.Am reparat (s-a curatat,gletuit var)dar a aparut din nou pe o suprafata mai mare.Dupa fiecare reparatie se intampla pe o suprafata mai mara .Am pus si plasa pe acea portiune si s-a umflat imprejurul plasei.
    Anul trecut am eliberat un dormitor,tot de la parter si locuit de noi, in care nu am avut nici o problema, pt a-l transforma in camera de zi.Am zugravit si la scurt timp surpriza,a aparut si aici in doua colturi,tot la nivelul pardoselii.Si a inceput calvarul:am reparat,a aparut din nou si tot asa.
    Mentionez ca avem temperatura constanta in toata casa,20.5 grade,usile stau deschise in permanenta,nu avem igrasie.Casa este izolata pe exterior cu polistiren.
    Multumesc si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trage de jos. Temelie joasa, lipsa izolatie intre temelie si zidarie, nu aveti sapa si izolatie cu extrudat sub pardoseala. Sunt trei motive care duc la acest rezultat si posibil sa aveti peretii tencuiti cu var si ciment care absoarbe foarte rapid in comparatie cu multibatul care este mai rezistent.

      Asta cred eu dar trebuie sa chemati pe cineva la fata locului sa vada despre ce este vorba.

      Ștergere
  8. Buna ziua, se poate alpica glet direct pe perete de beton? are gaurele betonul, sau cu plasa fibra si glet, plasa so lipesc direct cu glet as vrea , e posibil?

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu ce este mai bine să dai plasa in camere cu glet sau cu adeziv de polistiren? Va mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu prefer sa armez peretii si tavanele cu plasa si adeziv pentru polistiren, aceasta varianta o vad mult mai rezistenta.

      Ștergere
  10. Nota 10 dane,eu lucrez in finisari de 12 ani si ce sfaturi dai sant corecte si fara erori,bravo tie,in sfarsit un mester care lucreaza cum trebuie,personal sant satul de lucrat dupaa unii "mesteri"...

    RăspundețiȘtergere
  11. Si totusi as avea si eu nevoie de un sfat,ce rola(trafalet),folosesti ca sa iasa stratul de lavabil fin ca coala de hartie(sa nu se vada deloc urme de la perii trafaletului)...?

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, te rog sa-mi spui parerea ta, daca am aplicat ct 126 la temperatura de 5-8 grade si numai la o saptamana am aplicat cel de al doilea strat de glet ct 127 lasandu-l sa se usuce 2-3 zile, dupa care am vrut sa il dau cu smirghel, si surpriza, nu merge, e tare ca betonul. In schimb primul strat e mai moale, l-am probat cu unghia. Ce sfat poti sa-mi dai? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ON: Crezi ca ar putea aparea probleme din cauza uscarii tarzii a primului strat de glet?

      Ștergere
    2. Aplicati glet pentru umplere pe bazade ipsos in caz ca aveti tencuiala, pereti cu suprafata poroasa sau usor denivelata. Dupa uscare acest glet de umplere trebuie slefuit si amorsat pentru ca schimbam marca gletului. Slefuiti, desprafuiti cu matura si amorsati la bidinea cu amorsa pentru tencuiala. Aerisiti si lasati suprafata sa se usuce foarte bine.

      Urmeaza aplicarea gletului pentru finisaje, doua maini fara slefuire.
      In caz ca nu aveti pereti foarte porosi sau denivelati, nu este necesar stratul de glet pentru umplutura. Amorsati si aplicati doua maini de glet pentru finisaj.

      In cazul dvs. trebuie sa mai aplicati o mana de glet pentru finisaje. Aplicati o portiune mica langa sursa de caldura si faceti proba dimineata cu smilgher sa vedeti daca merge slefuit. Din pacate dungile de glet umplutura nu au fost slefuite, sper sa nu iasa la vedere cand slefuiti a doua mana de glet pentru finisaje.

      Ștergere
  13. Avand tencuiala poroasa am aplicat primul strat de glet ct 126. Problema nu e ca nu l-am smirgheluit(nu a fost nevoie, era foarte neted si am rupt dungile de la gletiera de 50 cm) ci ca am dat cu ct 127 peste primul strat pana acesta sa se usuce.Acum am vrut sa ma apuc de smirgheluit si am constatat ca ct 127 e mai dur decat ct 126.Intrebarea este, e vreo problema ca, ct 126 a stat ud atata timp(am vreo sansa sa-mi cada de pe perete in viitor?) si am mai dat si cu ct 127 peste el?Si daca las sa se usuce bine peretii, se vor smirghelui usor?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg. Nu umfla pentru ca ati grabit putin. Problema este ca nu se slefuie cum trebuie nici can este uscat foarte bine. Gletul are timpul lui de slefuire si cu cat lasati mai mult e mai rau. Trebuie lasat sa se usuce si sa mai aplicati o mana de 127 cand veti avea conditii bune, asteptati vreme frumoasa. Trebuie azi sa gletuiti si maine sa slefuiti pentru un rezultat bun si munca mai usoara. Nu lasati mai mult de doua zile, cum s-a uscat complet trebuie slefuit.

      Ștergere
  14. Multumesc pentru raspuns, numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna seara, spune-mi te rog ce solutie as avea la urmatoarea problema, s-au dat deja trei maini de glet una de 126 si doua de 127 si nu a iesit bine deloc, ce se mai poate face?
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  16. S-a flefuit si manual si cu girafa, doar ca mesterii au tras gletul rau si sunt portiuni de glet care e ca sticla si nu se poate slefui.
    Eu ma gandeam la inca o mana de amorsa si o mana de glet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa o mana 126 si doua 127 cat ar ramane de lucios gletul, trebuie sa mearga slefuit. Folositi granulatie 80 sa patrunda apoi 120 pentru finisare. Dupa slefuire maturati peretii si amorsati la bidinea cu amorsa aceeasi marca cu vopseaua lavabila care urmeaza sa fie aplicata.

