Vopsirea usilor nuante degrade

Am promis in articolul despre repararea si vopsirea usilor de interior, ca am sa vorbesc despre vopsirea usilor in nuante degrade. In acest articol arat cum vopsim usile interioare in nuante diferite de culori si cum se face combinatia nuantelor. Pentru vopsirea usilor am folosit vopsea alchidica pe baza de diluant.

Degresarea usilor. Inmuiati o carpa absorbanta in diluant, stoarceti si frecati bine suprafata usilor. Insistati mai mult pe langa manerul usii. Astfel vopseaua veche se curata de praf sau alte urme si va fi pregatita pentru vopsire.
Fontul usii
Aplicam o mana, chiar doua de vopsea pentru a acoperi modelul vechi. Daca usa a fost vopsita simplu o mana de vopsea e suficienta.
font vopseavopsea usa
Pregatirea vopselei pentru degrade
Pentru a combina nuantele pe suprafata usii este obligatoriu sa adaugati ulei de gatit in vopsea. Acesta incetineste uscarea vopselelor, da luciu si se intinde mai usor la pensula. Adaugati doua linguri ulei de gatit si doua linguri diluant la 1 kg de vopsea. Amestecati foarte bine continutul.
vopselediluarea vopselelor
Scule necesare
Avem nevoie de cate o pensula mica pentru nuante, rola burete cu tavita, pensula lata pentru intinderea si combinarea nuantelor de vopsea ( foarte important aceasta pensula trebuie sa fie noua ).

Vopsirea usilor in combinatii de culori

Cu buretele rola aplicam font de culoare ( in cazul meu a fost alb ) pe o suprafata cu 10 cm mai mare decat facem degradeul. Vopseaua trebuie aplicata in plin ( daca e prea in plin se va scurge, daca e prea intinsa trage mai repede iar combinatia de culori nu va avea rezultate bune ).

Aplicati cu pensulele mici nuantele dorite. Se poate face un degrade din maxim sase nuante. Eu am ales trei nuante pentru ca nu aveam pensula mai lata. Sa urmariti videoclipul de mai sus.

Intinderea vopselelor se face cu pensula lata. Inmuiati si stergeti bine parul pensulei late in nuanta fontului - in cazul meu alb - apoi intindeti vopseaua de sus in jos si invers pana combinatia capata rezultatul dorit. Pensula trebuie sa depaseasca nuantele din margine cu 1 cm.
usa sufragerie vopsitausa camara vopsita
Foarte important este sa nu mai introduceti pensula lata in vopsea, doar prima data ( asta sa inmuiati parul uscat ), dupa aceea nu se mai baga in vopsea. Nuantele raman pe parul pensulei si trebuie sa o folositi in acelasi sens.
vopsirea usilorvopseaua veche
Cam asta a fost cu vopsirea usilor in degrade sau nuante diferite de culori. Eu zic ca par mult mai interesante usile vopsite astfel.
usa baie vopsitausa dormitor vopsita

Articole Similare:

2 comentarii:

  1. Nu am inteles in care vopsea trebuie adaugat uleiul, in cea de fond, alba in cazul de fata, sau in cea cu care dam nuantele de degrade

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uleiul se adauga in toate nuantele dar nu prea mult, la un kg vopsea doua linguri si amesteca bine.

      Ștergere