Amenajare baie cu masca pe mijlocul peretelui, modificari

Baie la bloc cu tevile pentru instalatia sanitara mascate pe mijlocul peretelui. Inlocuire cada cu cabina dus si schimbare pozitie chiuveta plus oglinda pentru mai mult spatiu si aspect placut. In acest articol prezint un mod de aranjare obiecte sanitare intr-o baie de apartament cu masca pe mijlocul peretelui iar pe aceasta masca avem fixata chiuveta si oglinda.

Aceasta modificare este posibila in caz ca doriti sa inlocuiti cada cu o cabina dus, orice dimensiune. Cand dorim sa amenajam o baie, faianta si gresie, inainte de toate privim spatiul, obiectele sanitare necesare intr-o baie, pozitia acestora, dimensiunea lor si cu ce se pot inlocui, luam in calcul instalatia electrica si sanitara si ce trebuie modificat la acestea inainte de placarea bai cu faianta si gresie.
spatiu-baie-masca-cabinaAm vazut multe bai amenajate in care cada a fost inlocuita cu cabina dus. Pentru aceste bai cu masca pe mijlocul peretelui este o problema, spatiul dintre peretele din fata si masca. Acest spatiu este de 70 si ceva cm. atat cat sa intre cada pe latime iar cabinele cu dus sunt de 80, 90 cm., unde mai punem ca masca si peretele vin placate cu faianta si spatiul ramane undeva la 70 cm.

Din acest motiv cabina nu se poate monta in acest loc si unde altundeva sa o montam decat in coltul opus pe peretele cu dormitorul. Bun, cabina o pozitionam aici si chiuveta este pe masca iar intre cele doua ramane un spatiu mic si coltul intre masca si peretele din fata ramane gol. Ce putem pune aici? Masina spalat?

Nu, stiti bine ca masina de spalat nu rezista la abur si tabla prinde rugina la incheieturi iar cu timpul sare vopseaua. Un cos cu rufe, sa tinem ocupat atat spatiu pentru un cos cu rufe? Baia vine prea aglomerata si din aceasta cauza m-am gandit sa prezint o idee poate sunteti de parere cu mine si o puneti in practica.

In acel spatiu montam chiuveta cu oglinda care sunt fixate pe masca si in acest fel mijlocul baii ramane liber si avem mai mult spatiu in baie. Pentru asta sunt necesare cateva modificari inainte sa placam cu faianta peretii.
montare+baie
In masca modificam iesire apa calda si apa rece spre acel colt ( facem iesirile pe lateral de masca pentru alimentare chiuveta si cabina dus.

Scoatem si scurgere de 32 pe care o putem lasa aplicata peste gresie pe colt dar iesirea sa vina lipita de gresie asa ca asta e bine sa o fixati cand placati pardoseala cu gresie.

alimentare-chiuveta-masca

O alta interventie trebuie facuta la cabina dus. In caz ca montati cabina fara pereti ( daca montati cabina simpla si peretii din sticla trebuie fixati pe gresie ), trebuie sa ganditi inainte cum faceti alimentarea la baterie pentru ca bateria vine prinsa pe, perete.

Pe unde venim cu conductele? Intram pe sub cabina si urcam in sus dar acest traseu de sub cabina si baterie trebuie ingropat. Daca nu ingropam conductele vana cabinei nu se lipeste de faianta si doar nu o sa taiem sau gaurim din fibra vana.

Ori ca faceti instalatia din cupru sau pexal, propilena, henco sau mai stiu eu ce, trebuie taiat si sapat doua canale de jos pana in dreptul unde vine fixata bateria si acolo iesim cu doua coturi pe care prindem bateria. Aceste tevi se prind in copci ipsos atunci cand ajungem cu placatul in acea zona, cu bateria montata pentru a pastra distanta intre tevi necesara fixarii bateriei. Nu faceti aceste doua canale pe, peretele cu dormitorul pentru ca acesta este din BCA sau caramida iar tevile transpira si puteti avea surpriza sa aveti umezeala in dormitor pe, perete.

