De ce raman urme cand vopsim cu lavabil

Am vrut sa scriu despre acest subiect, pentru ca am primit intrebari de genul. Atunci cand ne apucam de vopsit peretii unei camere trebuie tinut cont de mai multe aspecte.
Cum ar fi :
- amorsarea peretelui
- uscarea suportului
- alegerea pigmentului pentru vopseaua lavabila
- intinderea vopselei lavabile
- uscarea peretilor
- nu vopsiti in razele soarelui
- mai multe maini de vopsea
Sa vorbim pe rand despre acestea. Alegerea vopselei: Vopseaua lavabila trebuie sa nu fie veche. Daca cumparam vopseaua din timp trebuie ferita de ger sau soare. Pentru nuante mai aprinse trebuie aleasa o vopsea de calitate.

Amorsarea peretelui
Este importanta amorsarea peretelui inainte de vopsire. Curatarea de praf, fum, alte urme de grasimi sau pete a peretilor.

Uscarea suportului
Nu va grabiti sa dati vopsea dupa amorsare. Lasati sa se usuce bine colturile camerei.

Alegerea pigmentului pentru vopsea lavabila

Alegeti un pigment de calitate. Dupa cum stim pigmentii contin oxid ( acel praf colorat ). Daca alegem gresit un pigment cand vom intinde vopseua lavabila pe colturi cu pensula acel oxid se freaca si culoarea ramane mai nuantata.

Intinderea vopselei
Vopseaua lavabila se aplica cu rola-trafaletul. Alegerea trafaletelui conteaza. Atentie cand introducem trafaletul in vopsea. Daca nu stergeti trafaletul cu pensula si lasati multa vopsea pe el,puteti avea surpriza sa ramana dare pe perete. Marginile trafaletului pot lasa un strat gros de lavabil.

Uscarea peretilor
Dupa ce ati aplicat vopseaua lavabila, aerisiti bine camera. In timpul vopsirii cat si dupa, se tine fereastra deschisa. Recomandat la aceste lucrari camera sa fie goala. Daca avem camera goala uscarea peretilor se face uniform.

Nu vopsiti in raza soarelui
Unde vopsim trebuie sa nu bata soarele. Vopseaua se usuca foarte rapid unde bat razele soarelui in perete si acesta este incins. Stratul de vopsea ramane foarte gros. Recomandat pentru vopsirea acestor pereti este sa se faca dimineata sau seara..

Mai multe maini de vopsea lavabila
Aplicati doua trei maini de vopsea lavabila. Nu incercati sa scoateti nuanta din prima mana. Intre straturi trebuie facuta o pauza pentru uscarea vopselei.

umbre lavabilacum vopsim peretiizugravirea lavabila

Articole Similare:

160 de comentarii:

  1. salut am si eu o problema am dat o camera cu lavabil si se vad rme de trafalet numai knd ma uit din lateralul peretelui...cum pot remedia ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa mnai dai o mana de lavabila. In momentul cand aplici lavabila pe un perete incearca sa dai cat mai repede cu trafaletul de la un colt la altul ( aplica cat mai rapid toata suprafata peretelui ). Probabil ca peretele absoarbe foarte repede sau ai intrerupt cateva minute si ai trecut cu alt strat peste cel deja uscat sau zvantat.

      In concluzie, mai da o mana de culoare si incearca sa o dai mai rapid iar cand aplici lavabila nu stoarce trafaletul foarte tare, si asta poate duce la diferenta de grosime strat de lavabila pe perete. Sper ca ai inteles ce vreau sa spun.

      Ștergere
    2. buna ziua. Sunt doua motive pentru care va raman urme: rola proasta, dar cel mai probabil fatpul ca ati folosit rola semi-uda. Puteti da de zece ori, rezultatul va fi acelasi daca nu e suficienta vopsea pe rola. Puneti vopsea multa, dar aveti grija sa o intindeti bine, CU MISCARI DE SUS PANA JOS PE PERETE (folositi o extensie) si nu tineti rola de maner, pentru ca nu va permite miscari lungi.

      Ștergere
    3. Dacă ai folosit lavabil de la deutek dufa, adică oska r, danke.. Poți sa dai și 20 de mâini vă fii la fel este un lavabil prost,.
      Dacă nu ai folosit acesta marca poți folosii orice alt a vopsea lavabila mai dai o mana și ai grija sa revii puțin asupra zonei adică sa îl întinzi bine pe perete prin mai multe treceri.
      Când dai cu trafaletul plin de var el lasă urme pentru ca este încărcat, când începe sa se golească repeta aceasi zona fără sa mai încarci trafaletul și se va uniformiza.

      Ștergere
  2. am vopsit dormitorul cu un rosu intens, lavabil, cumparat de la magazin, dupa 2 saptamani inca persista mirosul. Vopseaua a fost facuta la un magazin de specialitate pe calculator. au fost date 4 straturi ca sa iasa cum trebuie. care ar fi cauza persistarii mirosului? o sa dispara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce vopsiti peretii unei camere cu lavabila, lasati camera goala trei zile ( nu asezati mobila pe langa pereti pana nu va asigurati ca peretii sunt uscati ). Camera trebuie bine ventilata pentru o uscare uniforma si rapida a peretilor.

      Ștergere
  3. Buna,

    Am si doua probleme legate de zugravirea cu lavabil, sper sa ma puteti ajuta.
    Am cumparat un apartament si evident am vrut sa zugravim inainte sa ne mutam, bucataria era deja dat in lavabil mai demult.
    Am curatat peretii si am dat cu amorsa si apare prima problema.

    Pe o bucatata a inceput sa se umfle stratul vechi de lavbil si s-au facut basici. Am curatat un pic lavabilul vechi si am constatat ca sub lavabil este vopsea in ulei, am incercat sa-l dam jos cu spaclu, evident ca nu se duce.
    Am intrebat pe la cunostinte cum sa facem sa fie ok.
    Ne-au zis sa curatam bine peretii sa nu mai fie cu amorsa si sa dam peste vopsea in ulei cu lavabil ca o sa prinda. Asa am facut. Pe unele parti a prins ok, dar in alta parte tot s-a umflat si a ramas urat. Cum sa facem sa fie ok si sa prinda bine?.

    A doua problema.
    Pe tavan am o zona mai mare care e mai inchisa la culoare, e cam galbena, cred ca e urma de infiltratie mai veche, nu sunt sigura. Am dat deja primul strat de lavabil, dar nu s-a acoperit, a ramas exact asa cum era, cred ca nu va prinde nici al doilea strat. Cum am putea sa facem sa fie curat, alb?

    De mentionat ca am folosit o marca de lavabil mai ieftina. Oare sa fi asta problema ca nu acopera bine si ca nu prinde pe vopseaua in ulei?
    Oare daca am lua lavabil mai scump, mai de calitate ar acoperi? Problema mai e ca am dat deja cu un strat cu lavabil de o marca si nu stiu cum o sa prinda daca dam stratul 2 cu o alta marca.

    Sper ca am fost destul de explicita si ma puteti ajuta.
    Va multumesc aniticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Peste vopsea in ulei, prinde vopseaua lavabila dar trebuie aplicata mai groasa si aveti grija sa nu faceti abur in acea incapere, transpira peretele si formeaza igrasie ( sa faceti lucrare buna trebuie inlaturata vopseaua in ulei, aplicat doua maini glet, slefuit, amorsa si lavabila ).

      2. Pe zona de tavan care este inchisa la culoare aplicati o mana de chit pentru imbinari, cu gletiera. Dupa uscare frecati usor cu smirghel. Inlaturati praful cu o matura sau pensula uscata si aplicati doua maini de vopsea alchidica cu pensula. Lasati vopseaua sa se usuce foarte bine ( cand dati cu mana sa alunece suprafata vopsita ). Aplicati lavabila alba cu trafaletul.

      Cam asta e sfatul primit de la mine, mai intrebati si pe alte site-uri sau forumuri si aplicati varianta care credeti ca e mai buna ( meseriasii lucreaza diferit, metode sunt multe ).
      Daca folositi mai multe marci de lavabila nu e problema, prinde destul de bine stratul de lavabila scumpa peste cea ieftina sau invers, important e sa nu diluati prea tare, la 25 kg de lavabila adaugati 1 litru apa si amestecati foarte bine.
      Deocamdata atat, daca mai sunt intrebari ...

      Ștergere
    2. daca aplicati vopsea groasa peste un perete care a fost vopsit in ulei, o sa arate foarte urat. Din contra, dati-o subtire, adica intinsa bine. peretele vopsit in ulei nu mai respira cum trebuie si vopseaua nu va mai trage. Sfatul meu este sa dati o mana de vopsea, lasati sa se usuce, apoi cu un spacul racaiti ce se umfla. dati cu un filler sau glet sa astupati urma, apoi dati CU PENSULA cu vopsea pe ulei (daca dati cu rola va desprinde fillerul de pe perete). repetati operatiunea de cateva ori pana sunteti multumiti de rezultat - o sa iasa bine cu pricepere si rabdare.

      la problema a doua - urma aceea va aparea tot timpul, chiar daca dati glet din nou. Rezolvarea e foarte simpla - aplicati doua maini de vopsea pe ulei si nu se va ma vedea.

      Ștergere
    3. Buna ziua! Poate sa mi raspunda si mie cineva la această intrebare: Am 2 zile de când am dat cu lavabil si nu mi place culoarea,vreau sa o schimb. Mai este nevoie sa dau cu amorsa dacă am dat prima dată ?

      Ștergere
  4. Multumesc de raspuns.

