Curatare rosturi gresie si scoaterea distantierelor

Daca la faianta ati scapat usor de distantiere si adezivul iesit din rosturi, la gresie este mai dificil. Spun ca e mai dificil pentru ca distantierele si adezivul la faianta se poate curata seara dupa ce am placat peretele cu faianta. La gresie nu se poate in aceeasi zi pentru ca nu putem calca pana a doua zi si adezivul incepe sa se intareasca intre rosturile gresiei.

In acest articol vreau sa arat cum scap eu de aceste distantiere fixate intre colturile placilor de gresie si cu ce curat mai usor adezivul aproape intarit, iesit prin rosturile placilor.
curatare gresie adeziv rost
In primul rand sa va arat ce folosesc pentru aceasta actiune. O panza bomfaier pentru metal, o surubelnita dreapta si un patent.

Trebuie sa stiti ca la placarea gresiei nu trebuie lasate urme de adeziv pe suprafata placilor de gresie. Adezivul iesit se aduna cu spaclul si se sterge cu carpa umeda imediat. Tot ce ramane este in rostul placilor. Acest adeziv trebuie curatat a doua zi dupa ce am pus gresia.

In primul rand trebuie sa scoatem toate distantierele dintre colturile placilor de gresie. Daca avem spatiu gol la unul din capetele distantierului, introduceti surubelnita dreapta si trageti in sus. Este posibil sa iasa distantierul sau se indoaie capatul distantierului. Daca s-a indoit in sus il prindeti cu patentul si trageti.

Daca nu avem capat distantier liber, eliberati unul prin frecarea adezivului cu panza de bomfaier. Frecati cu panza si adezivul se macina, agatati si trageti distantierul in sus, prindeti cu patentul si scoateti afara distantierele dintre colturile gresiei. Sa nu sprijiniti patentul pe gresie cand trageti de distantier.
scot distantierdistantiere fixate
scoaterea cruciulitelortragerea cruciulitelor gresie
Dupa ce scapati de toate distantierele urmeaza sa radem adezivul din rosturi. Cu panza de bomfaier si o carpa pe panza radem usor adezivul aproape intarit. Panza trebuie tinuta cu zimtii spre noi si tragem usor spre noi iar adezivul se macina. Nu apasati tare, lasati sa taie dintii panzei. Cand panza se ascute in capat, prindem capatul panzei cu patentul si rupem o bucatica din panza. Indreptati colturile cu ajutorul patentului si continuati sa razuiti adezivul dintre placi.

Miscarile se fac spre noi, apasand usor pe panza si foarte important este sa tragem pe marginea placii din dreapta, apoi pe cea din stanga. Tot asa pana eliberam adezivul la adancimea placilor, curatam cat tine grosimea placii de gresie, nu trebuie sa frecati pana ajungeti la sapa.
cum razui adeziv gresiecum curat adeziv intarit
La colturile placilor de faianta trebuie mare atentie. Sa nu loviti ca sare smaltul sau coltul, din aceasta cauza spun sa frecati usor si nu apasati tare, lasati panza sa taie.

Dupa curatare trebuie sa inlaturam nisipul cu matura dintre rosturi. Dupa ce maturati folositi un aspirator si cu teava aspirati pe toate rosturile gresiei. Am curatat, ramane sa stergem. Rosturile trebuie sterse cu carpa uda. Umeziti o carpa, o stoarceti si stergeti foarte bine suprafata gresiei dar mai ales rosturile pe care mai ramane adeziv. Frecati rosturile cu carpa pana totul este curat fara urma de adeziv. Rosturile sunt pregatite pentru adaugarea chitului de rosturi.
curatarea gresiei
Articole Similare:

2 comentarii: