Cum se aplica glet

Pentru a da cu glet avem nevoie de gletiera metalica, spaclu 10 cm, spaclu 2 cm. Cu spaclul de 10 cm. punem glet pe gletiera si intindem gletul pe perete. Cu spaclul de 2 cm. intindem gletul pe langa tevi sau prin locuri in care nu se poate folosi gletiera sau spaclul de 10 cm.

Am vazut ca multi folosesc mistrie. Cand dam glet folosim manusi. Sa vedem cum se gletuieste. In primul rand punem scoci de hartie pe tocuri. Scociul trebuie lipit pe tocul curat cu atentie, in asa fel in cat marginea dinspre perete sa fie dreapta. Prima data gletuim tavanul iar apoi peretii. Cand ne apucam de tavan, il terminam si abia dupa gletuim peretii.
La pereti gletuim in felul urmator: ne apucam de la un colt. Luam doua taburete. Pe unul punem galeata si pe unul ne urcam. Gletuim partea de sus apoi partea de jos, dupa care mutam taburetele.

prima mana glet pereti gletuiti

Intinderea gletului, pereti si tavan

Gletul trebuie intins uniform cu gletiera fara a freca prea mult stanga dreapta ( se pune cate putin glet pe gletiera si aplicam pe suport. De preferat este din doua trei miscari stanga, iar apoi trecem cu gletiera peste el de la dreapta de cateva ori,.Punem glet si continuam mai departe..)

Aplicati o mana de glet toata camera si lasati gletul sa se usuce bine pana a doua zi. Peste noapte lasati geamul rabatat pentru aerisire ( se va forma abur ). A doua zi aplicam a doua mana de glet. Trebuie sa fim mult mai atenti la ultima mana de glet. Aceasta a doua mana trebuie sa iasa cat mai bine. Tot asa se procedeaza. Primul tavanul . La spaleti folositi spaclul de 10 cm.
Cam atat despre aplicarea gletului. Daca am omis ceva sau daca sunt intrebari mai vorbim la comentarii.

Daca considerati ca este nevoie si de a treia mana de glet, se poate aplica fara probleme. Depinde pe ce suport aplicati gletul, cat este de poros ( cum ar fi tencuiala, unde s-a folosit nisip mai mare ).

cum se da glet
Articole Similare:

120 de comentarii:

  1. e bine de gletuit cu super rigips ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. E foarte bun, imi amintesc cand a aparut prima data lavabila in zona unde locuiesc eu, am gletuit o camera cu super rigips ( nu gaseam glet iar gletul de ipsos se lucreaza greu ). A iesit destul de bine, diferenta e ca te duce putin mai scump decat in glet si e mai pretentios la slefuit.

      Ștergere
  2. Salut,am o problema cu peretele din sufragerie cel cu geamul ,a facut condens si egrasie ,am curatat tot,am dat cu glet si lavabila si sa unflat ce trebuesa fac?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna. se poate gletui polistirenu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate gletui numai dupa acesta a fost armat cu plasa de fibra si adeziv pentru polistiren. La colturile exterioare folositi coltare metalice fara plasa. Recomand sa cititi mai multe articole de pe acest blog.

      Ștergere
  4. Am citit cu atentie sfaturile dvs., dar n-am inteles un lucru: inainte sa dau al doilea strat de glet (a doua zi dupa ce l-am dat pe primul) mai trebuie sau nu sa amorsez suprafata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de al doilea strat de glet NU se foloseste amorsa sau smirghel.

      Ștergere
  5. am o problema cu gletil.....se intareste repede....ce pot sa fac pentru ai intirzia reactia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest glet se foloseste pentru prima mana pe tencuieli pentru ca se poate aplica in strat mai gros. Dupa acesta se aplica o mana sau doua de glet pentru finisaj.

      Problema cu acest glet este ca se intareste mai repede si nu ai timp de lucru, daca nu ati gletuit cu ipsos niciodata, e greu de crezut ca reusiti sa faceti ceva cu acesta.

      Se pregateste cate putin, cam doua cancioace de glet, si se face mai subtire. Il lasati un minut si in acest timp verificati cu spaclul. Cand e pasta numai buna, aplicati rapid cu gletiera.

      Daca apuca sa se ingroase si nu se mai intinde, e bun de aruncat, nu adaugati apa peste el pentru ca moare ( ipsosul frecat de cateva ori se taie ca maioneza si nu mai intareste, se usuca pe pereti cum ai da pasta de var ).

      Cel mai bine e sa mergeti la magazin sa schimbati gletul.

      Ștergere
    2. sau sepoateadauga apa cu aracet si se intareste mai greu incercati,si eu am patit la fel iar cind a venuit sotul acasa a folosit apa cu putin aracet si a ris de noi ca la el nu sa intarit

      Ștergere
    3. Asa este, daca preparati gletul pe baza de ipsos sau ipsosul cu apa si aracet, acesta se intareste mai greu dar nu inseamna ca se poate prepara foarte mult.

      Ștergere
    4. Spălați mereu găleata gletul întărit pe galeatacreaza probleme

      Ștergere
  6. Am si eu aceiasi problema cu geltul, se inatreste foarte repede indiferent de care am avut. Problema nu ar fi neaparat asta, este insa ca pe ambalaj scrie cu totul altceva. Ultimu cu care lucrez acum scrie ca timpu de lucru este de pana la 120 min. Il prepar ca la carte si numai cate 1 kg si nu apuc sa il rucrez ca se intareste aproape imediat, nu tine nici 20 min din cei 120. Chiar nu inteleg acest material sau nu i inteleg pe cei care dau detaliile. Cum se poate intari gletul la a doua gletiera intinsa pe perete, e ceva iesit din comun. in fine, am crezut ca poate nu fac eu ceva cum trebuie mam informat dar degeaba, e foarte greu de lucrat cu acest material, nu recomand...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuia sa ne spui cum se numeste gletul, e bine de stiut.

      Ștergere
    2. Incearca sa lucrezi cu usile si geamurile inchise, mai castigi 15 minute.

