Cum se taie usa de interior, VIDEO

In acest articol prezint un videoclip foarte util din care aflati cum sa taiati corect din usa interioara. Usile de interior au inaltimea doi metri fara grosimea tocului ( grosimea tocului se ia la interior pentru ca la exterior tocul este mai gros ). Normal este sa montam usile inainte de gletuirea peretilor, montarea parchetului sau placarea cu gresie.

In multe cazuri poate nu stim exact cat sa aproximam distanta care trebuie lasata sub usa sau pur si simplu nu avem posibilitatea sa ridicam tocul mai sus. In aceste conditii trebuie sa scurtam din inaltimea usii. Dupa cum veti vedea in videoclipul de mai jos, usile de interior trebuie semnate si taiate, intotdeauna din partea de jos, la pragul usii. In partea de jos usa are lemn iar grosimea acestuia nu o putem afla doar daca intrebam fabricantul, de obicei latimea lemnului ar trebui sa fie cel putin 4 cm.
Parerea mea este ca puteti taia din partea de jos a unei usi de interior 3 cm. fara probleme. Cum facem asta? Asa cum am raspuns celor care au citit si intrebat in articolul, Cum se monteaza si fixeaza usa de interior, pentru aceasta operatie nu avem nevoie de multe scule, important este sa tinem cont de cateva reguli despre care vorbesc in continuare si sunt aratate in videoclipul de mai jos.

Avem nevoie de doua bucati de pal brut, melaminat, mdf sau placaj lemn gros, asa cum vedeti in video. Lungimea lor trebuie sa depaseasca latimea usii. Mai sunt necesare doua menghine pentru lemn, un creion tamplarie sau marker permanent, doua suruburi autofiletante ( lungimea lor sa nu depaseasca grosimea ambelor bucati de pal ) si un fierastrau circular.

taierea usii interior
Imagini MonkeySee, despre taierea usilor de interior.
In primul rand trebuie sa masuram si semnam. Cu usa fixata in balamale si inchisa, asezati pe sapa bucati din materialele care urmeaza sa fie montate pentru a afla grosimea iar peste acestea o bucata de placaj cu distanta care doriti sa ramana libera intre pardoseala si usa. Semnati la ambele capete langa tocuri.

Semnarea usii se poate face si invers, de sus in jos in caz ca deja ati montat parchetul pe sapa si urmeaza taiat din usa.

Presupunem ca ati avut usa desfacuta din toc si deja ati montat parchet sau ati placat cu gresie. Asezati la baza tocului o bucata de placaj sau parchet cu distanta care doriti sa ramana intre usa si pardoseala, masurati cu ruleta inaltimea de la acest placaj pana la tocul de sus ( Atentie sa masurati pana pe chederul unde intra usa, mai sus de garnitura, daca nu aveti grija riscati sa taiati usa prea scurta ).

Dupa ce gandim si masuram foarte bine urmeaza sa pregatim bucatile de placaj sau pal. Lungimea lor sa depaseasca latimea usii. Taiem o bucata de pal cu latimea de 10 cm. pe care o fixam cu suruburile autofiletante in bucata de pal lata. Fixam marginea circularului pe langa fasia de pal ingusta si taiem palul lat. Acum stim exact pe unde taie panza asa ca putem fixa palul de usa in menghina.

Partea de placaj ingust ajuta sa taiem drept iar placajul de jos protejeaza fata usii de zgarieturi si tine marginea taieturii pe care urmeaza sa o facem. Daca nu am avea acest placaj lat, panza rupe marginea taieturii in partea de sus. Taietura in usa se face fara intreruperi si fara sa fortati circularul in material.

Dupa taiere lipiti autocolant sau lacuiti in culoarea usii. Videoclipul urmator nu mai avea nevoie de alte explicatii dar am tinut sa spun cate ceva si sper ca am fost util. Tot primeam intrebari la contact cu referire la acest subiect. Videoclipul foarte util este preluat de pe YouTube, canalul MonkeySee.

Cum taiati din partea de jos, usa interior

Articole Similare:

Un comentariu:

  1. Foarte util, cand va fi nevoie de taiat o usa voi aplica aceste sfaturi, multumesc.

    RăspundețiȘtergere