    Cum se poate inlatura vopseaua in ulei? Cu tencuiala cu tot? Noi am incercat dar foarte greu merge sa dai jos numai vopseaua in ulei.
    Avand in vedere ca este vorba de bucatrie, e greu sa nu apara si aburi la un moment dat.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vopseaua in ulei se da jos cu ajutorul unei barde si spaclu. Trebuie batuta usor din centimetru in centimetru cu barda, vopseaua sare si apoi se curata resturile cu spaclul. Cel mai rau daca vopseaua e aplicata direct pe tencuiala ( daca are glet de ipsos merge mai repede ), sau daca tencuiala e slaba ( singura solutie este sa dati jos pana la caramida si sa incarcati iar cu multibat si nisip).
      Mai e varianta sa buciardati vopseaua si sa placati peretele faianta ( prinde bine in bucatarie).

      Ștergere
    2. poti sa arzi vopseaua ,apoi tragi un glet peste ,ecc

      Ștergere
    3. Se poate arde vopseaua in caz ca avem strat de ipsos sub si aceasta se coace dar in caz ca stratul de glet ipsos este subtire sau lipseste nu rezolvam mare lucru cu arzatorul, plus de asta mai consumam si butelia degeaba. Trebuie incercat.

      Ștergere
    4. Mai oameni buni nu mai puneti sa se facă operații de mîntuială vopseaua de orice natura ar fi ea nu sunt decit 2 moduri de îndepărtare prima ar fi ce a clasică la secure bucata cu bucata pînă rămîne peretele negru adică fara resturi de materiale si a doua ar fi varianta profesională de masina de slefuit cu discuri oala diamante plus aspirator deci depinde de beneficiar ce metoda adopta

      Ștergere
  5. sal am vopsit o camera in alb si dupa prima mina de var lavabil a aparut niste pete galbene.O fi di cauza amorsei k era ptr ext? sau varul vechi sa nu fie conbatibil cu varul ce l am dat ...de mentionat k era tapet pe perete inainte si l am dat jos.Aveti vreo idee?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ori gletul pe care a fost lipit tapetul este patat, ori tencuiala peretelui. Daca acestea sunt patate cu grasimi, fum de la sobe sau daca in tencuiala a fost pamant, in momentul cand se amorseaza peretele acesta se uda si scoate in evidenta pata.

      Aceste pete daca nu sunt prea mari se pot acoperi cu vopsea alchidica ( se da vopsea cu pensula si dupa ce acesta s-a uscat foarte bine aplicati doua maini de lavabila, folositi vopsea alchidica alba ).

      Nu trebuie sa va faceti probleme in ceea ce priveste amorsa sau lavabila.

      Ștergere
  6. buna ziua.am probleme cu colturile camerei.le=am dat cu lavabila si pana seara a inceput lavabila sa curga la colturi,mai precis cele care dau spre exterior.am inceput sa aerisesc,ziua se mai usuca,dar seara,la caldura iar se uda peretii in colturi,si au ramas si pete mici de la lavabila.(precizez ca este dat cu, culoarea rosu)cum le pot scoate petele,ca sa pot da uniform lavabila?si ce este de facut in privinta umezelii de la colturi?o zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand vreau sa stiti ca atunci cand vositi o camera cu lavabila geamul trebuie tinut rabatat si noaptea, chiar daca afara este frig ( peretii proaspat vopsiti lasa abur, daca nu avem geamul deschis acest abur se depune pe colturile interioare ale camerei care sunt partile cele mai reci ale unei camere ). Trebuie sa aerisiti atat ziua cat si noaptea pana la uscarea completa a lavabilei, poate dura si o saptamana pe timp rece daca aveti pereti din beton.

      Lasati colturile sa se usuce bine apoi frecati acele scursuri cu smirghel. Daca e nevoie sa reparati pe acele colturi sa faceti asta cu chit pentru imbinari.

      Culoarea stridenta e mai pretentioasa. Dupa ce vopsiti la colturi cu pensula folositi un trafalet mic si incercati sa ajungeti cu trafaletul pana la colt ( cand se vopseste o camera cu nuanta inchisa in locurile aplicate cu pensula culoarea ramane mai inchisa putin decat in locurile in care ati dat cu trafaletul ) pe colt se da cu trafalet pentru colturile interioare.

      http://images5.bizoo.eu/image/img360/sale/Trafalet-si-rola-pentru-colturi_x033_1332967185.jpg

      Ștergere
    2. problema s-ar putea sa fie din cauza izolatiei - depinde cum aveti facuta izolatia. Daca e facuta si pe interior si pe exterior, acesta este rezultatul.

      Ștergere
  7. Dupa o intamplare nefericita tota sufrageria mea a sfarsit pata cu must! Eu am sters repede cu o laveta cu apa dar tot au ramas patati de alcool ca rosu nu a prea fost mustul.Pe 2 pereti mai mult decat pe ceilalti! Terminasem de renovat complet apartamentul de doar 2 luni. Asa ca a trebuit sa dam iar cu lavabila! Am intrebat o cunostiinta daca e necesar sa mai dam cy amorsa si s zis ca nu! A mai zis si ca nu e necesar sa dam 2 straturi ca se va acoperi cu un strat. Asa ca am luat un baiat sa imi dea sufrageria cu lavabila dupa ce am cumparat trafaletul paint runner din dorinta de a nu umple toata camera cu lavabila. Mentionez ca nu aveam mobila deloc in camera ca dor ce ne-am mutat! Zugravul nu mi-a zis ca trebuie sa las geamul rabatat asa ca nu l-am lasat! Azi am citit aici ca trebuie lassat geamul rabatat o saptamana pana se usuca complet! Am observat ca lavabila nu se usuca uniform! Asa se usuca ea sau a fost o problema la aplicare? Am avut 2 pereti crem, unul alb si tavanul tot alb! Dupa ce s-a patat am vrut aceasi culoare asa ca am luat aceasi lavabila si aceasi culoare facuta la magazin! A mcum am fugit repede sa rabatez geamul! Cand au fost aplicate straturile de vopsea s-au aplicat de pe p zi pe alta si am tinut geamul deschis sau rabata dar nu mai retin daca pe toata durata. A durat trei zile datorita faptului ca a trebui lipita banda despartitoare!Am mai deschis geamul in fiecare zi pentru aerisire dar nu l-am tinut constant.Aburi pe pereti nu au aparut. Decat pe geamuri!Deci au trecut 3 zile din prima zi in care am aplicat lavabila si se vad dungi pe pereti mai inchise si mai deschise la culoare, cum a fost dat cu trafaletul! Si nici nu acoperit prea bine! Intrebariule mele sunt: Trebuiau curatati peretii de must cu altceva inainte de aplicarea lavabilei?
    Ar fi trebuit aplicata amorsa inainte sa dea cu lavabila?
    Nu o fi fost bun trafaletul de se vad dungi mai inchise si mai deschise sau pur si simplu nu au tras peretii si trebuie sa mai astept?
    Petele de must o sa dispara cand va fi lavabila uscata complet?
    A afectat cu ceva uscarea lavabilei faptul ca nu am tinut constant geamul rabatat?Acum o sa il tin o sapatmana asa cum ati zis pe blog! Sa fi fost si asta o cauza a dungilor de pe pereti! Sa fi fost lavabila de vina? Am folosit oskar superweiss la culoare si danke la alb!
    Zugravul nu a dat cu trafaletul cu prelungitor! L-a tinut in mana de coada scurta si s-a urcat pe scaun sa ajunga in zonele de sus! Sa fi fost si asta o cauza! Spuneti-mi va rog dungile o sa dispara cand va fi lavabila uscata complet sau asa o ramana? Si petele de must se mai vad putin dar mi se pare ca pe fiecare zi se vad tot mai putin. Mentionez ca al doilea strat de culoare a fost aplicat vineri si al doilea strat de alb sambata! Azi e duminica! Astept raspuns! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Pe spatiile patate era buna o amorsa aplicata cu bidineaua.

      2. Despre acele dungi mai inchise si deschise nu stiu ce sa zic ( era buna o imagine incarcata pe facebook sa vad cum arata ) dar din cate imi imaginez, cred ca trebuia sa aplicati doua straturi de lavabila ( culoarea nu a fost facuta exact pe nuanta peretilor si din experienta stiu ca lavabila danke nu are putere foarte mare de acoperire cum are o lavabila cu teflon, oskar superweiss nu am folosit pana acum ), sau poate lavabila a fost diluata mai mult decat trebuia.

      3. Conteaza foarte mult sa folosesti prelungitor la trafalet ( aplici vopseaua uniform de la tavan pana in pardosea, in cazul cand se vopseste pana la jumate iar apoi dai jumatatea de jos, la mijlocul peretelui treci cu alt strat de vopsea peste cel dat anterior, e ca si cum ai da doua maini pentru ca lavabila trage repede )

      4. Camera trebuie aerisita cateva zile dupa aplicarea lavabilei ( chiar daca tineti geamul rabatat camera trebuie incalzita pe anotimp rece )

      5. Problema cred ca sta in felul urmator: lababila cam slabuta calitativ, poate a fost si subtire, culoarea cred ca nu a fost aceeasi cu fondul peretelui ( ori a facut-o mai inchisa, ori mai deschisa ).