      Ștergere
    3. Cred ca a folosit glet pe baza de ipsos cu intarire rapida. Probabil trebuie preparat mai subtire si in timp se ingroasa dar dupa cate spune el in comentariu, pe sac sunt alte informatii cu referire la timpul de lucru al materialului.

      Daca se intarea repede la aplicarea pe perete mai intelegeam, poate nu era bine amorsat si tragea peretele sau tavanul dar aici este vorba despre altceva, gletul se intareste in galeata dupa preparare. Nu stiu ce sa zic, era bine daca revenea cu mai multe detalii despre ce glet a folosit, denumirea lui.

      Ștergere
    4. Otetul intarzie intarirea ipsosului,asadar incercati cu un pic de otet in apa cu care preparati gletul...

      Ștergere
  7. buna ziua
    am dat 2 maini de CT 126 pe un perete dupa aceea l am slefuit si amorsat dupa care am aplicat tapet, insa acesta a inceput sa impuste,sa se cojeasca.
    unde am gresit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde, o greseala se poate face in aplicarea gletului ( am vorbit despre gletul mort ), alta greseala la amorsare ( dupa amorsarea gletului trebuie sa ne asiguram ca nu se mai ia praf de pe perete, eu obisnuiesc sa dau o mana de lavabila inainte de lipirea tapetului, sunt mai sigur ca adezivul face priza ).
      Scuze, am iantarziat cu raspunsul.

      Ștergere
    2. nici o problema,mai am unele nelamuriri in legatura cu ct 126,intotdeuna patesc ca la a doua mana aplicata a doua zi sa se buburuzeze pe alocuri si la slefuire raman gaurele,bineninteles k fac reparatii dar voiam sa aflu problema.
      sa fie primul strat prea uscat?
      sau sa nu las primul strat se se usuce in totalitate dupa care sa aplic cea de a doua mana?

      Ștergere
    3. 126 este cam moale iti intra unghia in el ,iar daca ai si un pic de umiditate iti apar si tot felul de goange la colturi a doua zi,doar firma;nu fac reclama dar incearca saten gips de la knauf la un pret mult mai mic si vezi diferenta de calitate -se pot monta cu el si benzile de fibra inlocuind super rigipsul fara riscul aparitiei fisurilor si la jumatate de pret fata de acesta

      Ștergere
  8. Buna ziua.
    Am dat o mana de Gletul meseriasului. A mers bine, materialul l-am facut grosut, s-a intins frumos si cu spor. Dar dupa uscare a ramas gri deschis deschis iar pe alocuri cu pete albe. E ceva gresit sau merge?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca e ceva gresit ( sunt atatea posibilitati sa aratati o imagine, era utila ), cred ca totul va fi bine. Dupa ce aplicati doua maini de glet si este foarte bine uscat, finisati cu smirghel, stergeti cu o carpa umeda praful, sau amorsati, si vopsiti cu lavabila ( dupa cate imi aduc aminte aveati de facut cateva reparatii, nu ati gletuit toata incaperea ).

      Hai sa fac o gluma, sper sa nu deranjez cu ceva. Cica gletul meseriasului se intareste mai greu asa ca trebuie sa aveti rabdare, ei spun asta.

      Ștergere
    2. :-D Dar e pe bune. Chiar nu se intareste!
      Am inceput cu balconul ca sa imi exersez priceperea.
      Astazi am dat a doua mana cu porusX tot adeplast de finisaj. Ceva mai dificl la intins dar mult mai frumos, alb fin. Sunt optimista!

      Aveam totusi emotii dupa prima aplicare sa nu ma trezesc mai tarziu cu tavanul in cap
      poza cum a iesit

      Ștergere
    3. Daca a fost curatat bine de var si amorsat inainte de gletuire nu pica, dupa cate vad in imagine sunt mai mult ca sigur ca, portiunile de glet nuanta gri sunt locuri unde stratul de glet este mai gros. La raschetare a picat mai mult pe acele portiuni si nu au fost facute reparatii, ati indreptat din glet.

      Imaginea cred ca e facuta inainte de aplicarea gletului cu porus X, dupa aplicarea acestui glet de finisaj nu trebuie sa mai apara aceasta diferenta de culoare. Sper sa reziste gletul meseriasului aplicat in strat mai gros, nu am lucrat cu acest glet pana acum.

      Daca despre gletul meseriasului am aflat ca se intareste mai greu, despre gletul cu porus x ei spun ca........ mai bine priviti reclama.

      Ștergere
    4. Intr-adevar, imaginea este facuta atunci dupa prima mana. Inainte de aplicare am raschetat bine, am dat cu amorsa.

      Acum este alb si frumos. In reclama vad ca Porus x are varianta lui 126 pentru incarcare. Interesant. Si daca tot privesc reclamele, pot spune si eu, fara modestie, chiar trebuie si ceva maiestrie :)
      Multumesc pentru raspuns.

      Ștergere
    5. Imaginea este de acum, dupa gletul de finisaj.

      Ștergere
    6. Arata destul de bine acum. Spor la treaba!

      Ștergere
  9. Pai si dvs ce glet recomandati pentru prima mana cel pe baza de ciment alb .Nu am incercat dar am aflat ca se slefuieste mult mai greu ca cel pe baza de ipsos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Nu este adevarat, depinde de marca gletului, eu folosesc de cativa ani acest glet pe baza de ciment alb atat pentru prima mana cat si pentru finisare si pot spune ca sunt multumit.

      Ștergere
  10. Prin magazinele de unde locuiesc eu nu am vazut acest tip de glet despre care spuneti dvs .Dar am sa mai caut daca spuneti ca este ok la utilizare .Multumesc de informatie si va doresc succes in treaba asta cu blogul acesta de do it yourself ,este foarte interesant si bine realizat .Si ceea ce este mai important raspunsurile vin cat se poate de prompt.

    RăspundețiȘtergere
  11. buna daca am in camera var ce trebuie sa fac ca sa pot da cu glet?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sus la =Articole similare= gasiti -Pregatirea peretilor pentru gletuire, cititi acest articol si altele similare. Bafta!

