Cum se repara peretele cu ipsos

In acest scurt tutorial vorbim despre cum se fac reparatiile cu ipsos. Pentru reparatii cu ipsos avem nevoie de: un cancioc, spaclu, pensula, cater, plasa de fibra si bineinteles, ipsos. Dupa ce reparatia cu ipsos este uscata, aplicam o mana de glet pentru finisaj. Nu folositi ipsos vechi. Mai jos detalii despre cum se face reparatia, aveti si un scurt tutorial video.

Cum se face ipsos si cum reparam

Prepararea ipsosului pentru reparatii se face in cancioc, ipsosul este rapid si trebuie preparat atat cat credem ca putem lucra. Preparam o pasta de ipsos in cancioc ( vezi in videoclip ), si dupa ce udam peretele aplicam o mana de ipsos.
Pe ipsosul proaspat se lipesc bucati de banda fibra. Peste banda mai tragem o mana de ipsos.
cum se repara cu ipsos peretele
ipsosul in canciocchips in cancioc
reparatia pereteluireparatie cu ipsos
 Glet peste reparatia cu ipsos
Cand ipsosul este uscat trebuie sa dam o mana glet pentru finisaj. Cu gletiera intindem glet pe reparatie. Dupa uscarea gletului se freaca usor cu smirghel de 120 si se amorseaza. Peretele este pregatit pentru vopsire.
gletului pe reparatiireparatie in perete
Reparatia cu ipsos se poate face si fara banda de fibra, banda de fibra armeaza si leaga ipsosul astfel fisurile in perete au sanse slabe sa apara.
Daca lucrati greu ipsosul si acesta incepe sa se intareasca in cancioc, nu adaugati apa. Aruncati si preparati alt ipsos.
reparatie lavabila trafaletperetele reparat vopsit
Articole Similare:

10 comentarii:

  1. Foarte util tutorialul. Am si eu o intrebare: pentru reparatii de acest gen la tavan se procedeaza la fel? Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti repara in acelasi fel si pe tavan dar in caz ca pica din tencuiala si adancitura reparatiei este mai mare de 5 mm. e bine sa faceti reparatie cu multibat si nisip. Dupa uscarea materialului aplicati plasa de fibra cu adeziv pentru polistiren sa nu apara fisuri ( treceti cu plasa si adezivul 5 cm. peste tencuiala veche ). Bafta!

      Ștergere
  2. Buna ziua
    ma numesc Marina si am si eu citeva intrebari cine ma poate ajuta cu citeva raspunsuri.Vreau sa vopsesc usa de la intrare pe interior in alb ea fiind deja vopsita cu vopsea in lak de culoare portocalie .Ce trebuie sa fac fara a mai da o jos si ce pasi trebuies sa urmez.A doua intrebare este:Pe holul de la intrare acum un an am zugravit in calciu mic dar cu rolul si au a iesit in pete se vede foarte naspa si as vrea sa dau cu lavabila cu pompa peste calciu pentru a acoperii petele .Se poate face acest lucru ,fara a mai curata peretele de calciu si asa mai departe.
    Astept un raspuns .
    Va multumesc

    Marina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luati o carpa curata si uscata, inmuiati in diluant si stergeti vopseaua veche de urme grasime si praf. Cumparati vopsea alba si vopsiti usa in mai multe straturi pana se acopera portocaliul foarte bine. Intre straturi trebuie sa lasati cel putin 10 ore pentru uscarea vopselei.

      Daca vreti sa aplicati lavabila peste calciu e bine sa amorsati peretii mai inainte cu bidineaua. Dupa uscarea amorsei aplicati lavabila, am scris despre asta aici.

      Cititi mai multe articole pe blog daca aveti nevoie de informatii. Bafta!

      Ștergere
  3. Buna ziua. Recent am refacut complet instalatia electrica in aparatament (am trans cabluri noi prin santuri noi, inclusiv cabluri de date si tv). In urma acestei operatii am acum foarte multe fisuri (gauri mari de adancime 3 - 4 cm, lungime 2 metri si latime cam 3-5 cm). Problema e ca nu stiu exact ce sa folosesc ca sa repar: ipsos, mortar CD25, multibat? Dupa asta banuiesc ca trebuie sa folosesc plasa impreuna cu CT126/CT127. Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Decuplati tensiunea, udati cu apa, reparati cu ipsos, adeziv pentru polistiren si plasa dupa care urmeaza glet sau tinci.

      Ștergere
    2. Multumesc frumos pentru raspuns.

      Ștergere
    3. Buna ziua,
      Cum trebuie folosit adezivul de polistiren
      Sau mai bine zis care ar fi pasii de aplicare.
      Va multumesc

      Ștergere
    4. Adezivul pentru polistiren se prepara dupa instructiunile etichetate pe ambalaj [ apa curata, presarati praf adeziv, amestecati cu melcul si aplicati cu gletiera metalica ]. Daca aveti de reparat si doriti sa reparati cu adeziv trebuie sa preparati materialul cat mai gros. Dupa uscare mai aplicati o mana de adeziv cu plasa de fibra peste reparatie.

      Ștergere
  4. Bună ziua.Este prima dată când cer astfel de sfaturi.Vreau sa fac curățenie in casa bunicilor ,pereții sânt făcuți din cărămidă dar tencuiți cu pământ ,tavanele sânt din lemn ,casa s a păstrat f bine ,nu am schimbat nimic dar am avut grijă sa nu se deterioreze rău. Crăpăturile din interiorul pereților ii voi repara după metoda ipsos pe care ați pteezentatat o ,încet dar cred ca pot .O cameră a avut colțurile f crăpate si nu am știut de site ul dvs si am umplut cu : mortar făcut de mine cu cantități egale dar anul ăsta a crăpat din nou colțurile .cum repar ?? Voi fol din nou metoda ipsos peste vechea reparație sau trebuie sa curăț puțin locul unde este crăpat si aplicat Metida ipsos?? Pereții ii voi curăța de varul vechi ?? sau văruiesc peste cel vechi ? Cum sa văruiesc frumos, uniform si sigur ca nu iese in ape sau cu pete???Am cumpărat si glet prt finisaj in iunie 2019 sacul de 5kg îmi ajunge ptr două camere mari ,nu cred ca se va deteriora pana in august este sigilat și păstrat intr- un loc uscat si întunecos ,am citit cum se fol ,dar nu am uneltele necesare cum il amestec ??? După cât timp după gletuire voi vărui peretele??aici nu am înțeles .ar fi bine cu ajt sfaturilor dvs sa reușesc sa fac eu curățenie in casa bunicilor atât sa pot sa fac ptr ei doar unul mai este în viață. Nu am experiență in domeniu este prima dată. Mulțumesc mult

    RăspundețiȘtergere