      Ștergere
  17. buna ziua
    am tencuit casa cu tencuiala normala ciment nisip si var .
    dupa ce sa uscat am dat si cu mp 75 sa finisez mai bine peretii
    problema este ca daca dau cu spaclu ca si cum as rascheta se duce foarte usor jos.
    si nu pe toti peretii. care sa fie cauza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu tencuiala pe baza de ipsos e mai greu de lucrat. Trebuia sa folositi tinci alb. Probabil ati mai pus apa in material dupa ce a tras si ipsosul a murit.

      Ștergere
  18. Buna ziua am si eu o întrebare , am construit o casa noua , menționez casa aste ridicata în timp anul trecut 2017 am început la înterioare cu pereți tencuiți la interior de un meserias si tot acelasi meseriaș a dat si două mîini de glet ct 126 asta fiind în vara din niște motive am oprit colaborarea cu acesta .în toamna an dat lucrarea pentru continuare altui meseriaș, si cum, casa este noua pereti lucrează si a mai aparut mici fisuri , a facut reparitii pe fisuri a dat gletul de finisaj ct 127 a frecat pereti cu girafa după care acordă si lavabila data cu pistolul , continuarea lucrări a fost făcută în luna octombrie noiembrie , problema este ca acum în decembrie am băgat căldura în casă și a început să mi se umfle în anumitor locuri vopseaua cu tot cu prima mâna de glet , un raspuns va rog ce as putea sa fac si sa numi apăra din nou după reparații , multumesc

    RăspundețiȘtergere
  19. Poate imi raspundeti si mie,chiar am nevoie de sfaturi de la un zugrav procesionist pentru ca am mai pus o intrebare pe un forum si in loc sa imi raspunda la intrebare ,oamenii m-au luat la misto.

    De de doi ani locuiesc cu chirie intr-o camera de camin cca 16 m2,nu are baie,nu are bucatarie,totul este la comun. Nu am zugravit niciodata camera pentru ca nefiind proprietatea mea , am zis ca " ce treaba am eu cu asta"? Singura problema la incapere a fost mucegaiul care tot apare iarna mai ales pe tavan. Dar mereu l-am inlaturat cu anti-mucegai Bison si in rest nimic mai mult. Acum cateva saptamani sa observ ca s-a basicat tavanul,oarecum au aparut bule pe tavan si cand dau cu degetul,zugraveala se curata. Stiu,se cere zugravita camera. In general stiu ce produse am nevoie : lavabil 15L,amorsa,glet pe baza de ipsos,trafalet de diferite dimensiuni,pensula de diverse dimensiuni pentru colturi,spaclu,gletiera ( sau nu stiu daca e cazul gletiera),folie,banda abraziva si cam atat ?? eu as vrea sa curat cu spacul zugraveala umflata,golul sa il umplu cu glet,apoi restul peretelui doar sa slefuiesc fara sa dau jos toata zubgraveala. Procedez bine?

    Ca idee vreau sa iau labavila Adeplast Aeria Gold care cica se vinde cu amorsa si glet ceresit CT 126. Vreau sa imi spuneti daca toate acestea sunt utile pentru cazul meu. Si mai ales ce am spus mai sus...cu gletuirea numai unde se cere,fara fi nevoit sa curat toti peretii si apoi dau cu glet peste tot. Chiar sunt bata la aceasta categorie. Dar ce sa fac... Daca este nevoie???
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa cureti si sa lasi sa se usuce bine mai intai. Poate se infiltreaza apa pe undeva si atunci vei munci degeaba.

      Ștergere
  20. Salut. Am nevoie de un sfat. As dori la mansarda in hol,pe pereti,sa fac un brâu la 1metru inaltime,stil caramida aparenta. Nu vreau sa cumpar placute,insa vreau sa aplic eu cu gletiera. Peretii sunt facuti cu stucko,si as vrea sa stiu ce fel de material sa folosesc si daca prinde peste stucko?

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna dimineata va rog sa imi dati un sfat.Sotul a racait pereti in bucatarie si a dat cu ct127 dar nu a lăsat să se usuce bine și apoi a dat cu ct127 problemă e că sa îngălbenită pereti și tavanul..ce se mai poate face?Am mai intrebat persoane și mia zis sa slefuiasca și să zugraveasca dar imi e teama ca va apărea petele galbene ...Am incercat sa slefuiasc un pic unde e galben dar tot asa ramane .va rog mult un sfat

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua, avem casa nou construita,suntem la stadiu de glet. Meseriașul a dat prima mana cu cu 126 dupa câteva zile cred ca o săptămână a venit sa dea a 2 mana cu cu 127, dupa ce a dat primul tavan a constatat basicuțe tavan si nu a mai dat. Astazi a venit si a dat în bucătărie cu cu 126 s a basicat si acesta si pe tavan si e pereți. Cum ar trebui sa procedam. Este tencuit recent cu adeziv si plasa. El a zis ca nu au fost pereții destul de uscați. Între ct126 si ct127 trebuie finisat si curățați pereții si apoi data mana de glet pt finisare??

    RăspundețiȘtergere
  23. Dupa un glet de var stins dat de mult pe interior ce as putea da va rog?

    RăspundețiȘtergere
  24. Dupa gletul de var stins dat de 10 ani au aparut pe alocuri mici înpuscaturi .Ce as putea da peste el?

    RăspundețiȘtergere
  25. Salut,
    Aici poti vedea informatii utile despre gletuit daca acesezi linkul urmator: http://adfoc.us/7507921
    Si apoi pe Skip

    RăspundețiȘtergere