      Ștergere
  12. sal
    am si eu o intrebare
    am schimbat in casa geamurile si sa cam stricat glafurile si le-am reparat cu mp 75 si vreau sa dau cu un glet sa il finisez .
    ce glet sa folosesc?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folositi un glet de finisaj pentru interior. Sunt multe marci de glet pentru interior cu care puteti finisa acele reparatii ( folositi marca de glet cu care ati gletuit camera ).

      Ștergere
    2. Nu!
      Daca vrei ceresit cumpara ct126 sau ct127. Merge foarte bine si Ceradez profesional ori Gletul meseriasului de la adeplast.

      Ștergere
    3. poi recomanda unul din astea 3 126 127 si gletul meseriasului
      multumesc frumos

      Ștergere
    4. Nu aveti mult de gletuit, pur si simplu finisati cateva reparatii si pentru asta puteti folosi orice marca de glet din cele enumerate mai sus. Daca doriti sa aleg eu neaparat il prefer pe acesta: Ceradez Profesional GL - 97.

      Spor la treaba!

      Ștergere
  13. Salut! Pentru baie ce glet imi recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La baie este o problema cu aburul si din aceasta cauza multe persoane se intreaba ce glet si ce lavabila este recomandat sa aplice pe pereti si tavan. Raspunsul meu este unul singur, in baie se poate aplica orice marca de glet si lavabila.

      Important este sa avem peretii exteriori izolati si daca locuim la ultimul nivel trebuie sa izolam si tavanul. Izolarea peretilor exteriori trebuie executata inainte de placarea baii cu faianta ( aici ma refer la izolarea peretilor si tavanului care bate in exteriorul cladirii si iarna se racesc foarte rapid, izolarea acestor pereti se face cu polistiren de 2 sau 3cm. )

      Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este aerisirea baii atunci cand facem dus si despre aceasta problema am scris aici. Sper ca intelegeti la ce ma refer. Bafta!

      Ștergere
  15. Buna ziua, as dori sa va intreb, de ce dupa amorsare (cumparata gata folosibila), gletuire primul start, apoi al doilea, amorsare,apoi dat cu vopsea de ulei (vorbesc de baie), tot stratul de glet s-a dezlipit complet,aproape ca nici nu era nevoie de spaclu?
    Ar fi fost greseala ca intre cele 2 straturi de glet s-a mai aplicat o amorsa?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intre straturile de glet eu recomand sa nu frecati cu smirghel ori sa dati amorsa.

      Nu-mi dau seama exact ce s-a intamplat in cazul dvs. Inteleg ca gletul nu a facut priza cu suportul si se decojeste. Asta se intampla daca:

      1. Suportul nu este curatat de zugraveala veche ( daca nu curatati bine varul sau gletul de ipsos vechi aplicat pe placa, gletul aplicat peste, umfla zugraveala veche si tot gletul pica ).

      2. Amorsa aplicata inaintea gletuirii trebuie diluata cu apa, in caz ca aplicati o amorsa tare, pe suport se formeaza o pelicula lucioasa si gletul nu face priza ( inchipuiti-va ce priza ar face gletul aplicat pe vopsea in ulei? ... nu face priza).

      3. Nu aplicati glet vechi ( gletul vechi sau omorat nu mai intareste.. gletul vechi sau omorat aplicat pe perete se usuca dar nu are nici un fel de priza sau rezistenta, cititi despre asta in acest articol ).

      Ștergere
  16. Bună ziua
    La cele de mai sus doresc sa va intreb, dacă intre cele 2 straturi de glet lipsește amorsa, al doilea strat se prinde bine de primul fara amorsa?
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Repet..... intre straturile de glet recomand sa NU frecati cu smirghel ori sa dati amorsa.

      Ștergere
  17. Buna ziua, daca intre cele 2 gletuiri exista o perioada mai lunga de timp,o sapt., se amorseaza peste primul strat sau nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte buna intrebarea si ma bucur sa raspund. In caz ca gletul nu a fost slefuit, indiferent cate maini au fost trase, si a trecut o perioada de timp mai lunga de 10 zile, recomand sa amorsati si aplicati doua maini de glet pentru finisaj.

      Ștergere
  18. Buna ziua, as avea si eu o intrebare...cu cateva zile in urma am gletuit in baie si am lasat cateva zile pentru uscare,dar au aparut niste pete mai mari,mai deschise la culoare.Prima data am crezut ca probabil nu s-a uscat,dar din pacate am observat ca materialul pe acele pete este mai poros, mai slab. Peretele a fost amorsat pe intreaga suprafata, la fel si s-a folosit acelasi tip de glet?
    Ce se poate face,pentru ca ar fi urmat vopsea de ulei pe glet,dar pe aceste straturi mi-e cam teama sa mai vopsesc?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu pot sa-mi dau seama exact ce s-a intamplat dar din cate imi spuneti cred ca acele pete deschise la culoare este glet mort.

    Acest glet mort se rascheteaza foarte usor cu spaclul. Gletul omorat nu mai intareste, ramane mai granulat si deschis la culoare fata de pasta de glet aplicata la timp. Raschetati foarte bine portiunile de praf glet care se curata usor si spalati acele locuri cu burete si apa curata rece.

    Dupa inlaturarea portiunilor de glet mort, amorsati, lasati sa se usuce ( eventual folositi ventilator cu picior in baie ), aplicati o mana de glet si dupa uscare urmeaza cea dea doua mana. Atentie la prepararea gletului si folosire in perioada cat mai scurta, poate aveati si caldura prea tare in baie si peretele cald absoarbe foarte repede iar gletul a fost intins fortat sau cel din galeata a tras mai repede decat trebuia ( preparati glet mai putin in galeata in asa fel sa aveti timp sa intindeti pasta in timp optim ).

    Dupa slefuirea gletului amorsati si abia dupa uscarea suprafetei vopsiti gletul. Prima mana de vopsea trebuie sa o aplicati mai subtire pentru ca gletul chiar daca este amorsat tot absoarbe asa ca adaugati un paharel de diluant la o cutie de vopsea. A doua mana se da pe primul strat de vopsea foarte bine uscat ( repet, folositi un ventilator ).