      Ștergere
    2. Au fost aplicate doua straturi de lavabila in toata camera! Atat peretii cu alb cat si cei crem inchis!Lavabila colorata nu a fost diluata deloc pentru ca era culoare facuta la bricostore cu pigment. Lavabila alba a fost diluata decat prima mana si nu foarte mult. Din cate vad petele de must nu se mai vad ca s-a mai uscat lavabila dar acele discordante de culoare mai inchise si mai deschise inca se mai observa.Si acele dungi nu cred ca se vad din cauza ca nu a fost dat cu trafaletul cu coada pentru ca sunt din tavan pana jos si lavabila a fost data cum ati zis dvoastra: jumatatea de sus a peretelui si apoi cea de jos. Deci cred ca nici asta nu e o cauza. Chiar nu stiu motivul ca m-am tot gandit ce ar putea fi dar nu imi vine nici o idee! O sa mai astept cateva zile! Poate totusi nu e uscata si de aceea se vede asa.Lavabila care era pe perete era aceasi culoare facuta la bricostore, acelasi pigment. Numai daca au gresit ei si au folosit mai putin pigment! Poate ca asta ar fi o cauza. Dar nici asta nu cred ca am numai un perete asa cu dungi vizibile, cel mare de 4,65m, ceilalti doi care sunt mai mici sunt ok. nu se vede nimic! Ce parere aveti?MULTUMESC

      Ștergere
    3. Daca ceilalti pereti sunt ok, inseamna ca trebuia sa iasa bine toata camera, imi pare rau de situatia dvs nu stiu ce sa zic, imi facusem alta parere ( credeam ca a fost data o mana de lavabila si vopseaua a fost colorata de meserias :), in fine, totusi la prima zugraveala nu ati avut problema asta si nu vad de ca a aparut acum ).

      Ștergere
    4. Nu stiu nici eu. Dar totusi cred ca problema a fost la trafalet sau modul in care a fost aplicata ca alta explicatie nu e. cred ca nu a fost intinsa bine cu trafaletul. nici nu ma gandeam ca o sa apara genul asta de problema ca, dupa cum v-am zis am cumparat trafaletul paint runner de la telestar si nici nu a curs din el. eu cred ca zugravul nu l-a tinut cum trebuie in mana si nu s-a distribuit lavabila in mod egal peste tot sau , cum a-ti zis dv a dat cu trafaletul o data si pe urma a mai revenit o data inapoi cu trafaletul si unde a dat peste o portiune inca o data ,s-a inchis si pe unde nu, a ramas mai deschisa si de acolo au aparut discrepantele de culoare. E oricum asta e! Acum nu mai am ce mai face ca doar nu o sa dau o suta de straturi de lavabila. Oricum pe peretele acela unde se vede o sa vina mobila si acopera. Asa ca... N-are nimic.Multumesc oricum pentru asistenta... Numai bine va doresc...

      Ștergere
    5. Acum ce sa faceti, asta e. Bine ca vine mobila. La urmatoarea lucrare sunteti mai atent si poate o faceti pe vreme mai frumoasa. Si eu multumesc pentru vizita pe blog. Sanatate!

      Ștergere
    6. este doar vina zugravului, stati linistiti. Nu a dat uniform cu vopsea pe perete. Se poate remedia usor.

      Ștergere
  8. Buna ziua.Am acoperit in dormitor tavanul cu tavan fals de polistiren lipit cu adeziv de polistiren.Am dat cu var-gri inchis-iar acum,dupa ce s-a uscat au ramas in mijlocul unor (mai multe) placi,pete rotunde,diametrul 3-4 cm,de culoare mai inchisa (ca si cum ar fi ud-dar nu e pt ca e deja de 4 zile asa).Aveti idee ce ar putea fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil in locurile unde polistirenul nu are adeziv raman acele pete. Cred ca placa de polistiren nu are adeziv pe toata suprafata.

      Eu nu lipesc tavan cu adeziv pentru polistiren. Folosesc pasta speciala pentru lipit tavane, vezi articolul: http://despreglet.blogspot.ro/2012/05/cum-lipesc-tavan-fals-din-polistiren.html

      Am vopsit si eu in dormitor tavanul fals cu vopsea lavabila dar nu am dat pe toata suprafata placi, vezi aici:
      http://despreglet.blogspot.ro/2012/05/cum-se-vopsesc-tavanele-false-din.html

      Nu am lipit cu adeziv asa ca nu stiu ce sa zic, totusi cred ca acolo unde placa are adeziv culoarea ramane diferita fata de spatiile ramase goale. Eu recomand lipirea placilor de tavan fals din polistiren cu adezivul pasta pentru tavane false.

      Ștergere
    2. Am geamul mat de la uşi pàtat cu lavabil nu reuşesc sà-,l curàţ

      Ștergere
    3. Am geamul mat de la uşi pàtat cu lavabil nu reuşesc sà-,l curàţ

      Ștergere
    4. Am geamul mat de la uşi pàtat cu lavabil nu reuşesc sà-,l curàţ

      Ștergere
  9. M-am uitat mai bine pe pereti si vad ca toti peretii, inclusiv cei albi se vad dungi mai inchise si mai deschise si sunt sigura 100% ca trafaletul este de vina. Faimosul Paint Runner care nu e bun de nimic.Cred ca nu distribuie lavabila cum trebuie pe pereti si de aceea au ramas urmele alea.Am zis sa il cumpar ca sa nu distrug parchetul dar vad ca am omorat pereti.Bine cred ca si zugravul nu prea avea habar ca i-am zis de nu stiu cate ori ca daca i se pare ca nu iese lavabila din trafalet cum trebuie sa nu mai dea ca mai bine cumparam un trafalet normal.Asta e motivul:nu a iesit lavabila in mod egal din trafalet si dea aceea au ramas dungiile acelea mai inchise si mai deschise. Eu nu am vazut decat peretele acela pentru ca pe ala bate lumina si se vede mai bine. Asa ca nu va sfatuiesc sa va cumparati Paint Runner! E praf!!!Ce ziceti? Am dreptate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai e o varianta, daca trafaletul cumparat de dumneavoastra nu e original ( in ziua de azi gasim multe produse contrafacute)? Sunteti sigur ca e trafalet Paint Runner original?
      Eu personal nu am vopsit cu acest tip de trafalet si nu-mi dau cu parerea.

      Ștergere
  10. Am si eu o intrebare urgenta.Deci a trecut o saptamana de cand am dat 2 maini de lavabila ca sa acopar petele de must si acum am dungile astea pe pereti si se vede super naspa pana si tavanul. De uscat cred ca s-a uscat. Intrebarea mea este: Daca i-as mai da o mana de lavabila peste tot cu un trafalet normal ca sa nu se mai vada dungile alea ar avea ceva. Ca inca nu mi-a venit mobila si acum mi-ar fi mai usor sa dau fiind goala camera.Exista riscul sa se crape lavabila?Ce ziceti? Astept raspuns urgent

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Se pot aplica mai multe maini de lavabila, daca ultimul strat e perfect uscat nu sunt probleme.

      Ștergere
    2. Da sunt sigura ca este Paint Runner original.L-am cumparat de la telestar, cei care ii fac reclama la tv.Am sunat si l-am comandat.Si sunt sigura suta la suta ca este original.

      Ștergere
  11. buna ziua! am si eu o inrebare! am renovat apartamentul asta vara si in sufragerie desteptii de zugravi au slefuit tavanul nu masina de slefuit. Probabil au fost si chiori sau au slefuit fara bec si mi-au facut numai gauri in ultimul strat de glet. bininteles ca am vazut dupa ce au plecat si era deja octomrie si nu m-am mai apucat sa chem pe cineva sa il repare. Intrebarea mea e: ce e de facut? trebuie raschetat tavanul de lavabina si dat inca un strat de finisaj , slefuit si dat peste tot cu lavabila din nou sau se poate da inca un strat de finisaj peste lavabila, slefuit si iar lavabila?
    astept raspuns, multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O varianta e sa decojiti lavabila si sa gletuiti cu glet pentru finisaje.

      A doua varianta este sa aplicati chit pentru imbinari direct peste lavabila ( chitul pentru imbinari super rigips sau knauf ).

      In ambele cazuri amorsati inainte de aplicarea gletului sau a chitului, si trebuie sa aplicati doua maini, nu veti obtine rezultate bune dintr-o mana de glet sau chit.

      Ștergere
    2. lavabila nu se da jos - timp pierdut aiurea.
      luati un spaclu
      flexibil si acoperiti gaurile cu glet. apoi, cu un rol mic sau pensula, acoperiti doar petele de glet. Dupa cateva ore 9dupa ce se usuca) dati o mana de vopsea peste tot. Ar trebui sa iasa bine, dar daca nu, mai aplicati o mana.

      Ștergere
  12. Buna,
    casa in care urmeaza sa ma mut are peretii interiori acoperiti cu...cred ca e calciu, arata ca un tort cu moturi de bezele, ca varfuri de spuma...in fine, asta nu este atat de deranjant cat culoarea maro inchis a lor. Cum as putea sa le dau alta culoare mai deschisa? Merge cu var? Care sunt pasii?
    As prefera sa nu ii dau jos pt. ca e o munca titanica.
    Multumesc anticipat! Georgiana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acea zugraveala se numeste calciu smuls si este facut din pasta de ipsos cu aracet si clei de oase. Acest calciu merge zugravit cu var pasta sau vopsea lavabila. In primul rand trebuie sa frecam peretii cu matura pentru a inlatura praful.

      Portiunile de calciu umflate se curata cu spaclul si se repara ( dupa curatare se uda portiunea decojita si se bate calciu. O pasta din ipsos cu aracet si putin clei de oase se bate cu palma sau o gletiera, prin smulgere, astfel incat sa bata cu restul peretelui. )

      Daca aveti perete din BCA si au aparut fisuri, acestea se repara cu ipsos si aracet ( din aracet apa si ipsos se face o zeama grosuta cu care reparam fisurile aparute pe calciul smuls. Inainte de a pregati materialul pentru reparatia fisurilor, se uda din abundenta cu o pensula si apa. Acea zeama de ipsos cu aracet se intinde pe fisura cu o pensula ).

      Dupa uscarea reparatiilor se da amorsa cu bidineaua.

