Cum indepartam tapetul vechi, metode si unelte

Metode de inlaturare tapet. In acest articol veti vedea mai multe moduri prin care dezlipim tapetul vechi. Cateva tutoriale video gasite pe Youtube ne ajuta sa intelegem mai bine, vizualizati videoclipurile acestui articol.

Prima metoda de indepartare a tapetului. Aceasta metoda o aplicam eu. Cu bidinea si apa calda inmuiem bine tapetul. Aplicam doua trei maini de apa calda cu sapun ras. Dupa 20 minute mai dam o mana de apa calda cu bidineaua dupa care raschetam cu spaclul. Desfaceti tapetul de sus in jos cu spaclul, fasie cu fasie. Dupa curatarea tapetului inlaturam orice urma de adeziv pentru tapet lipita pe glet. In functie de adezivul folosit la lipirea tapetului acesta face munca mai grea sau mai usoara.

Alte metode de eliminare tapet

Aceste metode nu sunt incercate de mine dar din cate imi dau seama sunt mai bune. Aceeasi metoda pe care am descris-o mai sus numai ca inainte sa inmuiem tapetul, acesta este intepat. Inteparea tapetului permite patrunderea apei sub acesta si inmoaie mai repede si mai bine adezivul.

Aceasta unealta de intepat tapetul o puteti comanda la eBay ( am cautat si ales din produse pe cea mai convenabila la pret ). Daca nu aveti cont sau nu stiti cum sa cumparati pe eBay, vizualizati tutorialul video foarte bun realizat de Cristi, dupa care reveniti la link-ul meu cu produsul ( aveti grija, acelasi produs il gasiti mai ieftin dar costul de livrare este foarte mare ).
cum dezlipim tapetul

Alta metoda este desfacerea tapetului cu abur. In urmatorul videoclip vedeti cum se elimina tapetul cu ajutorul unei masini cu abur ( cineva intreba la comentariile videoclipului daca merge cu fierul de calcat, nu cred ca merge ).  Sper ca am fost de ajutor, cel putin aveti mai multe idei despre cum se da jos tapetul vechi.
Articole Similare:

3 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Imi puteti spune cum se indeparteaza tapetul aplicat pe placile de rigips, nu se dezlipeste cu hartia rigipsului?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca se ia din hartie care este problema? Amorsati si gletuiti. Este posibil sa aveti placile de gips carton vopsite cu vopsea lavabila si peste vopsea sa fie lipit tapet, eu asa procedez.

      Ștergere
  2. Buna ziua,înțeleg că se poate folosi una din aceste metode și pentru dezlipirea tapetului de pe gips carton. Corect?

    RăspundețiȘtergere