    Daca dupa a doua mana suprafata vopsita nu are luciu si pe unele portiuni este mata trebuie sa vopsiti a treia mana. Cu ce vopsiti? Parerea mea este ca nu e bine sa folositi pistol de pulverizat pe glet, vopsiti cu un trafalet din burete micut cu tavita ca acesta si pensula.

    Trebuie sa cititi, Amestecarea prafului de glet si daca tot lucrati la baie trebuie sa vedeti si acest articol. Spor la treaba!

    Daca vreti sa adaugati ceva..... poate nu am prevazut bine situatia.

    RăspundețiȘtergere
  20. am si eu o intrebare in legatura cu statul doi de glet. cand il aplic daca nu il intind destul de repede si trec de doua ori printr-un loc nu se intinde bine si se exfoliaza asa ca si cum ar fi uscat, din ce cauza ar fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - primul strat de glet nu este uscat in totalitate

      - gletul nu este acelasi cu cel pe care l-ati aplicat la prima mana ( recomandat este sa aplicati aceeasi marca de glet )

      - glet vechi sau mort ( gletul este tras sau mort - glet mort numesc acel glet care dupa ce s-a ingrosat se mai pune apa si amesteca iar )

      - glet bun amestecat cu glet mai vechi ( gletul vechi trebuie aruncat, daca credeti ca faceti la jumate cu cel cumparat proaspat si totul este ok, va inselati )

      - prima mana de glet absoarbe foarte rau si asta nu se intampla numai in caz ca gletul aplicat a fost omorat ori tras, vechi.

      Recomand sa cititi mai multe articole din categoria glet si mai ales acest articol : Prepararea gletului.

      Parerea mea este ca prima mana de glet nu a fost aplicata corect si tot ce trebuie sa faceti este sa verificati asta. Incercati cu spaclul si daca gletul nu este tare si intra spaclul foarte usor, inseamna ca trebuie curatata toata suprafata ( curatati cu spaclul, spalati bine peretele de urmele de praf ramase de la glet, amorsati si pregatiti gletul corect ).

      Cititi articolele recomandate mai sus.

      Ștergere
  21. cred ca problema ar fi doar ca primul strat absoarbe foarte repede pentru ca am acelasi tip de glet si nu este nici vechi nici amestecat de doua ori. va multumesc oricum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca asa sta treaba nu ramane decat sa preparati gletul pentru a doua mana mai subtire. Spor la treaba!

      Ștergere
  22. Am si eu o întrebare. Am dat pe pereti 2 straturi de mp75 si ultimul strat cu ceradez. Am lăsat o zi sa se usuce, dar sa întărit foarte tare ca nu am reusit sa îl slefuiesc.. Unde am credit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde ati gresit? ..nu ati grasit cu ceva, problema e ca mai aveti pana la smirgheluire. Trebuie sa mai aplicati doua maini de Glet Profesional GL-97. Dupa uscare sa vedeti ce bine se smirgheluieste si ce bine vor arata peretii. Spor!

      Ștergere
  23. Am un perete din BCA care are crapaturi, am reperat crapaturile cu super rigips si banda din fibra de sticla, apoi am pus plasa din fibra de sticla cu super rigips pe tot peretele. Pot da cu glet CT 126 peste super rigips?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CT126 daca mai aveti ceva de acoperit, in caz ca stratul cu super rigips arata bine nu mai este necesar CT126..... aplicati CT127 pentru finisaj.

      Ștergere
  24. La o casa au aparut crapaturi in vopseaua lavabila si in glet in dreptul tevilor multistrat ingropate in perete de la calorifere si la o camera pe un perete semiingropat in pamant la limita de separare pamant-aer.Cum se poate elimina aparitia acestor crapaturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce se fac reparatii este bine sa armam reparatiile cu plasa de fibra. La imbinare intre tencuiala si reparatie este obligatoriu sa armam cu plasa de fibra. In cazul dvs. dupa ce ati ingropat ceva in perete si ati acoperit cu ipsos sau orice alt material, trebuia armata reparatia ( peste reparatie aplicati plasa de fibra cu super rigips ori adeziv pentru polistiren ) iar dupa uscare trebuie amorsat si aplicat glet.

      Recomand sa cititi acest articol

      Ștergere
  25. Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca peste CT126 se poate aplica ca si glet de finisaj super rigips in loc de CT 127.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate dar este mult mai recomandat gletul pentru finisaj.

      Ștergere
  26. Va multumesc . Am uitat sa precizez faptul ca peretii sunt din caramida peste care a fost aplicata tencuiala ( nu sunt placati cu rigips)

    RăspundețiȘtergere
  27. Peste adezivu de lipit plasa polistiren trebuie dat amorsa inainte de dat glet si inca ceva pot sa folosesc doar glet de umplere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, amorsati si lasati sa traga peretele inainte de gletuire. Merge si gletul pentru prima mana dar e mai greu de scos la gmirgheluit si oricat de bine ar fi smirgheluit suprafata ramane diferita fata de un perete gletuit cu glet pentru finisaje.

      In caz ca gletuiti cu glet de umplere trebuie sa nu intrerupeti aplicarea stratului, cand preparati pasta luati in calcul sa ajunga pentru suprafata unui perete sau tavan. Gletuiti un perete pe toata suprafata cat mai rapid fara sa intrerupeti, daca apuca sa traga si continuati dupa prepararea altei galeti de material, stratul de glet tras nu leaga cu cel proaspat iar la smirgheluire raman diferente la imbinarea straturilor. Aceasta problema nu apare cand gletuim cu glet pentru finisaje dar ar fi bine sa procedati in acelasi mod pentru un rezultat mai bun in aplicarea stratului de glet pe o suprafata.

      Ștergere
  28. ca amorsa pot folosi cea care se foloseste si pe glet si pot folosi direct glet de finisaj pe adezivu de plasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folositi orice amorsa pe adeziv iar glet aplicati doua maini pentru finisaje. Smirgheluiti dupa ce aplicati a doua mana de glet.