      Aplicam doua maini de lavabila cu trafaletul ( daca calciul este mare si nu merge aplicat cu trafaletul folosim bidinea si pensula ). Prima mana de lavabila trebuie sa fie putin mai diluata decat a doua mana.

      Daca vreti sa zugraviti cu var pasta, acesta se pulverizeaza cu aspiratorul dupa ce a fost preparat cu aracet si strecurat foarte bine. Daca pe calciu a fost dat cu lavabila nu mai prinde varul pasta si trebuie sa zugraviti tot cu lavabila.

      Ștergere
  13. Salut am si eu o intrebare. am facut si eu acasa la tara pereti din rigips verde.si plafonul rigips normal pe schelet metalic.saptamana trecuta am terminat si am dat o mana de var lavabil un orange pe pereti se mai vedea putin rigipsul verde .a doua zi iar am dat o mana si tot nu se vedea bine am mai stat doua zile si iam dat a treia mana si acum se vede peretele in vargi o parte inchisa o parte deschisa nu stiu ce sa mai fac precizez ca.casa nu este locuita am intrebat si eu pe altii si miau zis ca nusa uscat pt ca este frig.ba ca lam intins prea mult nu stiu ce sa mai cred ajutama te rog

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut am si eu o intrebare. am facut si eu acasa la tara pereti din rigips verde.si plafonul rigips normal pe schelet metalic.saptamana trecuta am terminat si am dat o mana de var lavabil un orange pe pereti se mai vedea putin rigipsul verde .a doua zi iar am dat o mana si tot nu se vedea bine am mai stat doua zile si iam dat a treia mana si acum se vede peretele in vargi o parte inchisa o parte deschisa nu stiu ce sa mai fac precizez ca.casa nu este locuita am intrebat si eu pe altii si miau zis ca nusa uscat pt ca este frig.ba ca lam intins prea mult nu stiu ce sa mai cred ajutama te rog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca inteleg ce vrei sa spui. Eu cred ca din cauza vopselei lavabile. Daca ai folosit lavabila colorata de tine si ai facut un orange strident, asa se intampla. Cand vreti sa vopsiti peretii in nuante stridente trebuie sa cumparati lavabila colorata la calculator ( acolo se folosesc altfel de pigmenti si vopsea lavabila de buna calitate ). Mai scump dar iese treba buna.

      Mai e ceva, aveti mare grija cand folositi trafaletul sa fie foarte bine spalat dupa ce a fost introdus in vopsea alba, si nu lasati rola nespalata peste noapte ( in fiecare seara trafaletul se spala foarte bine cu apa calduta ).

      Ștergere
  15. Dar de ce nu se usuca ziua cat fac treaba am un calorifer electric iar seara nu mai este nimic este frig si am patit o belea mi sa luat cealalta mana de var .asta din cauza ca am apasat tare pe trafalet sau nu se uscase prima mana?varul cand lam dat era cam rece si am inteles ca nu trebuie sa fie rece ce sa fac sa astept sa se incalzeasca afara si dupa aceea sa mai dau o mana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, asteptati pana se incalzeste iar daca mai aveti lavabila sa stiti ca e bine sa o pastrati la o temperatura de peste +10 grade, si mai mica de 30, asa ca nu o depozitati in acel spatiu rece. Bafta!

      Ștergere
  16. AS sori sa stiu daca petele de rugina se duc de pe pereti si tavan daca folosesc vopsea alchidica si cum ? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog sa reformulezi intrebarea, explica situatia ( am vazut ca scrii ceva de rugina, apare rugina pe tavan? din fierul beton? zugravesti si vrei sa nu mai apara acea rugina? ).

      Ștergere
  17. DA rugina de pe tavan si perete . Vreau sa zugravesc si ce sa fac sa nu mai apara daca dau cu lavabila?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca acum ai curatat tavanul si fierul este vizibil trebuie sa cureti cu o perie de sarma si sa vopsesti fierul cu grund. Dupa uscare repara cu ipsos si plasa de fibra. Urmeaza glet.

      Daca avem tavanul gletuit si vopsit cu lavabila, iar rugina a iesit in evidenta, acopera pata cu vopsea pe baza de diluant. Dupa uscare se vopseste cu lavabila.

      Ideal ar fi sa desfaceti gletul in locul respectiv si procedati cum spun la inceputul acestui comentariu. Bafta!

      Ștergere
  18. Buna ziua.am si eu o intrebare.Locuiesc intr-u apartament cu 3 camere care are un hol lung de vreo 4m si ceva pe 1m si ceva. Acest hol are mozaic turnat pe jos si e cam stramb. Am pus parchet pe jos dar l-am pus pe lat ca sa nu sara si nu a sarit dar cam joaca.Pe sub parchet am pus izoflor de 6 mm.Am auzit la cineva ca se poate turna sapa autonivelanta ca sa se indrepte dar altii zic ca se sparge in timp pt ca nu face priza cu mozaicul si trebuie turnata subtire! Care este de fapt adevarul? Ca as vrea sa torn si eu autonivelanta ca sa nu mai joace parchetul, asta in cazul in care spuneti ca nu se va sparge in timp! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar daca ati izolat cu placi izoflor de 6 mm. peste aceste placi fixate cu scoci de hartie intre ele se pune folie pentru parchet. Folia trebuie montata in lungul holului, asa cum trebuia montat si parchetul ( aceasta folie mai amortizeaza din denivelarile pardoselei ). Daca sapa de mozaic este foarte denivelata folositi sapa autonivelanta, nu se sparge daca a fost amestecata bine si este lasata sa se usuce.

      Ștergere
  19. am un tavan cu pata galbena provenita din infiltratii apa( a plouat in pod) am dat cu lavabil , dar nu s-a acoperit. Am citit pe aici ca, se recomanda vopsea, intrebare: se poate aplica direct pe lavabilul care deja l-am dat, sau trebuie sa gletuiesc din nou si apoi sa dau cu vopsea?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa mai gletuiti, dati cu vopsea pe baza de diluant direct peste lavabila.

      Ștergere
  20. Buna ziua ,am si eu o intrebare.La tara vreau sa fac o baie si pertetii sunt strambi pot sa pun rigips iar pe acesta sa pun faianta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca merge. Trebuie sa folositi rigips rezistent la umezeala ( placi verzi ).

      Ștergere
  21. Buna,a cumparat cineva trafaletul PAINT RUNNER?as vrea sa il comand si vreau sa mai aud si alte pareri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa nu va pacaliti ,este ce-a m-ai mare pacaleala pentru romani NU ESTE BUN DATI BANII DE POMANA

      Ștergere
  22. Buna, am si eu o intrebare.Am o bucatarie in care s-a fumat si peretii si tavanul s-au inchis la culoare.As dori sa dau cu lavabila si voiam sa stiu daca trebuie spalati peretii in prealabil (mobila e incastrata si nu prea as vrea s-o scot)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar asta e o problema. Fumul de tigara se imprima in stratul de lavabila si din alb devine crem. Cand dorim sa aplicam lavabila peste, indicat e sa curatati lavabila veche ( daca aplicati lavabila peste aceasta lavabila veche imbibata in fum de tutun, galbeneala de tutun iese in vopsea si este foarte greu sa mai albiti peretii si tavanul ).

      Nu recomand sa aplicati lavabila alba peste acest strat de lavabila cu fum. Recomand sa curatati stratul de lavabila afumat. Am mai aplicat o metoda la cineva care a dat rezultate, peste aceasta lavabila afumata am aplicat vopsea lavabila colorata. Nuanta a fost cat mai apropriata de cea pe care o vedeti acum pe pereti, adica un crem putin mai deschis. A acoperit bine.

      De ce nu folositi hota cand de fumeaza? Folosirea hotei elimina fumul din incapere. Mai este o metoda, montarea unui ventilator pe o aerisire sau peretele exterior al bucatariei. Citeste aici despre aerisire baie si bucatarie.

      Am vazut multe bucatarii galbene din cauza tutunului, totul era galbejit, mobila, coltar, pereti. Peroblema mai grava este ca acolo persista un miros urat care patrunde in tot apartamentu. Desfaceti mobila din perete, faceti un efort, curatati totul, zugraviti, stergeti mobilierul, frigider, aragaz, totul trebuie dezinfectat de acel miros. Aplicati un ventilator cum ati vazut in acel articol, un mic efort face mult, timpul petrecut de dvs. in bucatarie va fi mai sanatos si placut.

      Ștergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg foarte bine situatia pentru ca am zugravit o casa dupa o astfel de intamplare nefericita. Adevarat ca dupa slefuirea fumului mai raman urme de negreala pe peretii gletuiti. Nu am dat decat cu amorsa si doua maini de lavabila, savana cu teflon. Totul s-a acoperit si mirosul de fum a disparut ( de ce sa mai gletuiti?.. peretii nu au fost gletuiti inainte si vopsiti cu lavabila? ).

      Ștergere
    2. Da, totul a fost facut ca la carte. Dar vin tot felul de mesteri si fiecare cu cate o idee, incat suntem bulversati si am zis sa va intreb pe cineva neutru, care nu are nici un interes :)) - Noi acum lucram singuri, nu ne mai permitem mesteri, si fiecare care a venit vazand ca suntem bulversati a gandit , cred, ca daca ne sperie o sa apelam la ei....Oricum, va multumesc

      Ștergere
    3. Mai sus ati lasat un numar de telefon, aveti grija ce apeluri primiti pe acel numar. Mai bine stergeti acel comentariu.

