Usa metalica exterior se incuie | descuie greu sau este blocata

Usa exterior nu asculta comenzile?

Introduceti cheia in butuc si cand incuiati sau descuiati observati ca tine ceva? Daca lasati o perioada lunga de timp si nu luati masuri este posibil sa se blocheze usa si nu mai puteti incuia sau descuia.

In acest articol arat o metoda prin care putem scapa de aceasta problema enervanta. Cauza acestei probleme nu o stiu sigur dar din cate am observat aceasta problema apare atunci cand de o parte si de alta a usii, temperatura aerului difera foarte mult. In aceste cazuri suprafata usii transpira pe interior. Prin orificiul butucului in care se introduce cheia circula aerul rece din exterior si in contact cu aerul foarte cald din interior se formeaza condens. Din aceasta cauza, cred eu, sistemul de functionare al butucului este afectat.
Rezolvarea problemei.
In toate cazurile intalnite am rezolvat aceasta problema fara sa schimb butucul, am avut un caz cand butucul era blocat ( din exterior nu mergea incuiata usa iar la interior butucul functiona perfect ).

Tot ce trebuie sa faceti este sa ungeti cu vaselina interiorul butucului. Ungeti cheia pe ambele fete cu vaselina, introduceti in butuc, repetati aceasta operatie fara sa mai puneti vaselina ( introduceti si scoateti cheia ), cheia in butuc si acum repetati miscari sus / jos. Nu trebuie fortat prea tare, doar va folositi de spatiul din butuc care permit aceste miscari.
deblocare usa metalica intrareincuietoare usa metalica
Acum incercati sa incuiati / descuiati. Incuiati si descuiati usa de mai multe ori pe interior si exterior. Veti observa ca dupa ungere si aceste operatii repetate butucul functioneaza ca nou. Trebuie sa verificati si strangeti toate suruburile. Sper sa ajute acest articol pe cei cu aceasta problema iar pentru cine nu a intampinat acest necaz e bine de tinut minte, nu se stie cand aveti nevoie si poate incercati aceasta metoda de deblocare a usii de exterior prezentata astazi.
usa metalica | incuietoare defecta
Articole Similare:

11 comentarii:

  1. Multumesc pentru sfaturi, foarte utile.

    RăspundețiȘtergere
  2. cum se regleaza o usa MACO din balamale?

    RăspundețiȘtergere
  3. am o problema cu butucul usii: mai exact cheia nu intra in exterior dar intra perfect in interior si pot incuia usa din interior sau sa o o descui. ce pot face?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desfaceti butucul din usa, adaugati ulei pe gaura cheii si bateti cu patentul in el. Incercati cheia si daca nu isi revine, cumparati alt butuc.

      Ștergere
  4. Iti multumesc foarte foarte mult de sfat.Aceeasi problema cu usa de la intrare Mega Door.Din interior mergea incuiata,iar din exterior nu.Efectiv intra foarte foarte greu cheia si mai ramanea si blocata.Putin mi-a mai trebuit sa cumpar butuc nou si nu e nici asa de ieftin.Am dat de site din greseala cautand butuc special ptr usa asta..Nici prib gand nu mi-a trecut ca s-ar putea rezolva asa simplu.Ca "unsa" merge cheia acum!:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Google search isi face bine treaba, trimite omul unde trebuie. Multumesc pentru comentariu si sunt bucuros sa aud ca ati incercat, si reusit, deblocarea butucului.

      Ștergere
    2. Foarte util sfatul. Am încercat cum ați spus și merge cheia ca noua. Mulțumesc mult.

      Ștergere
  5. Am si eu o problema ,usa mi se închide cand învârt cheia ,dar cand apas clanta ,aceasta se deschide automat,putin ajutor va rog ?:( si se aude ca si cum as deschideo cu cheia

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine a mers ideea dvstra. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut cum a-ti specificat aici si acum merge ca nou butucul . Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua! Sunt intr-o situatie asemanatoare, usa nu mai functioneaza din interior ( ne se mai inchide cu cheia) Intrebarea mea este urmatoarea: daca cineva inchide aceasta usa din exterior, cel ramas inauntrul casei este posibil sa nu mai poata iesi??

    RăspundețiȘtergere