      Ștergere
  29. salut, cata apa se pune in galeata pentru un sac de satengips (Knauf) 20 kg ?? galeata mea este de 10 litri !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scuze...galeata este de 15 litri !!!! deci cata apa se pune pentru un sac de 20 kg satengips ???

      Ștergere
    2. La 20 kg satengips intra aproximativ 13l apa curata, trebuie sa aveti ceva informatii pe sac. Dar nu trebuie preparat un sac intreg, preparati in mai multe randuri pentru ca nu aveti timp sa aplicati pasta asa repede.

      In galeata de 15l, adaugati 4l apa rece si curata de la robinet, presarati cu mana praf si asteptati pentru ca praful se duce pe fundul galetii. Presarati praf in apa usor pana observati ca praful nu mai patrunde in apa. Lasati doua minute si amestecati cu melcul foarte bine. In alta galeata jumatate cu apa curata rotiti melcul pentru spalare.

      Asteptati 3 minute dupa care mai amestecati pasta si asta e tot. dupa aplicare se spala galeata si toate sculele folosite prin frecare cu apa si bidinea sau o perie, schimbati apa cu alta curata si preparati alt material.

      Ștergere
  30. Huma s3 curata cu......

    RăspundețiȘtergere
  31. buna ziua,se poate sa imi spuneti daca pe un tavan din rigips dupa aplicarea gletului peste banda de inbinare se poate gletui direct cu ceresit ct127 fara a mai gletui cu ct126

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este recomandat. Nu este nevoie de glet pentru umplutura pe placa de rigips, aplicati glet pentru finisaje dupa ce armati imbinarile cu plasa de fibra si ipsos pentru imbinari.

      Ștergere
  32. buna dimineata multumesc pt.raspunsul referitor la glet peste tavanul din rigips,sfatul d-voastra mi-a fost de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna dimineata,revin cu o noua intrebare la d-voastra pot aplica 2 maini de glet ceresit 127 pe tavanul din rigips si pereti?

    RăspundețiȘtergere
  34. Salut, trebuie sa ma apuc de tras glet intr.o camera. Pana acum doar am pus polistiren, tras adeziv si cam atat. Nu sunt chiar strain de mistrie si gletiera dar nu am tras glet inca. Tavanul este din rigips, iar pereti sunt tencuiti si atat, la gri.
    1. Ce glet imi recomandati calitate-pret?
    2. Sa pun si plasa pentru armare, e cazul?
    3. De ce trebuie inceput mai intai cu tavanul? Voiam sa incep cu un perete la care am acces mai usor, camera nu e goala.
    4. Tavanul se gletuieste tot sau doar imbinarile? Se pune plasa la imbinarea tavanului cu peretele?
    5. Are ceva daca ma apuc de peretele mai accesibil sa imi fac mana si ramane asa daca am doua maini stangi, pana o veni cineva care se pricepe? Cat poate ramane peretele asa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Nu recomand marca de glet dar recomand tipul gletului. In caz ca tencuiala este fina aplicati doua maini de glet pentru finidaje. In caz ca aveti tencuiala mai granulata trebuie aplicata o mana de glet umplere ( glet pentru prima mana )si urmeaza doua maini glet finisaj.

      2. Daca nu aveti incredere in tencuiala si credeti ca pot sa apara fisuri e bine sa armati peretii cu plasa inainte de gletuire.

      3 si 4. Mai intai rezolvati ce trebuie facut pana la mainile de glet finisaj. Daca armati peretii cu plasa o faceti prima, urmeaza sa armati colturile cu ipsos de imbinari si banda fibra, daca nu armati peretii cu plasa fibra aplicati mana glet de umplere ( daca este cazul ).

      Ati facut alegerea? Daca totul este ok si nu este necesara armarea peretilor sau glet umplere, amorsati tavan si pereti, armati colturile intre tavan si pereti asa cum am spus mai sus si aplicati doua maini de glet pentru finisaje ( tavan si pereti ).

      5. Armati coltul intre tavan si perete, amorsati peretele si cand este uscat bine incercati doua maini de glet finisaje. Dupa uscare smirgheluiti si daca nu iese treaba, nici o problema. Meseriasul poate sa aplice o mana de glet dupa ce amorseaza si scoate finisajul peretelui si dupa un an.

      Nu uitati de coltarele metalice care trebuie lipite inainte de gletuire.

      Ștergere
    2. Va salut, postasem intr.un alt articol ca vreau sa gletuiesc niste pereti. Sunt de caramida si tencuiti, deci e doar betonul pe ei. Am amorsat peretele, am dat prima mana de glet (a iesit de ras :D). Am cateva intrebari:
      1. Amorsa am observat dupa aceea ca este pentru lavabila. E vreo problema? Ce diferente sunt intre amorsa pentru lavabila si cea pt glet?
      Am gletuit un perete de 2270x1500 si am consumat aproximativ jumatate de sac. Au iesit niste rizuri, denivelari, eu cred ca am facut materialul prea moale (cadea destul de usor de pe gletiera) si banuiesc ca de aia se vede orice urma e gletierei. A doua oara am facut materialul mai gros si pare ca a iesi mai netet peretele (oricum, dupa ce m.am apucat mi.am dat seama ca am ales cel mai greu perete, singurul cu ceva probleme). Imi pare rau ca nu am cum sa pun vreo doua poze inainte si dupa.
      2. Asadar, este posibil ca din cauza materialului prea moale sa iasa cu valuri, urme de gletiera? Tot intindeam si urmele nu se astupau deloc.
      3. Nu am incarcat mare lucru, e normal consumul de aproximativ 10kg pentru peretele mentionat?
      4. A doua mana de glet o dau peste rizurile acelea sau sa slefuiesc mai intai?

      Ștergere
    3. Nu sunt probleme cu amorsa, ori ca folositi amorsa pentru tencuiala ori pentru lavabila, important este sa amorsati. Amorsa pentru tencuiala este ceva mai slabuta fata de amorsa pentru vopsea lavabila.