      Ștergere
    4. daca puteti stergeti dumneavoastra acel mesaj...eu nu stiu cum sa fac. VA MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS SI VA DORESC SANATATE SI SPOR IN TOATE. ZI FRUMOASA

      Ștergere
  24. Buna ziua. Dupa ce am zugravit in bucatarie cu un lavabil special pentru baie si bucatarie a ramas un miros urat, ca de medicamente sau ceva intepator. A trecut o sapt si tot asa miroase, am lasat sa se aeriseasca dar degeaba.Lavabilul era putin mai vechi dar nu era stricat. Oare de la ce miroase asa urat? si ce as putea face sa nu mai zugravesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am patit asta pana acum. Chiar sunt curios ce lavabila ati folosit. Singura solutie zic eu ca este sa spalati pereti cu apa si ceva detergent parfumat. Incercati si varianta asta, daca nu merge nu cred ca e alta solutie, inca o mana de lavabila alta marca.

      Ștergere
    2. De la Kraft este lavabilul. Am spalat peretii cu apa cu Domestos si degeaba. O sa mai dau o mana de lavabil.

      Ștergere
    3. Asta e situatia, nu am folosit pana acum marca asta de lavabila. Eu zic ca daca aplicati o mana de lavabila alta marca dispare mirosul, logic asa ar trebui. Bafta!

      Ștergere
  25. buna ziua as avea o intrebare: e suficient un strat de lavabil mixat la calculator cu nuanta dorita pe peretele care a fost zugravit anul trecut tot cu lavabil dar alta culoare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate da, poate nu. Daca era aceasi culoare mergea fara probleme dar daca nuanta e diferita e posibil sa nu iasa. Ce culoare aveti si cu ce vreti sa dati?

      Ștergere
  26. Buna ziua.
    1.Am reparat si pregatit peretele (credeam eu) ptr lavabila (2 maini de glet, smirghel si amorsa). Am dat prima mana si am vazut ca sunt zone care mai necesita finisare de suprafata (destul de mari si de neregulate ca forma) . Cu ce as putea repara inainte de a doua mana de lavabila? Tot cu glet ( ct127) sau cu chit de imbinare acrilic?
    2. Apoi, daca mi se pare prea inchisa nuanta de lavabila dupa prima mana, cum pot sa o deschid? Cu ce amestec lavabila ramasa ? pigment alb sau lavabila alba? Sau prepar o alta nuanta la aparatul de la magazin?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zonele care necesita finisare se pot repara fie cu glet ct 127, fie cu chit pentru imbinari, important e sa finisati cu smirghel si sa inlaturati praful. Aplicati o mana de lavabila pe reparatii cu trafaletul.

      Urmeaza sa aplicati a doua mana de lavabila, cumparati o galetuta de lavabila alba aceeasi marca si adaugati peste cea colorata pentru a o deschide la nuanta. Adaugati cate putin alb si amestecati cu melcul, aplicati cu o pensula intr-un colt, lasati sa se usuce si observati schimbarea de nuanta. Daca vreti mai deschisa adaugati alb, amestecati, faceti proba si tot asa pana obtineti nuanta dorita. Bafta!

      Ștergere
  27. Nu recomand orice fel de paint runner fie el si pro.Am cumparat unul pro si am aruncat banii degeaba.
    Conceptia ar fi buna, dar cand il ai in mana, pui vopseaua in el, si il umpli ca sa nu tot incarci des, dai de cateva ori si te doare mana ca e greu, manerul de baza e prea scurt, plasticul din care e facut se indoaie cand apesi pe perete, vopseaua trece greu prin material, trebuie facuta cat mai subtire ca sa penetreze materialul acela, si te trezesti ca pe anumite locuri vopseua trece mai repede.Nu recomand,dureaza dublu timp sa vopsesti cu el, ramaneti la trafaletul clasic!

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu recomand orice fel de paint runner fie el si pro.Am cumparat unul pro si am aruncat banii degeaba.
    Conceptia ar fi buna, dar cand il ai in mana, pui vopseaua in el, si il umpli ca sa nu tot incarci des, dai de cateva ori si te doare mana ca e greu, manerul de baza e prea scurt, plasticul din care e facut se indoaie cand apesi pe perete, vopseaua trece greu prin material, trebuie facuta cat mai subtire ca sa penetreze materialul acela, si te trezesti ca pe anumite locuri vopseua trece mai repede.Nu recomand,dureaza dublu timp sa vopsesti cu el, ramaneti la trafaletul clasic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Cum pot sa scot urmele sau dungile care ramin si dupa a 2/a mina de dat cu lavabila si cu trafaletele;
      e normal sa ramina dungi, privind din lateral...se vor usca mai tirziu, trebuie sa diluez mai mult lavabila, ai alt mod de a distribui lavabila pe un perete de lavabila? ;
      eu o distribui de sus in jos, doar peretii, si cind trec la alta portiune...pare ca e prea tirziu, cum unesc portiunile fara sa ramina urme?

      Ștergere
  29. Salut,
    Cum pot sa scot urmele sau dungile care ramin si dupa a 2/a mina de dat cu lavabila si cu trafaletele;
    e normal sa ramina dungi, privind din lateral...se vor usca mai tirziu, trebuie sa diluez mai mult lavabila, ai alt mod de a distribui lavabila pe un perete de lavabila? ;
    eu o distribui de sus in jos, doar peretii, si cind trec la alta portiune...pare ca e prea tirziu, cum unesc portiunile fara sa ramina urme?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lavabila trebuie aplicata in strat egal pe suprafata peretilor. Dungile de trafalet raman daca nu respectam cateva reguli simple. Urmariti cu atentie videoclipul din acest articol si intelegeti multe.

      Trafaletul folosit la vopsirea peretilor trebuie sa fie din bumbac cu dimensiunea de 18 cm. Trafaletul de 25 cm. este mai greu de manuit.

      Peretii trebuie amorsati.

      La prima mana lavabila, vopseaua trebuie subtiata mai mult decat pentru a doua mana ( nu pot spune exact ce cantitate de apa sa adaugati pe kg. lavabila, asta se pune in functie de cum trag peretii dvs. si de lavabila folosita..).

      Folositi gratar pentru trafalet si daca scapati trafaletul mai mult decat trebuie in vopsea stergeti marginile trafaletului cu pensula.

      Aplicarea vopselei. Asa cum vedeti in video, puneti trafaletul cu vopsea pe perete si rulati in jos si sus. La inceput distribuiti lavabila fara sa apasati pe trafalet. apoi apasati usor pentru egalizarea stratului de lavabila. La final se ruleaza fara sa apasati pentru a sterge acele urme care spuneti ca raman pe perete. Acum cu trafaletul stors intinde bine marginea de vopsea, nu lasa stratul de lavabila groas pe margine pentru ca trage pana inmuiati iar trafaletul si pot ramane dare de vopsea.

      Multi spun ca este usor cand ajungi la lavabila dar si vopsirea peretilor necesita timp si atentie. Urmariti cu mare atentie miscarile meseriasului din videoclip si cititi alte articole din categoria lavabila.

      Ștergere
  30. Salut,

    De curand mi-am cumparat un apartament. Acesta a fost varuit cu vopsea lavabila alba. Vopsea care parea a fi ok insa am considerat ca ar mai fi necesar sa mai dau o mana de vopsea de calitate, necunoscand calitatea celei aplicate de constructor. Inainte de a da cu vopsea am aplicat un strat de amorsa, cu trafaletul. Dupa ce am lasat amorsa sa de usuce peste noapte, a doua zi am dat cu vopsea. Vopseaua este de la Dulux (Latex Mat). In timp ce am aplicat un strat de vopsea am observat ca se vedeau niste dungi din cauza amorsei, in locurile unde s-a scurs. Am asteptat sa se usuce vopseaua iar dungile tot se vedeau. Am mai aplicat inca un strat de vopsea insa tot fara succes, dungile se vad mai putin dar tot se vad la lumina. Am incercat sa intind vopseaua cat mai bine pentru a nu ramane urme, deci nu cred ca problema ar putea aparea de la aceasta.
    Imi puteti da un sfat cum pot remedia aceasta problema. S-au sa apelez la un meserias?
    Multmesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pot sa spun acum? Cand vopsiti cu vopsea lavabila pe lavabila nu vad necesara amorsarea peretilor. Amorsa este obligatorie inainte de gletuire si dupa slefuirea gletului. Daca avem deja vopsit cu lavabila e bine sa stergem vopseaua cu carpa absorbanta inmuiata in apa iar in apa sa puneti putin detergent pentru vase ( un prosop care nu lasa scame inmuiat in aceasta apa curata cu putin detergent pentru vase, se sterg peretii si tavanul iar dupa ce se usuca aplicam lavabila ).

      In cazul dvs. nu pot sa-mi dau seama ce este de facut. Trebuie sa apelati la un zugrav sa vada la fata locului cum arata peretele si hotaraste ce este de facut. In caz ca raman dare de amorsa sau lavabila, dare de la marginea trafaletului care sunt deja uscate si nu se pot intinde, acestea se pot freca usor cu smirghel granulatia 120 iar apoi mai aplicati o mana de lavabila toata camera ( dar bine ar fi sa chemati un zugrav la fata locului pentru ca una e sa vezi despre ce este vorba si alta e sa-ti dai cu presupusul ). Bafta!

      Ștergere
  31. Buna ziua,
    Am si eu o mare problema. acum doua zile am cumparat vopsea lavabila si culoare, le am amestecat si am aplicat pe pereti.totul a iesit ok, fara dungi dar marea mea preocupare sunt petele de pe tavan(nu am aplicat banda la imbinare) si am spoit si unde nu trebuia. acum am mai cumparat o cutie de lavabila si am dat,dar observ cu stupoare ca nu dispar petele.. da ti mi o solutie va rog. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca e greu sa acoperiti culoarea inchisa, in caz ca atingeti cu pensula unde nu trebuie sau stropiti cu lavabila trebuie sters imediat cu carpa umeda, frecat pana dispare aproape de tot nuanta, sau in cel mai rau caz daca nu ati observat stropi si vedeti mai tarziu cand deja lavabila este uscata ramane o singura varianta de inlaturare a stropilor de vopsea, frecati cu smirghel granulatie 120 foarte usor, nu apasati tare sa apara zgarieturi vizibile.