Alta modificare. In caz ca aveti geam in baie veti observa ca peretele cabinei bate pe el si nu se deschide. Acest geam poate fi inlocuit cu un ventilator cu jaluzele. Am scris cate ceva despre aerisire spatiu baie
aerisire-fortata-baie
Instalatia electrica. Cateva modificari trebuie sa facem la instalatia electrica. Anulam becul de pe masca si il tragem pe mijlocul tavanului sau ramane pe aceeasi pozitie.

Alimentam spoturile de la oglinda sau montam corp de luminat deasupra de oglinda iar aici putem opta pentru varianta sa aprindem si sa stingem de la un intrerupator tip veioza care ramane undeva pe langa oglinda.

Alimentarea ventilatorului si priza sus de cabina in caz ca, cabina dus aleasa necesita alimentare 220V.

Ar mai fi alimentare si scurgere masina de spalat care este instalata pe hol langa usa baie. Alimentarea o facem din conducta prin care alimentam bazinul wc. si scurgerea pe teava 32 din masca sau prin intepare pe conducta wc-ului ( un cot 90 de 32 lipit pe teava de scurgere wc daca aceasta este lunga si permite asta ). La capatul furtunului de prelungire scurgere masina spalat, lipim un stut teava 32 care intra pe garnitura cotului si nu aveti probleme ( lipiturile se pot face cu poxipol transparent ).
scurgere-masina-spalat-automata
Cred ca a venit timpul sa inchei si sper ca ati prins ceva util din acest articol. Mai discutam pe rubrica de comentarii care este libera pentru oricine si orice intrebare, nelamurire sau idei referitor la acestui subiect.
instalate-chiuveta-oglinda-baie
amenajare-baie
Articole Similare:

9 comentarii:

  1. Racordul wc legat neprofesional, spatiu mic la chiuveta.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua si felicitari pentru ca va faceti timp sa explicati "cum se face".

    La o baie de bloc, peretii vopsiti cu vopsea ulei de pe vremuri, ce si cum trebuie sa fac ca sa pun faianta?

    Daca ard vechea vopsea, uleiul se duce in tencuiala si adezivul de faianta nu mai lipeste, daca dau cu decapant ma costa mult si tot la impregnarea cu ulei a tencuielii ajung.

    Ce (alta) varianta imi recomandati?

    Cum curat peretii de vechea vopsea si cum pregatesc peretii pentru faianta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu barda si spaclul. Vopseaua se bate din 2 in 2 cm. cu barda tais cat mai drept. Bateti cu barda si raschetati cu spaclul. Dupa inlaturarea stratului de vopsea, eventual si glet de ipsos, verificati peretii cu dreptar si boloboc. Daca nu sunt la nivel trebuie sa-i aduceti cu nisip cernut si multibat. Ramane sa amorsati si totul este pregatit pentru placare, daca nu ati mai placat pereti cu faianta mai bine contactati un meserias pentru ca nu este chiar asa simplu cum pare. Bafta!

      Ștergere
  3. Multumesc pt. raspuns. Faianta o pune un mester, voiam sa aflu cum se pregateste peretele inainte de placare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa am facut si eu acum 5 ani, doar ca am inversat lavoarul cu vasul wc, si scurgerile pe la subsol pentru ca stau la parter. Frumoasa prezentare!
    PS: I-mi cer scuze ca m-am balbait la postare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun e internetul asta, gasesti idei beton (ca sa fim in ton cu blogul). Totusi, scurgerea de la cabina de dus are destula panta? Nu balteste apa in cadita dand o senzatie usor neplacuta? Oricum ideea va fi clar discutata cu mesterul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde ce cabina dus alegeti. Sunt cabine de dus cu picioarele caditei reglabile. Reglati cadita si cabina la nivel iar fundul caditei are cadere din fabrica pentru scurgerea apei spre sifon.

      Ștergere