      Este posibil sa aveti pereti care absorb foarte tare chiar daca au fost amorsati. Nu lasa gletul sa se intinda foarte bine si raman multe urme de glet. Inainte de a doua mana de glet razuiti cu spaclul darele mari de glet si aplicati a doua mana. Chiar daca gletul iese rau, la slefuire peretele gletuit se finiseaza prin smirgheluire.

      Nu este o regula pentru consumul de glet pe mp. Este posibil pe o anume suprafata sa consumam mai mult iar pe alta mai putin.

      Razuiti dungile ramase din gletiera cu spaclul si aplicati a doua mana de glet. Asta daca folositi acelasi glet, pentru finisaj. Daca prima mana o aplicati cu glet umplutura, razuiti urmele, si aplicati doua maini de glet pentru finisaje. Fara smirghel sau amorsa intre straturi. Asa lucrez eu, alti meseriasi recomanda dupa fiecare mana de glet sa smirgheluiti, desprafuiti, amorsati si aplicati iar glet.

      In concluzie, dupa parerea mea un glet sa iasa bine la finisaj trebuie sa aveti aplicate doua maini pentru finisaj, chiar daca aplicati prima mana de glet umplutura. Aceste doua maini de glet pentru finisaje, dupa smirgheluire, formeaza un strat de glet foarte bine finisat care acopera stratul de umplutura.

      Ștergere
  35. Salutare, n.am mai avut rabdare si am dat a doua mana de glet dar tot pt umplutura. Asa am facut, am razuit darele mari, n.am mai amorsat si nici slefuit, iar gletul l.am facut ceva mai tare. Pot sa spun ca sunt multumit de cum a iesit. Nu mai este valurit, am pus becul in lungul peretelui.
    Ceva insa imi sta pe creier. Cum scot colturile drepte? Am pus coltari dar se face o mica bordura pe muchie. Trebuie lasat gletul sa se intareasca si apoi rupta cu mana bordurica aia sau cum?

    Acum cand o sa dau o mana de glet pentru finisaje, la fel, fara smirghel sau amorsa. Abia dupa aplicarea lui smirgheluiesc, nu?

    Pentru retul peretilor ma gandeam sa aplic amorsa cu un vermorel. Mi se pare mai usor. E ok.

    Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, sunt de un real ajutor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand sa vorbesc despre acea dara de glet care ramane pe coltul exterior. Nu trebuie lasata sa se intareasca. In momentul cand aplicati glet pe perete si ati ajuns la colt, dupa ce gletuiti, atunci cand este inca proaspat adunati cu spaclul usor de jos in sus acel surplus de glet. Adunati cu marginea spaclului de jos in sus. Treceti cu gletul pe partea cealalta a peretelui sau pe spaletul usii sau al ferestrei, si iar trageti surplusul de glet cu spaclul.

      Daca lasam sa se intareasca gletul pe colt si rupem, e posibil sa rupa mai mult decat dorim si iar trebuie facute cateva reparatii pe colt. In caz ca lasati si se intareste, surplusul de glet trebuie slefuit usor. Finisajele peretilor le scoatem din glet dar foarte importanta este smirgheluirea prin care modelam suprafata cum dorim.

      Ștergere
  36. De care smirghel am nevoie pentru slefuire? Ce granulatie?
    Eu gletuirea o fac cand am timp.. Este vreo problema daca trece mult timp de la ultima mana si pana la slefuire?
    Si inca o intrebare: de anumiti meseriasi mi.a fost recomandat si Gletul Meseriasului. Este bun? Am vazut ca la pret e o diferenta destul de marisoara fata de CT126

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea mea este sa cumparati smirghel de granulatii diferite. 100 si 120. Treceti prima oara cu 100 sa slefuiti grosul apoi finisati cu 120 sau chiar mai marunt, depinde de gletul folosit. Pentru glet de umplutura e bun de 100 granulatie.

      Gletul are timpul lui cand trebuie slefuit. Imediat dupa ce gletul este uscat pe toata suprafata peretelui trebuie slefuit. Nu lasati o luna pentru ca sunt marci de glet care intareste si fara slefuitor scoateti foarte greu finisajul.

      Cititi mai multe articole din categoria glet si lavabila.

      Ștergere
  37. Recent am zugravit(a iesit bine) problema e ca ,,meseriasul" nu a amorsat peretii inainte de gletuire ci doar inainte de a da cu lavabila.Acum am dat de site-ul tau si ma intreb care e riscul nefolosirii amorsei inainte de gletuire ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gletul, aplicat pe suprafata prafuita si neamorsata, nu face priza cu suprafata peretelui. Probabil ati avut suprafata peretilor curata, tencuiala noua si din aceasta cauza nu a dat amorsa pe pereti. Chiar daca avem peretii fara praf, tencuiala noua sau rigips, e mai sigur sa amorsam. Gletul face priza pe suprafata amorsata, peretele nu mai trage rau si permite aplicarea usoara si sigura a gletului.

      Riscuri. Riscurile sunt si nu, cum sa va spun, depinde de situatie...
      daca aplicam glet pe praf sau perete care absoarbe foarte tare:
      - stratul de glet este posibil sa ramana mai gros
      - aplicarea celor doua maini de glet este mai greoaie
      - dupa uscarea completa a gletului pot sa apara portiuni unde gletul nu face priza cu peretele...

      Ștergere
  38. La interioare meseriașul pe care îl am mutat mia tencuit la drept pereți acum a gletuit doar cu san rigips de la knauf și zice ca e bine sa nu mai dai cu un alt glet dar pereți nu mi ia îndreptat ce săi spun sau mai bine zis ce mă sfătuiți ca sa nu mai fie acele denivelări sau burtă Cum săi zic

    RăspundețiȘtergere
  39. Deci Cum spuneam îmi fac înteroare la casa meseriașul a lucrat așa 1 tencuit clasic pereți tavane carton rigips,
    2 după tencuială mp 75 cu plasa la tavan pentru îmbinări satenrigips 3 gletul pe pereți doar cu satenrigips de la knauf și îmi zice ca nu mai îmi trebuie alt tip de glet doar amorsare și lavabil la pereți la tavan vroia doar îmbinările și sa nu mai dai cu nimic doar cu lavabil și atât la insistați mele la dat și pe tavan cu același satenrigips de la knauf eu nu știu e normal sa nu mai dai cu glet de finisaj iar pereții nu sunt drepți când pui dreptare se vede o burta mica dar nu sunt drept și nu mii îndreaptă cun ce se pot îndrepta? Amorse sau șlefuire nici vorba intre straturi ce sfaturi îmi puteți da ?