      Ștergere
  32. multumesc din suflet. dupa ce dispare culoarea pot da lavabila alba,nu? mersi in odata pentru ajutor!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua
      Am si eu o nelamurire. Acum 3 ani am cumparat un apartament nou care a fost vopsit cu un var semilavabil sau cu o vopsea lavabila (nush exact), doar ca se ia foarte tare pe haine. Peretii sunt curati, nu au urme de murdarie. Acum vreau sa ma mut in apartament si as vrea sa-l dau cu o vopsea lavabila sau tot cu un var semilavabil deoarece am inteles ca respira mai bine peretii cu acesta din urma. Intrebarile ar fi: cum trebuie sa pregatesc peretele inainte de aplicare si ce fel de lavabila sau semilavabil ar fi indicat sa dau?. Am tot citit pe diverse site-uri de profil ca cele mai bune lavabile ar fi oskar, sto, caparol, arreghini, iar semilavabil Fresco. Astept raspunsul dumneavoastra cat mai rapid.
      Va multumesc!

      Ștergere
    2. Intr-o galeata sau lighean puneti apa cu putin detergent pentru vase si spalati bine peretii cu ajutorul unui prosop inmuiat in aceasta apa. Din cand in cand schimbati apa. Dupa spalarea peretilor amorsati si vopsiti cu lavabila, marca vopselei lavabile ramane sa o alegeti dvs. Bafta!

      Ștergere
  33. Buna ziua!am renovat si eu apartamentul,pe tavan am placat rigips pe schelet metalic si peretii sunt placati cu mamaligi de rifix,am gletuit cu 126 si 127 dupa care am dat cu amorsa si in ea am bagat umpic de pigment de la oskar,am dat primul strat de lavabila si a fost ok a acoperit bine dar cand am venit cu al doilea strat urmatoare zi pe unii pereti au aparut imediat un fel de scurgeri(a facut ceva reactie,parca sa strans lavabila).Precizez ca defiecare data cand dau cu aceeasi lavabila din galeata apare tot alta nuanta(am introdus pigmet oskar gri)lavabila este oskar superweis.Am mai observat ca dupa ce a inceput sa se usuce umpic urmatoare zi daca sterg lavabila cu mana acel loc ramane lucios fata de restul matuit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate primul strat de vopsea nu era suficient de uscat. Unele marci de vopsea lavabila necesita mai mult timp pentru uscare iar incaperea trebuie sa fie ventilata. Nu am folosit astfel de vopsea dar, am gasit fisa tehnica OSKAR-SuperWeiss, cititi cu atentie si poate gasiti ceva util despre aceasta vopsea lavabila antibacteriana. Bafta!

      Ștergere
    2. precizez ca primul strat a fost dat joi si mana a doua a fost data sambata,toate geamurile de la apartament sunt deschise,dar rigipsul este c-am rece banuiesc eu...

      Ștergere
    3. Eu ce pot spune?.. una e sa fii la fata locului, nu-mi dau seama ce se intampla. O greseala este ca puneti in amorsa pigment ceea ce nu este indicat dar nu cred ca asta este motivul. Scurgeri de lababila nu are cum sa apara, poate aplicati lavabila pulverizata si atunci cred asta ( eu nu recomand sa pulverizati vopseaua lavabila, vopsirea peretilor cu lavabila ( dupa parerea mea ) se face numai la trafalet, mai ales cand suportul vopsit este rigips ).

      De fiecare data cand vopsiti din aceeasi cutie apare alta nuanta?.. nu are cum sa se intample asta daca vopseaua este aceeasi, nuanta se schimba in caz ca nu amestecati lavabila foarte bine cu pigmentul sau daca adaugati apa ( in caz ca puneti putina apa lavabila isi schimba nuanta ).

      Sunt cazuri si cazuri. In functie de suport, vopsea, pigment, etc. Nici o lucrare nu seamana cu alta, orice meserias intampina probleme de la o lucrare la alta dar gasesti mai usor o solutie si iti dai seama usor ce trebuie facut cand esti la fata locului, foarte greu sa-mi imaginez care este situatia acolo la dvs.

      Ce este de facut? .. cumparati lavabila pentru inca o mana si vopsiti cu trafaletul, eu cred ca ati aplicat vopseaua pulverizata si din aceasta cauza aveti probleme.

      Ștergere
    4. a fost aplicata cu trafaletul,a venit un amic la mine care este si el mester si a spus ca nu a fost bine smirgheluita suprafata inainte de lavabila...Merci mult de sfat

      Ștergere
  34. Buna ziua am si eu o foarte mare problema .... am un apartament cu 3 camere si ne-am apucat sa-l zugravim .... am smirghelit peretii , am tras o mana de glet , lam smirghelit si pe asta .... am dat cu amorsa ..... am lasat sa se usuce cam o zi si dupa am inceput sa dam lavabilul tavanul alb si peretii maro . pe tavan era var si a mers bine lavabilul dar pe pereti am dat 2 maini de lavabil (pauza intre prima si a doua mana de lavabil aproximativ 36 de ore)si a ramas numai dungi si dungi unde mai deschis unde mai inchis si acuma dupa doua maini de lavabil sa-mi zica cineva ca pe pereti era huma si var peste care am tras glet .... acu stiu ca trebuia trasa jos si facut de la zero tot dar cand am inceput nu stiam,acum eu as vrea un sfat ce sa fac sa incerc sa mai dau o mana de lavabil .. poate cine stie iasa bine sau sa trag tot jos si sa incep de la zero cu peretii data huma jos tras glet si dat lavabil ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai incercati, curatati totul si aplicati glet pe suport curatat, desprafuit si amorsat pentru o zugraveala rezistenta in timp.

      Ștergere
  35. Buna ziua! Am renovat acum 3 saptamabii o camera. Mica ca dimensiuni. Roz si mov. Rozul l.am facut acasa cu pigment, iar movul cumparat gata facut. Ieri insa, fratele meu a aruncat cu apa pe peretele mov. Am zis ca se v.a usca, insa fara rezultat. Azi la fel de patat este. De la apa??.. ce pot face sa iasa? Daca dau cu apa la fel se pateaza. Precizez ca este peretele dupa balcon.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur a fost apa? Ce fel de pata a ramas? In caz ca peretele vopsit cu lavabila este udat cu apa curata, aceasta se usuca si nuanta vopselei revine la normal. Raman mici urme in caz ca peretele a fost prafuit dar nu are cum sa pateze apa curata.

      Ștergere
  36. Buna ziua,
    O intrebare de incepator... Am dat cu var lavabil toti peretii, cu exceptia tavanului. Unde am atins cu trafaletul de var pe tavan au ramas urme ca si cum ar fi ud... Precizez ca varul cat si tavanul au aceiasi culoare(alb), tanul este tavan fals si au trecut deja mai bine de 12 ore de cand am dat.
    Petele respective sunt uscate la atingere. Se usuca mai greu? Daca nu, cum pot remedia problema?
    Va multumesc!
    Lucian.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu stiu ce sa zic... nu inteleg prea bine intrebarea si ce fel de tavan fals aveti. In caz ca nu trebuia atins tavanul de ce ati facut-o? ..daca totusi ati atins cu lavabila de ce nu ati sters cu carpa umeda lavabila pe tavan atunci imediat cand era proaspat?

      Ștergere
  37. Buna ziua. Am o intrebare legat de aplicarea lavabilei pe pereti noi, gletuiti , care nu au mai fost vopsiti. Am amorsat cu amorsa Savana si urmeaza sa dau cu lavabila (un bej foarte deschis), tot Savana. La colturi si pe sub plinta tavanului am sa folosesc o pensula pentru primul strat.

    Intrebarea este: al doilea strat il aplic exact ca si pe primul? Adica intai dau cu pensula pe colturi si pe sub plinta si apoi cu trafaletul, sau este suficient sa intru cu trafaletul mai aproape?

    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Procedati in felul urmator. Folositi trafaletul, vopsiti un perete pana la colturi si bagheta ( cat mai aproape si cu atentie ) iar dupa ce peretele este gata vopsiti cu pensula ce ramane pana in bagheta si colturile interioare ( puneti vopsea intr-o cutiuta si folositi pensula cu latimea de 3, 4 cm.

      Dupa uscare se observa daca nuanta difera intre ce ati dat la trafalet si unde ati vopsit la pensula. Daca totul este ok, la a doua mana procedati in acelasi fel.

      Daca se observa diferenta de nuanta, la a doua mana trebuie sa vopsiti pra data la pensula pe colturi si pe langa bagheta, treceti cu un trafalet micut si acoperiti cat mai mult din ce ati vopsit la pensula, cat mai aproape de bagheta si colturi, iar restul de perete completati cu trafaletul normal ( totul se face pe ud, adica cate un perete nu taiati toate colturile camerei apoi sa veniti cu trafaletul pentru ca vopseaua aplicata cu pensula trage si nu e bine ).

      Sper sa reglati cat mai bine grosimea vopselei cu absorbtia suportului astfel sa nu faceti lavabila prea groasa sau prea subtire. Se dilueaza cu apa curata. Bafta!

      Ștergere
  38. am de zugravit camera copilului si este plina de picturi care mai de care carioca creioane colorate creioane cerate... este marfa ce crezi ca este de facut ? sau ce vopsea imi recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
  39. ca sa poata astupa tot!

    RăspundețiȘtergere
  40. Cum pot acoperii uniform peretii colorati acum cu var alb

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti lavabila colorata pe pereti si doriti sa vopsiti tot cu lavabila dar alba, sau sa varuiti cu varul clasic peste vopseaua lavabila?

      Ștergere
  41. va rog sa ma ajutati cu un sfat, am lipit tapet in odaie si au aparut pe suprafete destul de mari niste pete galbene. Cum as putea sa acoper aceste pete? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu se spala tapetul, probabil aceste pete au iesit din tencuiala ( funigina umeda de soba sau mai stiu eu ce, ceva care pateaza si patrunde prin glet si tapet ). In acest caz trebuie desfacut tapetul pe acea portiune, curatati bine gletul dupa ce umeziti cu apa calda, amorsati gletul, vopsiti portiunile unde gletul este patat ( vopsea in diluant ) iar cand vopseaua este foarte bine uscata lipiti tapet acelasi model.

      In caz ca, dupa ce dati jos tapetul observati ca gletul este curat, nu are pete, inseamna ca pata pe tapet a venit din exterior ( a fost stropit tapetul sau a prins igrasie ) si nu este nevoie sa vopsiti gletul. Sper sa aveti sau sa mai gasiti acelasi model de tapet.

      Ștergere
  42. Buna ziua. As vrea sa schimb culoarea in dormitor si sa dau iar cu lavabila. Trebuie dat neaparat cu amorsa din nou? Mentionez ca acum in camera nuanta este un roz pal, atat peretii cat si tavanul si as vrea sa dau tavanul cu alb si peretii cu rosu tot lavabila. Ca nuanta de rosu pe care as vrea sa fac nu am gasit decat la Oskar, dar nu am citit prea multe despre ea. Ce ati putea sa-mi recomandati?
    Va multumesc, o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomand sa cumparati lavabila gata colorata cu ajutorul calculatorului. In functie de marca de vopsea veti primi si amorsa ( cititi pe ambalaj cata apa se adauga in amorsa ). Inainte de amorsare spalati peretii cu apa curata ( rece ) de la robinet in care adaugati putin detergent pentru vase. Folositi o bucata de carpa absorbanta, care nu lasa scame.

      Ștergere
  43. Scuzati deranjul,
    Am citit cu nesat tot editorialul dumneavoastra, si de asemenea intrebarile si solutiile de pe acest site.
    Am si eu o situatie care in anumite puncte seamana cu situatii expuse de dumneavoastra.

    1.Vorbim despre o garsoniera, care pe o latura a camerei are un perete fals, cu rigips pe schelet metalic, in care am facut 2 decupaje.
    Partea de reparatii si de finisaje cu gletul imi ies, deoarece imi place sa finisez, problema apare la vopsirea peretelui. Imi apar mai multe nuante, desi tin sa mentionez ca am folosit lavabil diluat 10% ca prima mana, si apoi lavabil nediluat.
    Cred ca am uitat cativa pasi! Acum vazand ce scrieti dumneavoastra aici pe site.
    As fi recunoscator daca mi-ati explica ce anume am omis.

    RăspundețiȘtergere
  44. Pe caldura asta cand orice suport absoarbe foarte tare dati lavabila nediluata? Cititi pe galeata cata apa trebuie adaugata pentru a doua mana.

    Racoriti peretele inainte, cu bidibea si apa rece curata de la robinet. Aplicati cu bidineaua apa pe toata suprafata peretelui in plin, cum ati amorsa. Lasati sa traga si vopsiti cu lavabila. Introduceti o coada de mop sau matura in trafalet si rulati de la tavan pana la pardoseala fara intrerupere. Pana nu trage vopseaua aplicata cu trafaletul completati restul la pensula. Cand vopsiti un perete trebuie sa mearga repede treaba nu lasati portiuni sa traga apoi veniti cu alt strat peste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt de parere ca marginile si colturile trebuie facute intai, apoi dat cu rola mare de sus pana jos, cu multa vopesea, diluata 20% (in functie de marca). Daca facem marginile dupa, se vad urme. Finisajul trebuie sa fie cu rola mare. Are alta textura si alta presiune - as recomanda una de 12 inch, cu prindere pe ambele parti, pentru evitarea urmelor.

      Ștergere
  45. am incercat sa vopsesc camera in negru. problema e ca nu a iesti nici culoarea neagra dar au ramas si foarte "patati" peretii in multe locuri. ca si cum ar fi umezeala sau "petele" ar fi dintr-o alta vospsea, culoare mai inchisa. imi puteti spune din ce cauza au ramas "petele" (diferentele de nuanta) si cum as putea remedia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gletul trebuie slefuit in totalitate chiar daca observati ca sunt portiuni unde a iesit destul de bine din gletiera ( ma refer aici la portiunile unde spuneti ca au ramas pete de parca ar fi fost peretele umed ).
      Culoarea neagra este pretentioasa si este obligatoriu sa o cumparati colorata nu sa colorati dvs. acasa. Amorsa trebuie sa corespunda cu producatorul vopselei lavabile pe care o aplicati si cititi pe galeata cata apa trebuie sa adaugati ( respectati instructiunile scrise pe eticheta vopselei lavabile ).

      Ștergere
  46. care lavabila e mai buna ? am vazut urmatoarele lavabile in dedeman la pretul de aproximativ 80 de ron la 15 l / 25 kg
    Vreau sa zugravesc o camera care a mai fost zugravita

    1. VOPSEA LAVABILA DANKE INTERIOR 15L + AMORSA 4L ( Suprafata de acoperire (mp/strat): 150 )
    2.Vopsea lavabila Innenweiss interior 15 l + amorsa 4l (Suprafata de acoperire (mp/strat): 195 - 225 )
    3.Vopsea lavabila Sticky interior 15 l ( Suprafata de acoperire (mp/strat): 120 - 192 )
    4.Vopsea lavabila Weiss ( kober ) 15 l + 1 l solutie antimucegai ( Suprafata de acoperire (mp/strat): 110 - 150 )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Innenweiss este alegerea mea. In caz ca intrebarea era pusa acum cativa ani, raspunsul meu era altaul.

      Ștergere
    2. ati folosit-o si ati fost multumit sau ?
      vreau sa o si colorezi

      Ștergere
    3. Am folosit si folosesc dar numai pentru alb si nuante deschise.

      Ștergere
    4. Acum Putei gasi Dulux in Romania. Va recomand ci toata increderea Dulux, Dar numai varianta Trade (nu cea din universul culorilor). E cam 120-150 de lei culoarea la 5l, in functie de baza.

      Ștergere
  47. Am parchet de acela vechi vreau sa il slefuiesc si sa il dau cu bait si dupa aceea cu lac
    Am vazut bait care este mai bun pe baza de apa sau pe baza de lac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rectific,pe baza de ulei nu de lac

      Ștergere
    2. Rar am intalnit sa execut asemenea lucrare si am folosit badulac cu intaritor, gata colorat.

      Ștergere
  48. eu am in bucatarie peretele jumatate ulei, jumatate lavabil, separate printr-o dunga. am refacut lavabila si nu stiu cu ce si cum sa refac dunga(maro), ca s-a zdrelit de la scociul de hirtie. cica nu se mai poarta dunga, dar asta e, merg asa ca nu am ce face altceva(zic eu).
    astept un sfat, multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-un borcanel puneti cateva linguri aracet si cateva linguri apa. Dupa amestec turnati doua lingurite oxid galben sau rosu. Amestecati continutul foarte bine si reglati grosimea cu apa in timp ce amestecati. Cu acest amestec de aracet, oxid si apa trasati linia, problema este ca trebuie sa reglati bine grosimea continutului ( nu trebuie sa fie prea subtire dar nici prea groasa ).

      Normal linia trebuia trasata inainte, dupa ce ati vopsit cu lavabila partea de sus iar cand veneati cu vopseaua, mergeati cu pensula usor la linie. Dupa ce trasati linia, lasati oxidul cu aracet sa se usuce bine si mai dati o mana de vopsea la pensula sub linie ( un lat de pensula ).

      Ștergere
  49. Am dat nu mov inchis , dar a iesit cu urme albe , pe la colturi si nu numai.
    Acum vreau sa fac o nuanta mult mai deschisa si ma gandeam daca iesie in 2 straturi sau nu?!! (lila deschis peste mov inchis spre albastu)???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acopera din doua maini daca lasati prima mana de lavabila sa se usuce foarte bine.

      Ștergere
  50. Am dat cu vopsea pe baza de var fresco si toata iese cu urme,se vad urmele cum am dat cu rola.din ce cauza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil nu ati intins vopseaua bine. Nu am folosit acest produs pana acum.

      Ștergere
  51. Am dat cu savana de ext pe un gard tras in tinci knauf si tot a ramas patat dar nu toate intervalee.culoarea a fost maro inchis ,pe calculator. De ceee

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil nu a acoperit cum trebuie. Mai vopsiti o mana si trebuie sa iasa bine.

      Ștergere
  52. buna seara, am aplicat pe perete lavabila de proasta calitate si dupa uscare vad ca se strege lavabila . pot sa fac ceva sa nu se mai stearga exceptand cazul in care sa nu dau cu o alta lavabila de calitate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa parerea mea nu aveti alta varianta, trebuie sa vopsiti peretii cu vopsea de buna calitate dupa ce spalati peretii cu apa calduta in care adaugati putin detergent pentru vase, foarte putin sa nu faca spuma ( trebuie spalat pana nu mai iese lavabila in apa ), dupa uscare amorsati si vopsiti.