    RăspundețiȘtergere
  40. Deci Cum spuneam îmi fac înteroare la casa meseriașul a lucrat așa 1 tencuit clasic pereți tavane carton rigips,
    2 după tencuială mp 75 cu plasa la tavan pentru îmbinări satenrigips 3 gletul pe pereți doar cu satenrigips de la knauf și îmi zice ca nu mai îmi trebuie alt tip de glet doar amorsare și lavabil la pereți la tavan vroia doar îmbinările și sa nu mai dai cu nimic doar cu lavabil și atât la insistați mele la dat și pe tavan cu același satenrigips de la knauf eu nu știu e normal sa nu mai dai cu glet de finisaj iar pereții nu sunt drepți când pui dreptare se vede o burta mica dar nu sunt drept și nu mii îndreaptă cun ce se pot îndrepta? Amorse sau șlefuire nici vorba intre straturi ce sfaturi îmi puteți da ?

    RăspundețiȘtergere
  41. La interioare meseriașul pe care îl am mutat mia tencuit la drept pereți acum a gletuit doar cu san rigips de la knauf și zice ca e bine sa nu mai dai cu un alt glet dar pereți nu mi ia îndreptat ce săi spun sau mai bine zis ce mă sfătuiți ca sa nu mai fie acele denivelări sau burtă Cum săi zic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu pot sa ajut in aceste situatii. Trebuie sa stiti ca fiecare meserias lucreaza in felul lui si cu materialele care considera el ca iese treaba buna. Bine-ar fi sa discutati, ii explicati ce nu va place si sa gasititi o solutie sa rezolvati problemele impreuna. Nimeni nu va poate ajuta in aceasta situatie. Sper sa va intelegeti pana la urma, sa fie ambele parti multumite.

      Ștergere
  42. Buna am si eu de refacut un apartament si asi avea o nelamurire pereti sunt cu glet si var vechi dau tot jos sau doar ce se duce sami spui care sunt tori padi in acest cax

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna am si eu de refacut un apartament si asi avea o nelamurire pereti sunt cu glet si var vechi dau tot jos sau doar ce se duce sami spui care sunt tori padi in acest cax

    RăspundețiȘtergere
  44. Bună ziua. Îmi puteți spune o părere despre tencuiala goldban.care este diferența de finisaj dintre goldban și Glet ceresti?? Vreau sa renovez un living, pe care am un Glet vechi. Mulțumiri
    Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  45. Bună ziua. Îmi puteți spune o părere despre tencuiala goldban.care este diferența de finisaj dintre goldban și Glet ceresti?? Vreau sa renovez un living, pe care am un Glet vechi. Mulțumiri
    Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tencuiala se aplica pe perete nou. Daca aveti perete gletuit si o sa raschetati gletul vechi, este recomandat sa aplicati tot glet, nu tencuiala. Diferenta de finisaj nu o cunosc pentru ca nu am folosit tencuiala asta dar daca e tencuiala, clar are granulatie ceva mai mare fata de glet.

      Ștergere
  46. Buna ziua, in primul rand ma bucur ca am descoperit acest site minunat pe care am gasit o multime de informatii folositoare!
    Pe tavanul si peretii unei camere am pus plasa de armare peste tencuiala cea veche (in prealabil am reparat cu multibat pe unde a fost cazul). Plasa a fost lipita cu polifix, apoi s-a dat cu o mana de tinci, dupa care amorsa si lavabila. Nu imi place cum a iesit, mai ales ca meseriasul mi-a lasat denivelari de 1-2 mm si de data aceasta vreau sa ma ocup personal. As vrea sa aplic glet pentru a obtine o suprafata fina si neteda. Mentionez ca lucrarea a fost finalizata acum o saptamana.
    Va trebui sa raschetez peretii pentru a indeparta lavabila? Cand se aplica amorsa dupa raschetare sau dupa glet? Si inca o intrebare, sa aleg glet de egalizare sau de finisare? Ma gandeam la Ceresit c1t26, respectiv ct127. Ideal ar fi sa le folosesc pe ambele, insa nu stau bine cu banii, mai ales dupa greseala comisa. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand scapati de vopseaua lavabila. Amorsati la bidinea si pensula, amorsa pentru tencuiala. Aplicati doua maini glet, orice marca. Slefuiti in umbra unui bec cu smirghel, daca aveti o masina de slefuit cu vibratii ajuta mult.

      Dupa slefuirea gletului, desprafuiti cu matura peretii, maturati si curatati incaperea de praful gletului, amorsati in plin cu bidineaua ( amorsa aceeasi marca cu vopseaua lavabila pe care urmeaza sa o aplicati iar apa in amorsa adaugati dupa cum scrie pe eticheta ambalajului ), dupa amorsare si uscare aplicati doua maini de vopsea lavabila.

      Ștergere
    2. Mi-a ramas suficienta lavabila insa meseriasul a amestecat-o cu amorsa, fara strop de apa. Se mai poate folosi?

      Ștergere
    3. off... vopsea lavabila amestecata cu amorsa, nu stiu ce sa zic. Problema mai grava este ca el a aplicat lavabila pe tinci. Daca a bagat trafaletul in vopseaua ramasa, sigur aveti pietricele de la tinci in vopseaua lavabila si nu merge aplicata pe glet.

      Chiar daca a adaugat amorsa in vopseaua lavabila asta nu inseamna ca, gletul nu mai trebuie amorsat. Daca nu a bagat trafaletul in vopseaua ramasa o puteti folosi dar sa amorsati gletul dupa slefuire.

      Ștergere
  47. Bună ziua. Am un apartament de renovat și întrebarea mea este dacă e bine ca meseriașul care îl am sa dea cele doua mâini de glet una după alta? Am citit ce ați scris și am observat ca recomandați sa se dea a doua mana după ce s-a uscat prima.
    E problema mare dacă primul strat este baumit fino grande și el vrea sa dea peste cu ct 127 în loc de bănuit fini belo?
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e problema daca aplicam doua straturi de glet diferite.
      Important este sa aplicam stratul doi se glet mai consistent ( la slefuire sa nu iasa in evidenta prima marca de glet ), stratul doi de glet sa fie aplicat peste primul dupa cel putin 12 ore de la aplicarea gletului pe baza de ipsos ( aplicati baumit si lasati cel putin 12 ore sa traga ).

      Ștergere
  48. Am nevoie de un sfat:la zugravirea holului s-a procedat in felul urmator:ras peretii (pt ca erau cu var),reparatii crapaturi(plasa+adeziv),a inceput sa dea cu tinci(nu as fi vrut glet pt ca mi-e frica de condens);mi-a facut foarte urat,l-am oprit,a dat vina pe pereti-ca sant strambi(bloc din anii 80) si a zis ca incearca cu o tencuiala decorativa-am luat la sac-edelputz;s-au indreptat peretii cat de cat dar rezultatul final e dezastruos-nu s-a priceput sa driscuie si acum am o oroare pe pereti;a mai dat si o mana de lavabila pana am dat de el si l-am oprit de tot;intrebarea mea este-cum pot sa scap de edelputz-pot sa dau cu glet,sa nivelez peretele?imi recomandati o marca anume?multumesc pt rabdare si un eventual sfat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In aceasta situatie parerea mea este sa o luati de la capat dar fara sa incercati raschetarea peretilor. Amorsa, plasa cu polistiren, doua maini glet pentru finisaje, slefuire glet, desprafuire si curatenie, amorsa marca vopselei si vopsiti doua maini cu vopsea lavabila.

      Asa as proceda in aceasta situatie, mai intrebati alti meseriasi si luati o decizie.

      Ștergere
    2. Am gresit la pasul doi, am vrut sa spun, plasa cu adeziv pentru polistiren.

      Ștergere
    3. nu se poate gletui peste tencuiala existenta,dupa ce raschetez putin la spaclu denivelarile provenite de la edelputz-fara sa rad peretii de tot si sa mai incarc cu alt rand de plasa si adeziv?multumesc

      Ștergere
    4. Deci spuneti ca nu pot sa aplic glet peste tencuiala decorativa existenta,chiar daca raschetez putin la spaclu tencuiala,smirgheluiesc cat se poate lavabila si amorsez peretele? Mai trebuie sa pun un rand de plasa cu adeziv???Deja peretele e prea gros...

      Ștergere
    5. Recomandat ar fi sa incercati raschetarea straturilor de tinci si tencuiala pana la adezivul cu plasa de fibra dar nu stiu daca reusiti asta. Este riscanta aplicarea gletului pe vopsea lavabila, mai ales cel pe baza de ipsos, din aceasta cauza spun ca recomand sa aplicati plasa cu adeziv si pe acest suport sa aplicati doua maini de glet.

      Ștergere
  49. Buna ziua. La dormitor pe partea geamului am dat tencuiala veche jos(era si coscovita). Am dat o amorsa cu apa, si am tencuit cu gletul meseriasului. Am dat 2 maini, am lasat 24 de ore dupa care am driscuit. Drisca de polistiren si cu apa. Sant zone in care este umezeala. Vreau sa dau si cu ct126 peste. Am facut bine sau prost?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ați dat tencuiala jos, trebuia reparat tot cu tencuiala. Dupa drișcuire și uscare tencuiala recomandat este sa armam peretele reparat cu plasa și adeziv pentru polistiren. Pe acest suport se aplica doua mâini de glet pentru finisaje, șlefuiți, desprăfuiți suprafața gletuita cu matura, amorsați și aplicați doua mâini de vopsea lavabila.

      Ștergere
    2. Ce material trebuie folosit pt tencuiala? Mortar tinci-u e bun? Pt finisaj ce glet trebuie? Polistiren am pe exterior de 6 ani. In anul urmator, vecinu de la et 4(deasupra mea) a izolat si el. Iar meseriasii lui mi-au lasat o BUCURIE, n-au facut lipitura(unirea) cum trebuie. Au lasat ca un fel de rigola toata lungimea dormitorului pana la balcon(3-4m) cu grosimea unui deget. Iar in dreptul geamului de termopan din mijloc de deasupra grinzii gol, si cand ploua intra apa pe acolo. Acum 1 luna am cautat si am bagat spuma si am acoperit vre-o 2,3m cu cm11. Am vrut sa dau cu vopsea peste dar au venit ploile si e mai rau se infiltreaza apa.

      Ștergere
    3. Multibat cu nisip. Eu nu pot sa-mi dau seama de situatia in care este acest perete si nu pot sa stiu exact cum trebuie procedat daca nu am imagini si mai multe detalii. Daca doriti sa trimiteti imagini o puteti face pe facebook, pagina Meserie.info

      Ștergere
  50. Va multumesc, o sa revin.

    RăspundețiȘtergere
  51. salut,
    am si eu o intrebare, vreau sa renovez apartamentul, in dormitor la tavan nu este gel tras, si s-a dat cu var direct pe ciment cu o amorsa aracet, am incercat sa-l curat dar este foarte greu, se poate da glet peste acel var

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amorsati tavanul la bidinea, intindeti plasa de fibra cu adeziv pentru polistiren si dupa uscare amorsati si aplicati doua maini glet finisaje.

      Ștergere
  52. Buna ziua… de curand am luat un apartament, si am razuit peretii pentru a i gletui+ amorsa+ var… problema este ca meseriasul a zis ca trebuie sa razuim si tavanele…insa merge greu si dureaza prea mult sa razuim absolut tot.. daca facem pe locuri cu spaclu sau “gaurim” cu ceva ascutit, se va lipi gletul? Ca sa nu stam sa razuim tot, dureaza prea mult si suntem in criza de timp si de bani.. multumesc

    RăspundețiȘtergere