      Nu incercati amorsarea pana nu spalati peretii.

      Ștergere
    2. Am placat o camera cu rigips si am dat cu banda si 2 maini de glet la imbinari, dupa care meseriasul a dat cu lavabil mov si a pus amorsa direct in lavabil , dar unde a fost glet este mai deschis iar unde nu este glet a iesit mai inchis . ce este de facut in aceasta situatie este patat

      Ștergere
    3. Amorsa se prepara doar cu apa rece, curata si se adauga apa dupa cum scrie pe ambalajul produsului. Probabil diferenta de nuanta este din cauza suportului. Suportul, pretele placat cu rigips, nu absoarbe uniform.

      Este normal sa absoarba mai tare zonele gletuite si din aceasta cauza se foloseste amorsa, amorsa face suportul sa absoarba uniform. Nu ramane acum decat sa vopsiti in continuare, o mana sau doua pana iese bine. Nu trebuie sa va faceti probleme pentru ca meseriasul trebuie sa rezolve cum stie el aceasta situatie.

      Ștergere
  53. Buna ziua,
    Mi-am renovat apartamentul cu o firma renumita, ca sa nu am probleme. Dar...de ce te temi, de aceea nu scapi. După 2 mâini de lavabila Oskar SuperWeiss, au rămas pe alocuri pete galbene, neacoperite zic eu, iar pe alocuri, pete mai argintii( probabil cu mai mulți ioni de argint, dacă chiar conține așa ceva aceasta vopsea). Ce credeți ca ar trebui sa fac? Sa pun meseriașii sa dea a treia mâna tot cu Oskar, sau cu altceva? Pot sa dau de exemplu cu Savana, ca am ouzit ca e foarte buna, dar după ce am dat cu Oskar.
    Va mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  54. Buna seara !
    Am facut o boacana si as dori un sfat pentru remediere. Am amorsat un perete cu amorsa Danke nediluata. Dupa uscare am continuat cu var lavabil Danke dar dupa uscare am descoperit urmele de siroaie ale amorsei. Am smirgheluit ,am amorsat , am revenit cu varul lavabil binenteles dupa ce s-a uscat amorsa. In continuare apar acele urme. Niste solutii profesioniste doar de la d-voastra pot primi. Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu o mica pbl?
    Am un perete pe care l-am curatat-avea huma. Am dat 2 straturi de glet cm 127 +o mana de lavabila colorata bej. Abia cnd s-a uscat lavabila am obs foarte mici denivelari observabile doar de aproape. Par sa fie din glet. Care ar fi cea mai buna solutie? Sa incerc cu smirghel sa indrept apoi mai dau o mana/2 de lavabila? Mie teama sa nu iasa patat.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna ziua, Dane. Am o intrebare: mi-am varuit singura o camera si la prima mana am respectat toate indicatiile de pe galestusa de lavabila (Oskar), dar a mers extrem de greu cu intinderea ei pe pereti, probabil si pt ca pe ei a ramas de zeci de ani de zile un bob de orez care n-a mai fost dat jos. La mana a doua am pus apa mult mai multa decat cele 10% permise. Vopseaua s-a fluidizat si varuitul a mers foarte bine si repede. Peretii sunt uniformi, nu prezinta defecte. Dar la ce ma pot astepta in timp? Ce se poate intampla datorita faptului ca am diluat cu cca 40% apa, vopseaua lavabila (care altfel mie mi s-a parut extrem de vascoasa)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se va intampla ceva rau. Este recomandat sa diluati mai mult lavabila cand vopsiti pereti batuti in calciu.

      http://www.meserie.info/2013/10/reparatii-pe-calciu.html

      Ștergere
  57. Bună! Vreau să vă întreb și eu care este cel mai potrivit anotimp pentru a da culoare într un apartament?Contează ca vreau să iau o echipa acum, iarna? Va mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  58. mai, iunie, iulie, august sunt lunile cele mai potrivite pentru zugravit.

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna...bucatarie vopsita în lavabil piersica...tavanul decorat cu stropi de cafea datorita indemanarii mele....acum vreau sa vopsesc toată bucătăria în aceeași culoare...unde am spălat cafeaua a rămas mai deschis la culoare..credeți ca se va acoperi uniform după o mana..doua de lavabil?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna ziua! Vreau aa schimb culoarea intr-o camera care este portaocalie. Problema e ca vreau sa dau cu lavabila alba. Ce trebuie sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreau sa zugravesc in alb peste culoare, cum procedez?

      Chiar daca vopsiti culoare peste alta nuanta sau pastrati culoarea nu trebuie sa facem nimic diferit. Procedam in acelasi mod. Singura diferenta este ca ar fi bine sa folositi lavabila de calitate, cu putere mare de acoperire. Sunt multe marci de lavabila foarte bune, care acopera destul de bine si din doua maini, din pereti colorati, obtinem alb curat.



      Spalati putin peretii, amorsati cu amorsa aceeasi marca cu lavabila cumparata, aplicati o mana de lavabila alba cu trafaletul. Dupa prima mana trebuie sa aerisiti si sa uscati foarte bine peretii camerei. Incercati sa eliberati camera pentru aeraj bun. Cu cat vopseaua este mai uscata cu atat acopera mai bine. Vopsiti a doua mana si in caz ca dupa uscare nu sunteti multumit de rezultat, vopsiti si a treia mana. Asta e tot.

      Ștergere
  61. buna,
    as dori sa-mi spuneti care este cea mai buna marca de lavabil culoare alba.

    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  62. Va salut.
    Va rog sa-mi raspundeti daca aveti timp: am peretii vopsiti cu lavabil alb. Cand meseriasii au zugravit era frig si astfel cred eu ca lavabila s-a branzit pe pereti(adica nu este fina ca o foaie de hartie ,ci are porozitati neplacute privirii si care se simt la atingere).
    Acum as vrea sa zugravesc eu singur... Cum as putea sa fac sa-mi iasa peretii gen coala? Mai trebuie sa dau amorsa?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  63. Va salut.
    Va rog sa-mi raspundeti daca aveti timp: am peretii vopsiti cu lavabil alb. Cand meseriasii au zugravit era frig si astfel cred eu ca lavabila s-a branzit pe pereti(adica nu este fina ca o foaie de hartie ,ci are porozitati neplacute privirii si care se simt la atingere).
    Acum as vrea sa zugravesc eu singur... Cum as putea sa fac sa-mi iasa peretii gen coala? Mai trebuie sa dau amorsa?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deschideti geamul larg, slefuiti peretii foarte bine ( daca aveti un slefuitor cu vibratii este mai usor ), folositi masca, dupa slefuire in umbra unui bec sau lampa de lucru trebuie sa maturati peretii de praf, verificati si daca aveti de facut retusuri folositi ipsos de imbinari super rigips, amorsati si retusati, slefuiti reparatiile, desprafuiti peretii, maturati incaperea si inlaturati praful, amorsati la bidinea cu amorsa aceeasi marca cu vopseaua lavabila toata incaperea ( amorsa se da in plin, peretele sa fie imbibat bine dar sa nu lasati scursuri - dare de amorsa ), adaugati apa in amorsa dupa cum scrie pe eticheta amorsei, dupa uscare vopsiti doua maini cu vopsea lavabila, folositi trafalet si pensula, tocaria se sterge imediat ce este atinsa cu vopsea, cu carpa umeda. Cam asta e tot in mare dar una e sa fii la fata locului. Sper sa va ajute cu ceva cele spuse mai sus. Spor la treaba!

      Ștergere
  64. salut! am vopsit cu lavabil e aceasi culoare toata camera problema e ca colturile se vad mai inchise..am folosit trafalet de colturi un perete sa vad diferenta am dat 2 maine si restu doar o mana e acelasi lucru dar colturile se vad mai inchise!! de ce?

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna seara,

    Va rog sa mă ajutați să înțeleg de ce nu reușesc să văruiesc fara brazde de sus până jos, cu pistolul de vopsit. Am setat pistolul pe treapta de mijloc, am incercat sa dau cat mai apropiate brazdele,dar după ce a început să se usuce, când ma uit din lateral se vad urme. Mai pot face ceva acum?
    Mulțumesc,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  66. Bună, acum 4-5 ani am zugrăvit holul cu lavabil teflonat culoare mai inchisa. In timp au început sa apară pete pe porțiuni dese, ca și când e stropit cu un praf alb sau ca se decolorează vopseaua. Arata urat și nu se duce nici la spălare. Vrem sa zugrăvim cu lavabil normal. A fost prima data când am folosit teflonata, cu cele normale nu am pățit niciodată pana acum.Oare o sa iasă acele pete din nou sau trebuie cumva curățați pereții? Mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi dau seama din ce cauza au aparut acele pete de care vorbiti. Daca va amintiti ce marca de vopsea ati folosit inainte de teflon, amorsati ( folositi amorsa aceeasi marca producator ) si vopsiti doua maini. Nu cred ca vor fi probleme.

      Vopsea lavabila fara teflon se poate aplica peste vopsea lavabila cu teflon, fara probleme.

      Ștergere
  67. Buna. Am cumpărat un apartament in care nu s a mai zugravit de 40 ani. Peretii sunt maro la propriu. S a dat amorsa .Au iesit pete prin gled si finisaj. Ce e de facut?

    RăspundețiȘtergere
  68. Buna ziua
    Am dat cu lavabil in mansarda la o temperatura de peste 25 de grade si mi a ramas cu umbre pe tavan
    Manasrda o fost zugravita acum 7 ani in lavabil
    Am folosit lavabila de la savana
    La lumina zilei se vede cum am dat cu trafaletul si nu sa intins peste tot uniformcu toate insistențele
    Un sfat va rog
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere